Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Εμβολιασμός κατά των παρανοήσεων σχετικά με την επίδραση του ήλιου στο κλίμα.


14 Δεκεμβρίου 2023

από 

Χρόνος ανάγνωσης: 3,3 λεπτά


Οι εμβολιασμοί όχι μόνο βοηθούν κατά του κορωνοϊού, της γρίπης και άλλων ιών, αλλά και κατά των παρανοήσεων σχετικά με τα αίτια της κλιματικής αλλαγής. Για παράδειγμα, έχει επιβεβαιωθεί ακόμη και από μια παπική βούλα ότι είναι το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) που μας θερμαίνει και όχι ο ήλιος. (😂) 

Θα πρέπει να ήταν κάτι με τον ήλιο, τη γη και τον πάπα και κάποιον κύριο Γαλιλαίο κάποτε, αλλά αν ο εξορκισμός δεν σας βοηθήσει, τότε μπορείτε να εμβολιαστείτε για να το καταπολεμήσετε. Και μάλιστα επιβάλλεται (ο εμβολιασμός) σύμφωνα με τέσσερεις κυρίους από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως το Cambridge, το Yale και το Fairfax.



Ήδη από το 2017, το σκέφτηκαν και δημοσίευσαν μια σωστή μελέτη σε διάφορα επιστημονικά μέσα. Φέρει τον μετριοπαθή τίτλο «Εμβολιασμός του κοινού κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με την κλιματική αλλαγή».

Αφηρημένα ανακαλύπτουμε περί τίνος πρόκειται:

«Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί σημαντικές αλλαγές στην ατομική και συλλογική ανθρώπινη συμπεριφορά και λήψη αποφάσεων. Ωστόσο, με την αυξανόμενη πολιτικοποίηση της επιστήμης (του κλίματος) και τις προσπάθειες των ενδιαφερομένων να υπονομεύσουν την επιστημονική συναίνεση για την κλιματική αλλαγή μέσω οργανωμένων «εκστρατειών παραπληροφόρησης», έχει αποδειχθεί δύσκολο να βρεθούν τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ζητήματος στο κοινό σε όλο το πολιτικό φάσμα. Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών δείχνει ότι ένας πολλά υποσχόμενος τρόπος για την αντιμετώπιση της πολιτικοποίησης της επιστήμης είναι η επικοινωνία του υψηλού επιπέδου κανονιστικής συμφωνίας («συναίνεσης») μεταξύ των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο.

Ακολουθούν αρκετές αξιοσημείωτες δηλώσεις:

  • Η ιστορία της κλιματικής αλλαγής, συνεπώς, χρησιμεύει για την επίτευξη «σημαντικών αλλαγών στην ατομική και συλλογική ανθρώπινη συμπεριφορά». Ίσως αναφέρεται στην Μεγάλη Επαναφορά;
  • Η παλιά θεωρία της συναίνεσης, η οποία στρέφεται κατά της επιστημονικής μεθόδου, αναμασάται: «προσπάθειες ομάδων συμφερόντων να υπονομεύσουν την επιστημονική συναίνεση για την κλιματική αλλαγή μέσω οργανωμένων "εκστρατειών παραπληροφόρησης".
    Όχι, στην επιστήμη δεν υπάρχει ψήφος, ή το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν μια συγκεκριμένη άποψη. Αυτό δεν λειτούργησε με την ιστορία του Βατικανού και του Γαλιλαίου, επειδή η συναίνεση αφορά την πίστη. Σύμφωνα με τον Karl Popper, η επιστήμη βασίζεται στο σχηματισμό διαψεύσιμων θεωριών, όπου το πείραμα, η μέτρηση και η παρατήρηση είναι τα μόνα επιτρεπτά μέσα επιβεβαίωσης ή διάψευσης.
  • Φυσικά, όλοι όσοι θεωρούν το CO2 ως ένα ασήμαντο αέριο με βάση τη μέτρηση, τον πειραματισμό και την παρατήρηση είναι ποταπές «ομάδες συμφερόντων» που πολιτικοποιούν την «επιστήμη». Οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες, φυσικά, και δεν το κάνουν αυτό.😅
  • Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι να προσπαθήσουμε να «μεταφέρουμε τον υψηλό βαθμό κανονιστικής συμφωνίας ("συναίνεσης") μεταξύ των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο». Έτσι, αυτό μας φέρνει πίσω στο σημείο εκκίνησης.
    Η συναίνεση είναι σωστή, επειδή υπάρχει συναίνεση.

Οι επιστήμονες συναίνεσης είναι συνήθως μάλλον ασήμαντοι. Ποιος θυμάται τους εμπειρογνώμονες του Βατικανού που είχαν τη συναίνεση ότι ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από τη Γη; Κανένας νόμος ή μονάδα μέτρησης δεν παίρνει το όνομά του από τους συναινετικούς, αυτό συμβαίνει μόνο με εκείνους που έρχονται σε αντίθεση με τη συναίνεση και παράγουν νέες ιδέες.

Αλλά οι τέσσερεις κύριοι συνεχίζουν παρακάτω πραγματικά ...επιστημονικά:

«Σε ένα μεγάλο πείραμα (N = 2167), δείχνουμε ότι η επικοινωνία της επιστημονικής συναίνεσης σχετικά με την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή αυξάνει σημαντικά την αντίληψη του κοινού για τη συναίνεση των εμπειρογνωμόνων κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι σημαντικό ότι η εισαγωγή (παρα)πληροφόρησης που θέτει υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη επιστημονικής συναίνεσης εξουδετερώνει το θετικό αποτέλεσμα της επισήμανσης της κανονιστικής συναίνεσης εμπειρογνωμόνων.

Επιπλέον, η παρουσίαση παραπληροφόρησης ελλείψει στοιχείων για την πραγματική έκταση της συναίνεσης υπονομεύει σημαντικά την αντίληψη του κοινού για την έκταση της επιστημονικής συναίνεσης (-9 βαθμοί ).

Συνοπτικά: Πρέπει να δημιουργηθεί συναίνεση ότι υπάρχει συναίνεση. Επειδή αυτή είναι «η επιστήμη». Η λέξη συναίνεση εμφανίζεται συνολικά 98 φορές στο έγγραφο.


ΠΗΓΗ: tkp.at


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Ελεγκτές γεγονότων και αρνητές του ήλιου για την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον ήλιο

Τα δύο τρίτα των επιστημονικών εργασιών απορρίπτουν τις ανθρωπογενείς συνεισφορές στην κλιματική αλλαγή

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με γεννήτριες ντήζελ και ελεγκτές γεγονότων

1 σχόλιο:

  1. Κάποιοι τάχα ισχυροί της γης περνάν τους ανθρώπους για ζώα, απλούς αριθμούς, στρατιωτάκια, χωρίς μνήμη,
    Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν .
    Το πρόβλημα είναι οι πολίτες τί σκέφτονται για τους εαυτούς τους. ..
    Ας έλθουν εις εαυτόν!
    Ας γυρίσουν στον Πατέρα! Κι όλα θα λυθούν!
    Ιωάννης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!