Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Κίνηση του Κογκρέσσου για απαγόρευση της μυστικής σάρωσης προσώπου των επιβατών στα αεροδρόμια των ΗΠΑ και της επ' αόριστον αποθήκευσης των προσωπικών βιομετρικών δεδομένων.


16 αεροδρόμια των ΗΠΑ συνεργάζονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την σάρωση των προσώπων των επιβατών  τουλάχιστον από τον Μάϊο του 2023 και πιθανώς πριν: Το πρόγραμμα της TSA είναι «πρόδρομος ενός πλήρους εθνικού κράτους επιτήρησης».

Υπάρχει μια διακομματική κίνηση στο Κογκρέσσο για τον τερματισμό της μη εξουσιοδοτημένης σάρωσης των προσώπων των ανθρώπων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ με τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα συλλογής βιομετρικών δεδομένων, το οποίο δεν έχει αναφερθεί ευρέως στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, συνεχίζεται σε 16 αεροδρόμια εδώ και επτά μήνες - τουλάχιστον τόσο καιρό το παραδέχεται η κυβέρνηση. Και οι περισσότεροι Αμερικανοί που συχνάζουν σε αυτά τα αεροδρόμια αγνοούν εντελώς ότι οι σαρώσεις του προσώπου τους συλλέγονται και αποθηκεύονται σε τράπεζες δεδομένων στις οποίες έχει ελεύθερη πρόσβαση η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Δύο γερουσιαστές, ο ένας Ρεπουμπλικανός και ο άλλος Δημοκρατικός, σηκώθηκαν και είπαν, αρκετά. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Οι γερουσιαστές John Kennedy, Ρεπουμπλικάνος της Λουϊζιάνα, και Jeff Merkley, Δημοκρατικός του Όρεγκον, εισήγαγαν νομοθεσία την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου για τον τερματισμό του ακούσιου ελέγχου αναγνώρισης προσώπου στα αεροδρόμια.

Το The Hill αναφέρει ότι οι δύο γερουσιαστές στοχεύουν να καταργήσουν την εξουσιοδότηση της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) να χρησιμοποιούν έλεγχο αναγνώρισης προσώπου στα αεροδρόμια.

Οι γερουσιαστές λένε ότι το νομοσχέδιό τους, που ονομάζεται Travelers' Privacy Protection Act ή TPPA, θα εμποδίσει τον οργανισμό να «εκμεταλλευτεί περαιτέρω την τεχνολογία και να αποθηκεύσει τα βιοδεδομένα των ταξιδιωτών».

Οι γερουσιαστές τόνισαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών δεν γνωρίζει ότι έχει το δικαίωμα να εξαιρεθεί από τις προβολές προσώπου. Κανείς δεν ερωτάται αν επιθυμεί να δώσει άδεια στην κυβέρνηση να σαρώσει τα πρόσωπά τους, απλώς εκτελείται ύπουλα επί τόπου.

Τα αεροδρόμια υποτίθεται ότι έχουν μια πινακίδα που προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι η φωτογραφία τους θα ληφθεί ως μέρος του πιλοτικού προγράμματος και ότι έχουν το δικαίωμα να εξαιρεθούν, αλλά οι περισσότεροι επιβάτες λένε ότι οι πινακίδες είναι τόσο μικρές που δεν τις προσέχουν καν.

Έχω μιλήσει προσωπικά με πολλούς επιβάτες του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώην βουλευτού των ΗΠΑ, η οποία είπε ότι σαρώθηκε το πρόσωπό της και το προσωπικό του αεροδρομίου δεν ζήτησε την άδειά της εκ των προτέρων.

Ο γερουσιαστής Kennedy ανέφερε σε δήλωσή του:

«Κάθε μέρα, η TSA σαρώνει τα πρόσωπα χιλιάδων Αμερικανών χωρίς την άδειά τους και χωρίς να καθιστά σαφές ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να εξαιρεθούν από τον επεμβατικό έλεγχο. Ο νόμος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ταξιδιωτών θα προστατεύσει κάθε Αμερικανό από την εισβολή του 'Big Brother' τερματίζοντας το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου.

Η προτεινόμενη νομοθεσία θα απαγορεύσει στην TSA να επεκτείνει το πρόγραμμά της και θα απαιτήσει από την υπηρεσία να λάβει εξουσιοδότηση από το Κογκρέσσο για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στο μέλλον. Θα απαιτούσε επίσης από την TSA να απορρίψει τα βιομετρικά στοιχεία του προσώπου.

Ο Merkley δήλωσε ότι ο τύπος των εξατομικευμένων, μοναδικών βιολογικών πληροφοριών που συλλέγονται και αποθηκεύονται θα πρέπει να είναι εκτός ορίων για οποιαδήποτε κυβέρνηση.

«Το πρόγραμμα της TSA είναι ένας πρόδρομος για ένα πλήρως ανεπτυγμένο εθνικό κράτος επιτήρησης. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επιζήμιο για τις εθνικές μας αξίες της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας. Σε καμμία κυβέρνηση δεν θα πρέπει να δοθεί αυτή η εξουσία», δήλωσε ο Merkley στο The Hill.

Οι γερουσιαστές Roger Marshall (R-Kan.), Elizabeth Warren (D-Mass.), Edward Markey (D-Mass.) και Bernie Sanders (I-Vt.) ήταν επίσης συν-χορηγοί της νομοθεσίας.

Η TSA ανακοίνωσε τον Μάϊο ότι ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου σε 16 αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, με τα αεροδρόμια της Ατλάντα, του Λος Άντζελες, της Ουάσινγκτον και του Ντένβερ, τέσσερα από τα πιο πολυσύχναστα στη χώρα, μεταξύ των 16 που συμφώνησαν να καταπατήσουν την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων και να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να δοκιμάσουν το πρόγραμμα.

Τα άλλα αεροδρόμια που συμμετέχουν σε αυτό το εξωφρενικό πιλοτικό πρόγραμμα είναι η Βαλτιμόρη, η Βοστώνη, το Ντάλλας, το Ντητρόιτ, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, το Ορλάντο, το Φοίνιξ, το Σωλτ Λέηκ Σίτυ, το Σαν Χοσέ και το Gulfport-Biloxi και το Jackson στο Μισισιπή.

Πολλά από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στην Ευρώπη και στο Ισραήλ κάνουν επίσης σαρώσεις προσώπου. Μερικοί σαρώνουν επίσης τις ίριδες των ανθρώπων.

Σημειώστε ότι περίπου τα μισά από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ που συμμετέχουν βρίσκονται σε πολιτείες που διοικούνται από Ρεπουμπλικάνους. Αυτό είναι απλώς μια περαιτέρω απόδειξη ότι όταν πρόκειται για το κράτος επιτήρησης που χτίζεται από τεχνοκράτες της παγκοσμιοποίησης, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι καλύτεροι από τους Δημοκρατικούς.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Χειροτερεύει.

Η TSA ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι είχε σχέδια να επεκτείνει το πρόγραμμα συλλογής βιοδεδομένων αεροδρομίων σε 430 αεροδρόμια των ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Οι ταξιδιώτες στα αεροδρόμια με το πιλοτικό πρόγραμμα τοποθετούν την άδεια οδήγησής τους σε μια υποδοχή που διαβάζει την κάρτα ή πιέζουν τη φωτογραφία του διαβατηρίου τους σε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών. Στη συνέχεια, οι ταξιδιώτες κοιτάζουν μια κάμερα σε μια οθόνη, η οποία τραβάει μια φωτογραφία του προσώπου τους και τη συγκρίνει με τη φωτογραφία ταυτότητάς τους.

Μόλις αυτό το λεγόμενο πιλοτικό πρόγραμμα επεκταθεί σε όλα τα αεροδρόμια, η κυβέρνηση θα έχει στην κατοχή της το πλήρες ταξιδιωτικό ιστορικό κάθε Αμερικανού που πετάει, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Βάλτε και ένα ηλεκτρικό όχημα και το οδικό σας ταξείδι θα είναι επίσης ανιχνεύσιμο σε πραγματικό χρόνο, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα για άλλο άρθρο.

Ο δικομματικός νόμος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ταξιδιωτών θα εμπόδιζε την TSA να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια ως τοποθεσία για τη συλλογή ευαίσθητων βιομετρικών δεδομένων προσώπου των Αμερικανών με:

  • - Κατάργηση της υπάρχουσας εξουσιοδότησης για την TSA να διερευνήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και να απαιτήσει ρητή εξουσιοδότηση του Κογκρέσου για μελλοντική χρήση.
  • - Άμεση απαγόρευση στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών να επεκτείνει τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου.
  • - Απαίτηση από την TSA να τερματίσει το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου και να απορρίψει τα βιομετρικά στοιχεία προσώπου εντός τριών μηνών.

Καλέστε τον Αμερικανό γερουσιαστή σας και ζητήστε τους να υποστηρίξουν αυτήν τη νομοθεσία.


ΠΗΓΗ: https://leohohmann.com/2023/11/30/move-afoot-in-congress-to-ban-u-s-airports-from-secretly-scanning-passengers-faces-and-indefinitely-storing-their-personal-biometric-data/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!