Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Πάπας Φραγκίσκος: «Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μεγαλύτερη απειλή από τον Σατανά». (σας ομιλεί ο ίδιος)


Στις 28 Νοεμβρίου, το άρθρο του Πάπα Φραγκίσκου «Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μεγαλύτερη απειλή από τον ίδιο τον Σατανά» κυκλοφόρησε σε διάφορα φόρουμ στο Διαδίκτυο. Φιλοδόξησε επίσης να ταξιδέψει ως την COP28 στο Ντουμπάϊ, αλλά ακύρωσε αυτό το ταξείδι λόγω ασθένειας. Ωστόσο, συνδέθηκε για μια ομιλία μέσω μετάδοσης βίντεο.



13 Δεκεμβρίου 2023
Χρόνος ανάγνωσης: 5,4 λεπτά
από τον Δρ Martin J. F. Steiner


Προσπαθώ τώρα να συνοψίσω τις δηλώσεις του Πάπα σχετικά με το θέμα της κλιματικής καταστροφής που σχετίζεται με το CO2 του 2015 και επί του παρόντος του 2023:

  • Η νέα εγκύκλιος του 2023 "Laudate Deum" πρέπει να γίνει κατανοητή ως επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής εγκυκλίου "Laudato Si'" από το 2015.
  • Μια εγκύκλιος είναι μία από τις σημαντικότερες δογματικές επιστολές της Καθολικής Εκκλησίας.
  • Στο Laudato Si', ο Φραγκίσκος ζήτησε μια «οικολογική μετατροπή» και περισσότερη προστασία του κλίματος, καταγγέλλοντας την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις κοινωνικές αδικίες και τον καταναλωτισμό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνει έκκληση για επείγουσα δράση κατά της κλιματικής αλλαγής και κατήγγειλε την έλλειψη δράσης εκ μέρους της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η παγκόσμια κοινότητα.

Θα συνοψίσω μερικά αποσπάσματα από αυτόν τώρα - πηγές κάτω από το βίντεο:

  • Με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποιώ ότι δεν αντιδρούμε αρκετά, ενώ ο κόσμος γύρω μας καταρρέει και ίσως αντιμετωπίζει μια βαθιά τομή.
  • Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επείγουσα και η ανησυχία για το κοινό σπίτι αυξάνεται,
  • Αυτό που χρειάζεται, επομένως, είναι μια επανεξέταση εκ μέρους των πολιτών και, πάνω απ' όλα, των πολιτικών. «Ας σταματήσουμε επιτέλους την ανεύθυνη γελοιοποίηση που απεικονίζει αυτό το ζήτημα ως κάτι απλώς οικολογικό, "πράσινο", ρομαντικό, το οποίο συχνά γελοιοποιείται από οικονομικά συμφέροντα».
  • Έδωσε μια σαφή απόρριψη στους λεγόμενους «αρνητές της κλιματικής αλλαγής».
  • Λέει: Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί κανείς να τα αρνηθεί, να τα κρύψει, να τα αποκρύψει ή να τα σχετικοποιήσει, τα σημάδια της κλιματικής αλλαγής είναι εκεί και γίνονται όλο και πιο εμφανή.
  • Συγκεκριμένα, καλεί τη διεθνή πολιτική να υιοθετήσει μια νέα πολυμέρεια (συνεργασία μεταξύ κρατών). Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο – απαιτείται παγκόσμια συνεργασία που δεν εξαρτάται από τις μεταβαλλόμενες πολιτικές συνθήκες ή τα συμφέροντα λίγων. Η ανθρώπινη δύναμη πρέπει επίσης να επανεξεταστεί. Ο κόσμος δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης και αχαλίνωτης χρήσης. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι «η δύναμή μας και η πρόοδος που παράγουμε στρέφονται εναντίον μας».
  • Ένα πρακτικό μέτρο είναι, συνεπώς, η μετάβαση σε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Στη μεγάλη ενεργειακή μετάβαση, ο Πάπας θεωρεί ότι η Δύση έχει καθήκον. Μια σημαντική αλλαγή στον ανεύθυνο τρόπο ζωής που συνδέεται με το δυτικό μοντέλο θα είχε επομένως σημαντικό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι που υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης σε αυτό το πλαίσιο.
  • Η προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος απαιτεί τη συμμετοχή όλων, δήλωσε ο Πάπας. «Κανείς δεν σώζει τον εαυτό του μόνος του», συνέχισε ο Φραγκίσκος. Θεωρεί θετική τη δέσμευση των ακτιβιστών για το κλίμα. Οι λεγόμενες ριζοσπαστικοποιημένες ομάδες προσελκύουν την προσοχή με τις ενέργειές τους – αλλά με αυτόν τον τρόπο, καλύπτουν ένα κενό στην κοινωνία που χρειάζεται μια υγιή «πίεση». «Εναπόκειται σε κάθε οικογένεια να θυμάται ότι διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών της».

Η κριτική μου για τις δηλώσεις του Πάπα:

Από την άποψη των Καθολικών, ο Πάπας είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη γη και οι δηλώσεις του είναι – εξ ορισμού – αλάνθαστες σε θεολογικά ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώ ότι όλες αυτές οι εκθέσεις και δηλώσεις είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμες!

  • Η προστασία του περιβάλλοντος αναμιγνύεται με την προστασία του κλίματος
  • Το αφήγημα της κλιματικής καταστροφής παρουσιάζεται ως έγκυρο
    • Έτσι, η επικείμενη κλιματική καταστροφή που σχετίζεται με το CO2 θεωρείται
    • Το κλίμα είναι ένα μη γραμμικό, πολύπλοκο δυναμικό σύστημα – οι άνθρωποι της πίστης θα έλεγαν, «ένα θεϊκό θαύμα που εμείς οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά.
  • Συναισθηματοποιείται από Αυτόν και προκαλεί φόβο χωρίς αποδείξεις
    • Κατήχηση των Καθολικών
    • Κατήχηση γονέων και παιδιών
    • Και με ποια επαγγελματική επάρκεια;
  • Οι επικριτές δυσφημίζονται - σε στενή συνεργασία με το MSM
  • Οι λεγόμενοι ακτιβιστές για το κλίμα επαινούνται
  • Όπως συνέβαινε συχνά στο παρελθόν, η Καθολική Εκκλησία ενεργεί για άλλη μια φορά σε στενή συνεργασία με τους «ισχυρούς» και κερδίζει την εύνοια μαζί τους. αντί να συντάσσεται με το λαό και τους αδύναμους.
  • Αυτός – ή μάλλον ο θεσμός της Καθολικής Εκκλησίας – αποτυγχάνει εντελώς να αναγνωρίσει ότι η ορυκτή ενέργεια είναι μια προσιτή και αξιόπιστη μορφή ενέργειας που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους έξω από τη φτώχεια και τη στέρηση. Επειδή χωρίς προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια, η ζωή είναι συνήθως ΣΥΝΤΟΜΗ και βάναυση!

Για την καταγραφή – απόδειξη:

  • Δεν υπάρχει αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων
  • Δεν επίκειται κλιματική καταστροφή που σχετίζεται με το CO2 - αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στο MSM και στην πολιτική.
  • Περαιτέρω εκπομπές CO2 θα οδηγήσουν σε ελάχιστη μόνο αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, αν όχι καθόλου

Γιατί όλα αυτά;

  • Τελείωσε η Καθολική Εκκλησία; Προσπαθεί ο πάπας να κάνει διάκριση μεταξύ της κλιματικής θρησκείας και των υπολειμμάτων της επίσημης εκκλησίας;
  • Το αφήγημα της κλιματικής καταστροφής ξεμένει από επιχειρήματα – είναι αυτό μια «έσχατη λύση για να υποστηριχθεί με κάποιο τρόπο το αφήγημα της κλιματικής καταστροφής με επιχειρήματα που δεν μπορούν να αντικρουστούν αιτιωδώς – αλλά με υποτιθέμενα ερωτήματα πίστης;
  • Γιατί ο Πάπας υποστηρίζει τους λεγόμενους ακτιβιστές για το κλίμα; Σύμφωνα με τον Δρ Raphael Bonelli, πρόκειται για ηθικό ναρκισσισμό, δηλαδή μια ψυχολογική διαταραχή που βιώνεται εις βάρος όλων μας!

Αγαπητές κυρίες και κύριοι, αυτή ήταν η περίληψή μου και το σχόλιό μου σχετικά με τις τρέχουσες δηλώσεις της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα Φραγκίσκου.

Δεν θέλω να βλάψω τους ανθρώπους της πίστης με το άρθρο μου - αλλά η κριτική και τα σχόλιά μου στρέφονται σε μεγάλο βαθμό ενάντια στις θέσεις της επίσημης εκκλησίας και ενάντια στις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με την εκτίμησή της για τη λεγόμενη «κλιματική καταστροφή» που σχετίζεται με το CO2.

Πώς τα βλέπετε όλα αυτά; Αναμένω με ανυπομονησία τα σχόλια και τις απόψεις σας.



Πηγές:

https://www.vatican.va/content/francesco/de/angelus/2023/documents/20231126-angelus.html

https://www.breitbart.com/faith/2023/11/27/pope-francis-climate-change-puts-life-on-earth-at-risk/

https://unwiderlegbarefakt.wixsite.com/wahrheitsiegt/post/papst-franziskus-die-globale-überhitzung-ist-eine-grö Μεγαλύτερη απειλή από τον Σατανά

https://www.rpp-institut.com/klimaschutz-und-moralischer-narzissmus/

Christoph WagenerCC BY-SA 3.0, μέσω Wikimedia Commons

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των σταθερών συντακτών του CPM. Τα δικαιώματα και η ευθύνη για το περιεχόμενο ανήκουν στον δημιουργό.

Ο Δρ Martin J.F. Steiner είναι ειδικός στην ενεργειακή αυτάρκεια και κάνει coaching σε αυτό. (https://www.ing-steiner.at/cv-dr-martin-j-f-steiner.html)




ΠΗΓΗ: https://tkp.at


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!