Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Οι Κάτω Χώρες αποφασίζουν τη δυνατότητα αποχώρησης από τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.



παλιός

Την Παρασκευή, η Ολλανδία υιοθέτησε τους λεγόμενους κανονισμούς «opt-out», οι οποίοι επιτρέπουν στη χώρα να αποκλίνει θεμελιωδώς από την πολιτική ασύλου και μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ηγέτης του PVV Geert Wilders μίλησε για μια «ιστορική πρόταση».

Την Τρίτη, τα κεντροδεξιά ολλανδικά κόμματα PVV, NSC, BBB και VVD υπέβαλαν νομοσχέδιο σχετικά με το άσυλο και τη μετανάστευση στο κοινοβούλιο. Η εφαρμογή προβλέπει τη δυνατότητα της λεγόμενης «εξαίρεσης». Ως εκ τούτου, οι Κάτω Χώρες θα πρέπει να είναι σε θέση να χαράξουν μια πιο ανεξάρτητη μεταναστευτική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να παρεκκλίνουν από τις διατάξεις των Βρυξελλών. Την Παρασκευή, η πλειοψηφία του κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της πρότασης.

Η ψηφοφορία αποτελεί απάντηση σε πρόσφατη πρόταση της ΕΕ για μεταρρύθμιση των συνθηκών της ΕΕ. Κατά συνέπεια, το δικαίωμα αρνησικυρίας των κρατών μελών πρόκειται να καταργηθεί σε συνολικά 65 διαφορετικούς τομείς. Οι Κάτω Χώρες δεν υποχρεούνται πλέον να συμμορφώνονται με τις ευρωπαϊκές συμφωνίες ασύλου και μετανάστευσης. Ο γείτονας της Γερμανίας μπορεί τώρα να θεσπίσει άλλους κανονισμούς επιλεκτικά ή κατ 'αρχήν.

Το μοντέλλο του νόμου είναι η Δανία
Ο ηγέτης του PVV Gert Wilders ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ψηφοφορία. Έκανε λόγο για μία «ιστορική πρόταση». Ο Wilders κέρδισε πρόσφατα τις κοινοβουλευτικές εκλογές με το αντιμεταναστευτικό PVV του και επί του παρόντος εργάζεται για τον σχηματισμό κυβέρνησης με πιο μετριοπαθή κεντροδεξιά κόμματα. «Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας», δήλωσε ο βουλευτής του PVV Erik Van Dijk.

Η Δανία θεωρείται πρότυπο δικαίου. Η Δανία έχει πολύ αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο δυτικοευρωπαϊκό έθνος. Οι πρόσφυγες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο κοινωνικό σύστημα. Η οικογενειακή επανένωση είναι δυνατή μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Επιπλέον, το ποσοστό των μεταναστών που επιτρέπεται να ζουν σε μια περιοχή έχει ανώτατο όριο.


ΠΗΓΗ: apollo-news.net


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!