Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

«Αμήχανη σιωπή στην αίθουσα» – Η Ουγγαρία αντιμετωπίζει τους υπουργούς της ΕΕ με βίντεο για την ασφάλεια των συνόρων.

Η ουγγρική αστυνομία περιπολεί στα σύνορα με τη Σερβία κοντά στο Gara της Ουγγαρίας, στις 5 Απριλίου 2018.
Φωτογραφία: Laszlo Balogh/Getty Images


Της Mária S. Szentmagyari

8 Δεκεμβρίου 2023


Οι πολιτικοί της ΕΕ θα πρέπει να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τι σημαίνει η μεταναστευτική κρίση, λέει η ουγγρική κυβέρνηση. Στους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες προβλήθηκε ένα βίντεο από τα ουγγρικά σύνορα που δείχνει βίαιες προσπάθειες εισόδου στη χώρα.
«Όχι άλλες αποφάσεις για την παράνομη μετανάστευση πίσω από γραφεία. Δεν μπορούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις για την τύχη χωρών και εθνών χωρίς να βλέπουμε την πραγματική απειλή των παράνομων μεταναστών ή να αρνούμαστε να τη δούμε», δήλωσε ο Bence Rétvári, υφυπουργός στο ουγγρικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Rétvári εκμεταλλεύτηκε τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου για να τους δείξει μια ταινία από τα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας. Δείχνει αστυνομικούς και συνοριοφύλακες που προστατεύουν ένα από τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ να δέχονται επίθεση. Ορισμένοι επιτιθέμενοι φαίνεται επίσης να είναι οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα. Η αστυνομία «διακινδυνεύει τη ζωή της για να κρατήσει τους μετανάστες μακριά από τα σύνορα της Ουγγαρίας και της ΕΕ. Ήρθε η ώρα για τις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα», δήλωσε ο Rétvári.


Αντίσταση στην προβολή ενός βίντεο

https://www.facebook.com/RetvariBence/videos/1471815030038381/?ref=embed_video&t=33

Ο Rétvári δήλωσε στην ουγγρική κρατική τηλεόραση την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου ότι οι υπουργοί της ΕΕ έχουν κληθεί τακτικά από την Ουγγαρία να αξιολογήσουν προσωπικά την κατάσταση στα σύνορα. Αλλά δεν το έκαναν. Γι' αυτό ήθελε να προβάλει την ταινία στις Βρυξέλλες.

Ανέφερε επίσης ότι δεν ήταν εύκολο να επιβληθεί η παρουσίαση του βίντεο. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ είχαν προσπαθήσει να του «αρνηθούν» την προβολή της ταινίας. Είπαν ότι κάτι τέτοιο «δεν γίνεται συνήθως εδώ» και ότι «θα ήταν καλύτερα να αποσύρουμε το αίτημα» και πολλά άλλα.

Επίσης, η ταινία επιτρεπόταν να παιχθεί στο τέλος της συνδρίασης. (!!!!!!!!!!) «Σε αυτό το σημείο, πολλοί από τους υπουργούς δεν βρίσκονταν καν στην αίθουσα», έγραψε ο Rétvári στη σελίδα του στο Facebook. Και πρόσθεσε: «Γιατί δεν θέλουν να επιτρέψουν την πραγματικότητα στις αίθουσες συνεδριάσεων των Βρυξελλών;»


"Αμήχανη σιωπή στην αίθουσα"

Τελικά, όμως, οι αρμόδιοι επέτρεψαν τον έλεγχο. Η «επίδραση» στους 27 υπουργούς Εσωτερικών δεν έλειπε, σύμφωνα με τον Rétvári. Έχει επίσης δημοσιεύσει ολόκληρη την ταινία στη σελίδα του στο Facebook.

Μετά τη συνάντηση, αρκετοί πολιτικοί ζήτησαν από τους Ούγγρους το βίντεο και δήλωσαν ότι θα ήθελαν να το δείξουν στις χώρες τους. Ο Rétvári δεν κατονόμασε συγκεκριμένα ονόματα ή χώρες. Ωστόσο, είπε ότι υπήρξε «έκπληκτη σιωπή στην αίθουσα» και ότι το περιεχόμενο ήταν εντελώς νέο για πολλούς. Αρκετοί βουλευτές τράβηξαν στιγμιότυπα με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Πρόσθεσε ότι οι Ούγγροι μιλούν κατά της παράνομης μετανάστευσης επειδή γνωρίζουν άμεσα ποιος προσπαθεί να εισέλθει στην ΕΕ και πώς συμπεριφέρονται.

Ως εκ τούτου, είναι επίσης «εντελώς μη ρεαλιστικό» να περιμένουμε από τους αστυνομικούς που μόλις δέχθηκαν επίθεση να πλησιάσουν αυτούς που τους επιτέθηκαν και με ερωτηματολόγια στα χέρια τους και με χαμόγελο «να τους ρωτήσουν στη γλώσσα τους πώς μπορούν να βοηθήσουν», δήλωσε ο Rétvári.

Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο πολιτικός επεσήμανε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί τώρα να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θέλει να πάει: «στην επαναφορά των ελέγχων στα 7.500 χιλιόμετρα των εσωτερικών συνόρων της ή στην πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης κατά μήκος 440 χιλιομέτρων [...] τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η Ουγγαρία υποστηρίζει το δεύτερο.

Μετάδοση φόβου;

Στο Facebook, το βίντεο του Rétvári έλαβε μια σειρά από υποστηρικτικά σχόλια, αλλά και επικριτικά σχόλια που δείχνουν ότι η διατήρηση των συνθηκών στα σύνορα είναι καλή για την πολιτική αφήγηση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας. Εάν η κατάσταση ήταν πραγματικά τόσο κρίσιμη, η κυβέρνηση θα μπορούσε να πατάξει σκληρότερα και να αυξήσει τη συνεργασία με τις σερβικές αστυνομικές δυνάμεις, λένε.

Ορισμένα ουγγρικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επανειλημμένα δηλώσει από την προσφυγική κρίση του 2015 ότι ο Ορμπάν σκόπιμα τροφοδότησε τον φόβο χειραγωγώντας αναφορές για τη μετανάστευση, προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του στους ψηφοφόρους ως ηγέτη προσανατολισμένο στην ασφάλεια.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν δήλωσε στο ουγγρικό ραδιόφωνο «Kossuth» ότι οι προβλέψεις της ουγγρικής κυβέρνησης για τη μετανάστευση «φαίνεται να γίνονται πραγματικότητα» παρά τις επικρίσεις. Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της μεταναστευτικής πολιτικής του και του χαμηλού κινδύνου τρομοκρατίας στη χώρα - σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ.


ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/politik/ausland/fassungsloses-schweigen-im-saal-ungarn-konfrontiert-eu-minister-mit-video-zur-grenzsicherheit-a4509563.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ορμπάν: Όχι βέτο, αλλά αποκλεισμός – Η αντίσταση της Ουγγαρίας στη βοήθεια προς την Ουκρανία

Θα μπορούσε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ να καταρρεύσει στα μέσα Δεκεμβρίου; Οι εντάσεις μεταξύ Βρυξελλών και Βουδαπέστης θέτουν υπό αμφισβήτηση την προγραμματισμένη ένταξη της Ουκρανίας.
Οι προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στα μέσα Δεκεμβρίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Κατά την προετοιμασία της συνόδου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Charles Michel πραγματοποίησαν συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο για κρίσιμα ζητήματα που θα συμβάλουν στον καθορισμό του μέλλοντος της ΕΕ.

Ο Ορμπάν έχει υπαινιχθεί ότι η Ουγγαρία μπορεί να αρνηθεί να συμφωνήσει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία και την ένταξή της στην ΕΕ. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel γνωρίζει ότι «ολόκληρη η σύνοδος κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο θα μπορούσε να καταστεί άσκοπη εάν δεν επιλύσει το ζήτημα της Ουκρανίας με τον αρχηγό της ουγγρικής κυβέρνησης», σύμφωνα με τον ουγγρικό Τύπο.
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/orban-kein-veto-aber-blockade-ungarns-widerstand-gegen-ukraine-hilfe-a4505655.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-12-07&src_cmp=nl-morning_2023-12-07&utm_medium=email&est=0V7STHb2xoiyv86cieutigw%2B%2FxjwNH18qNQPOUyWO3m2wLWn3kEOU0z6ZnE%3D&utm_term=news2&utm_content=2




Orbán: Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός θα χαθεί αν δεν βρεθεί διέξοδος
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/orban-die-europaeische-kultur-wird-untergehen-wenn-kein-ausweg-gefunden-wird-a4492529.html?ea_src=article&ea_pos=col-middle&ea_elmt=related-articles&ea_cnt=1



Ουγγαρία: Η ΜΚΟ του Τζωρτζ Σόρος αναλαμβάνει νομική δράση κατά της απαγόρευσης των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/ungarn-george-soros-ngo-klagt-gegen-verbot-von-pro-palaestinensischen-protesten-a4479320.html?ea_src=article&ea_pos=col-middle&ea_elmt=related-articles&ea_cnt=2



Ούγγρος υφυπουργός: «Η παράνομη μετανάστευση καταστρέφει ό,τι έχει οικοδομήσει η ΕΕ»
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/ungarischer-staatssekretaer-illegale-migration-zerstoert-was-die-eu-aufgebaut-hat-a4458669.html?ea_src=article&ea_pos=col-middle&ea_elmt=related-articles&ea_cnt=3


4 σχόλια:

  1. Ακόμα μία εξόχως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ανάρτηση, θά λέγαμε πολύ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ αφού ξεδιπλώνει καί βγάζει στήν φόρα τήν απερίγραπτη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του συνόλου σχεδόν των Κρατών - μελών της Ε.Ε., που παριστάνουν ότι "δέν ξέρουν" , "δέν βλέπουν", "δέν θέλουν νά μάθουν", ούτε "νά δούνε" ΚΑΤΑΜΑΤΑ τήν αλήθεια!
    Αρνούντο πεισματικώς νά δούμε μέ τά ίδια τους τά μάτια τί πραγματικά συμβαίνει στά σύνορα της Ε.Ε. εδώ καί πολλά - πολλά χρόνια.
    Καί κυρίως από ένα κράτος μέλος που μόνο του από ετών πήρε πάρα πολύ σοβαρά τήν υπόθεση της μή αποδοχής της Ουγγαρίας ως ένα ....ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ όπως η Ελλάδα που πρέπει νά είναι τό χειρότερο παράδειγμα παραλυσίας....
    Θερμότατες ευχαριστίες καί πάλι Μαριγώ Ζαραφοπούλα μας, γιά τόν γνήσιο καί αυθεντικό τρόπο παρουσιάσεως ειδήσεων που ΟΛΟΙ οι ΑΛΛΟΙ (έχουν λίαν αυστηρές εντολές καί οδηγίες νά) εξαφανίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΦΡΑΧΤΗ!
    300 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΗΚΟΣ!
    Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΗ!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΟΥΓΓΡΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!
    ΠΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ;
    ΜΟΥΓΚΑ ΕΔΩ!
    Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΣΕ ΥΠΝΟ ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος εκ πεποιθήσεως18 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:33 μ.μ.

    Καταλάβετε ότι έχουμε να κάνουμε με πολύ χαμηλό επίπεδο λαού.

    Εσείς τα ανεβάζετε, αλλά στοιχηματίζω ότι ελάχιστοι και πάλι αντιλήφθηκαν και αυτήν την είδηση.

    Ακούστε κάτι, ο κόσμος, ο Έλληνας, έχει από καιρό εγκαταλείψει την κριτική σκέψη. Μιλάμε όχι μόνο για χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, κυρίως για εξαιρετικά χαμηλό πνευματικό επίπεδο.

    Δεν μπορούν να αντιληφθούν πράγματα.
    Είναι απλό. Συνεπώς, πώς να εκφράσουν άποψη όταν δεν έχουν στοιχειώδη αντίληψη;;;;

    Τα ίδια χάλια και κάποια, αρκετά μάλλον, πατριωτικά ιστολόγια ενημέρωσης και ειδήσεων. Χαμηλού επιπέδου δουλειά, ό,τι αρπάξουμε κυρίως από αλλού μήπως και ανέβει το επίπεδο, δίνοντας ενημερωτική τροφή σε ένα εξίσου χαμηλού πνευματικού επιπέδου αναγνωστικό κοινό που έχει μάθει να σιτίζεται με κονσέρβες, άφθονη χυδαιότητα λόγου και βωμολοχία, πασπαλισμένη με εξίσου χυδαία διαφήμιση.

    Έχουμε να κάνουμε με έναν όχλο από ένα μάτσο λαϊκατζούρες.

    Μην περιμένετε προκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!