Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Μαντέψτε την αιτία, ένα συστημικό μέσο αναφέρει - ΣΥΧΝΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ προβλήματα, εγείρουν ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ στήν ποδηλατική σκηνή!


Τα καρδιακά προβλήματα ανάγκασαν τον Heinrich Haussler να τερματίσει πρόωρα την καρριέρα του.

(Φωτογραφία: dpa)


Μόνο φέτος, πέντε (5) επαγγελματίες ποδηλάτες έπρεπε να τερματίσουν την καρριέρα τους, μερικοί με σοβαρά καρδιακά προβλήματα. Η περίπτωση του Henrich Haussler, για παράδειγμα, προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Δεν υπάρχει γενική εξήγηση για αυτήν την συσσώρευση περιστατικών. Αλλά υπάρχει μια υποψία.

Οι τελευταίοι μήνες της καρριέρας του Heinrich Haussler μας αφήνουν μερικές φορές έκπληκτους. Στα τέλη του καλοκαιριού του 2022, ο επαγγελματίας ποδηλάτης αρρώστησε με Covid-19, αλλά εξακολούθησε να οδηγεί το Deutschland Tour. Εξάλλου, ήθελε να κληθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην πατρίδα του την Αυστραλία. Μετά από αυτό, είχε καρδιακά προβλήματα σχεδόν κάθε μέρα στην προπόνηση. Στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, οι διαταραχές του ρυθμού επανεμφανίστηκαν, ο Haussler οδήγησε την ομάδα για δύο λεπτά - και συνέχισε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Επειδή τα προβλήματα που είχαν προκύψει για πρώτη φορά στην προπόνηση το 2020 δεν υποχώρησαν, η ομάδα του τελικά του προέβλεψε ένα διάλειμμα. Ακολούθησε μια νέα αρχή, αλλά η καρδιά δεν συνεργαζόταν. Ο γιατρός της ομάδας διέταξε αυστηρή διακοπή. «Έτσι κάθισα στο σπίτι στον καναπέ», δήλωσε ο Haussler στην Badische Zeitung. «Μετά από μια εβδομάδα, σκέφτηκα: πρέπει να πάω για ένα χαλαρό τρέξιμο. Τι θα μου συμβεί; Τότε κατέρρευσα». Αφού κατέρρευσε ενώ έκανε τζόκινγκ, ο Haussler εφοδιάστηκε με απινιδωτή. Η διάγνωση της κοιλιακής ταχυκαρδίας, μιας απειλητικής για τη ζωή αρρυθμίας, μεταφράστηκε: τέλος σταδιοδρομίας. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι ο Häussler δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Τουλάχιστον τέσσερεις άλλοι επαγγελματίες ποδηλάτες έπρεπε να τερματίσουν την καριέρρα τους φέτος λόγω καρδιακών προβλημάτων.

Ο Βέλγος Nathan Van Hooydonck, ο οποίος βοήθησε τον Jonas Vingegaard να κερδίσει και τους δύο Γύρους της Γαλλίας, έχασε τις αισθήσεις του στο τιμόνι του αυτοκινήτου του τον Σεπτέμβριο. Δίπλα του καθόταν η έγκυος φίλη του. Και οι δύο υπέστησαν μόνο μικρούς τραυματισμούς και ο Van Hooydonck διαγνώστηκε με ανωμαλία του καρδιακού μυός. 

Ο Ολλανδός Wesley Kreder υπέστη καρδιακή προσβολή στον ύπνο του στα τέλη Αυγούστου, αλλά επέζησε χάρη στη γρήγορη παρέμβαση της συζύγου του. Λίγες μέρες αργότερα, ο Δανός Niklas Eg κατέβηκε από το ποδήλατό του, έχοντας παρατηρήσει ξαφνικό αίσθημα παλμών κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Αυτό είχε ήδη συμβεί στον Sep Vanmarcke, ο Βέλγος έπρεπε να συνταξιοδοτηθεί στις αρχές Ιουλίου.

Δεν υπάρχει πανικός, αλλά έντονη ανησυχία

Δεν υπάρχει πανικός στο πελοτόν, αλλά υπάρχει κάποια ανησυχία.(!!!!) «Λόγω των δημοσιεύσεων, οι οδηγοί έχουν ευαισθητοποιηθεί», δήλωσε ο Δρ Ortwin Schäfer. Ο Saarlander είναι ο επικεφαλής ιατρός της γερμανικής κορυφαίας ομάδας Bora-hansgrohe και ασχολείται με την ποδηλασία εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων, διερευνά το ερώτημα εάν οι επαγγελματίες ποδηλάτες που οδηγούν υπό πίεση υψηλής έντασης για χρόνια γίνονται πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακές παθήσεις σε κάποιο σημείο. Συγκεκριμένα: Είναι η πολλή άσκηση πάρα πολύ κάποια στιγμή; (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Μέχρι στιγμής, δεν είναι δυνατόν να δοθούν γενικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά, καθώς το καρδιαγγειακό σύστημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφορες παράμετροι. Αυτές περιλαμβάνουν συγγενείς καρδιακές παθήσεις, οξεία μυοκαρδίτιδα, συνθήκες διαβίωσης, φαρμακευτική αγωγή ή πιθανό ντόπινγκ. Αυτό επιδεινώνεται από την μερικές φορές δύσκολη επικοινωνία. (!!!!!!!!!!!!!!!!) Δεν συμμερίζονται όλοι οι οδηγοί τη διάγνωσή του όπως ο Haussler.

Για μια ολοκληρωμένη γαλλική μελέτη, συλλέχθηκαν δεδομένα από συμμετέχοντες στο Tour de France μεταξύ 1947 και 2012. Μεταξύ των 786 συμμετεχόντων, καταγράφηκε ποσοστό θνησιμότητας 41% σε σύγκριση με τον ανδρικό γαλλικό πληθυσμό. «Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν μας επιτρέπουν να κρίνουμε την ισορροπία μεταξύ των θετικών επιπτώσεων της σωματικής δραστηριότητας υψηλού επιπέδου και των δυνητικά επιβλαβών επιπτώσεων της υπερβολικής σωματικής δραστηριότητας ή του υποτιθέμενου ντόπινγκ», καταλήγει η έκθεση.

Ο αθλητισμός είναι το «καλύτερο χάπι»

Ο Schäfer τονίζει ότι, γενικά, η άσκηση είναι το «καλύτερο χάπι που μπορείτε να συνταγογραφήσετε». Αλλά θέτει επίσης στον εαυτό του ένα ερώτημα που έχει προκύψει από παρατηρήσεις σε απόλυτα ελίτ αθλήματα, το οποίο δεν μπορεί να απαντήσει αυτή τη στιγμή: "Μπορεί η άσκηση υψηλής έντασης για μεγάλο χρονικό διάστημα να προκαλέσει υπερβολική πίεση στο καρδιαγγειακό σύστημα;"

Υπάρχουν τουλάχιστον ενδείξεις γι' αυτό. Ανάλογα με τη μελέτη, ένας δύο έως δέκα φορές αυξημένος κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής αναφέρεται σε ελίτ αθλητές από ό, τι στον φυσιολογικό πληθυσμό και οι στεφανιαίες αρτηρίες τους είναι πιο πιθανό να ασβεστοποιηθούν. Υπάρχουν επίσης περισσότερες ουλές αλλαγές στον καρδιακό μυ. Οι αθλητές που αναγκάστηκαν πρόσφατα να τερματίσουν την καρριέρα τους συνήθως προπονούνται νωρίς έντονα και με καταπόνηση. «Όλα αυτά είναι το αντικείμενο της τρέχουσας έρευνας», δήλωσε ο Schaefer. Ο αθλητισμός είναι γενικά υγιής, αλλά «κανείς δεν μπορεί να πει αν η καμπύλη θα ανατραπεί κάποια στιγμή».

Καθόλου αθλήματα εάν έχετε κρυολόγημα ή κορώνα

Όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση καρδιακών προβλημάτων, ο Schäfer πιστεύει ότι η UCI είναι σε καλή θέση. Τέσσερεις φορές το χρόνο, διεξάγονται εξετάσεις αίματος για τον προσδιορισμό των επιπέδων φλεγμονής και στρες. Πριν από μια σεζόν, κάθε επαγγελματίας ποδηλάτης πρέπει να υποβληθεί σε ολοκληρωμένο έλεγχο με ΗΚΓ ηρεμίας καθώς και υπερηχογράφημα καρδιάς και ΗΚΓ στρες που εναλλάσσονται ετησίως.

Ωστόσο, ο Schäfer επικρίνει την έλλειψη ορισμού του τρόπου εκτέλεσης ενός υπερηχογραφήματος καρδιάς. «Μπορείς να μετρήσεις χίλια πράγματα, αλλά θα πρέπει να τεθούν πρότυπα για το τι είναι σημαντικό στον αθλητισμό», δήλωσε ο γιατρός. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος δεν καθιστά δυνατή την εύρεση κάθε οιδήματος ή μικρής ουλής στην καρδιά. Για το λόγο αυτό, ο Schäfer διεξάγει επίσης μια ανάλυση καταπόνησης στους αθλητές του, μια ανάλυση παραμόρφωσης της καρδιάς. Θα ήθελε να το δει να γίνεται υποχρεωτικό.

Στην περίπτωση του Haussler, οι λόγοι για την ασθένειά του είναι ακόμα ασαφείς. Ωστόσο, ο 39χρονος, ο οποίος είναι τώρα αθλητικός διευθυντής της Bora-hansgrohe, έχει μάθει για τη ζωή - και είναι πρόθυμος να μεταδώσει αυτή την εμπειρία. «Με κρυολόγημα ή κορωνοϊό να τερματίσεις έναν αγώνα; Είμαι αυστηρά αντίθετος σε αυτό», δήλωσε ο νικητής του Tour το 2009. Επειδή υπάρχει ακόμα ζωή μετά από αυτό. 


Πηγή: ntv.de, Tom Bachmann, dpa



ΠΗΓΗ: https://www.n-tv.de/sport/Radsport-Gehaeufte-schwere-Herzprobleme-besorgen-die-Szene-Heinrich-Haussler-schildert-dramatische-Konsequenzen-article24592431.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυξανόμενος αριθμός υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεσμεύονται να αποκηρύξουν το εμβόλιο COVID-19 και τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες

Μέχρι στιγμής, 26 υποψήφιοι και εκλεγμένοι αξιωματούχοι από 11 πολιτείες έχουν υπογράψει δημοσίως, δηλώνοντας ότι τα εμβόλια πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά.

https://www.theepochtimes.com/us/growing-number-of-gop-candidates-pledge-to-disavow-covid-19-vaccine-and-big-pharma-5549228?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-12-20&src_cmp=mb-2023-12-20&utm_medium=email&est=%2BKNMZa3fd6gBj%2FKvwedPF0%2BAAWmOiLgYG6UCGKOZMyGt8GkjD9F9RFUL1P4%3D



Η αδερφή της Celine Dion ενημερώνει για την υγεία της Singer: «Δεν έχει τον έλεγχο των μυών της»

Η αδερφή της Celine Dion ενημέρωσε για την υγεία της Καναδής τραγουδίστριας.

https://www.theepochtimes.com/entertainment/celine-dions-sister-gives-update-on-singers-heath-doesnt-have-control-over-her-muscles-5549606?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-12-20&src_cmp=mb-2023-12-20&utm_medium=email&est=P8q7e5rNKfdZRgYBtXDaOJbRbt9FsHCyw%2FYHGmM8btYLVAfDNuifFY5UMNs%3D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!