Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Κλιματική αλλαγή: Η αναπνοή είναι κακή για το περιβάλλον. (για αυτό πρέπει να εξοντωθούμε)

https://getyarn.io/yarn-clip/1488621b-330e-4df6-81b2-7e9c3321bb33

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι δύο αέρια που εκπνέονται από τους ανθρώπινους πνεύμονες τροφοδοτούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. (!!!!!!!) Αυτά είναι το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου, τα οποία λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν έως και το 0,1% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η υστερία της κλιματικής αλλαγής δεν γνωρίζει όρια. Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι επιστήμονες έχουν πλέον διαπιστώσει ότι η ανθρώπινη αναπνοή είναι κακή για το περιβάλλον. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δύο αέρια του θερμοκηπίου που είναι πιο επικίνδυνα από το CO2 και την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι υπεύθυνα: το μεθάνιο (CH4) και το υποξείδιο του αζώτου (N2O). Το μεθάνιο είναι επίσης γνωστό ότι εκπέμπεται από ζώα όπως οι αγελάδες.

Η νέα μελέτη διεξήχθη από τον Δρ Nicholas Cowan, φυσικό της ατμόσφαιρας στο Βρετανικό Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας στο Εδιμβούργο. Μαζί με τους συναδέλφους του, υπολόγισε ότι αυτά τα αέρια στον εκπνεόμενο αέρα των ανθρώπων αντιπροσωπεύουν το 0,1% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτή η μελέτη δεν έλαβε καν υπόψη τα αέρια που απελευθερώνουμε από την ερυγή ή τις εκπομπές που προέρχονται από το δέρμα μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Η σύνθεση του εκπνεόμενου ανθρώπινου αέρα καθορίστηκε από τους ερευνητές ως εξής:

  • Άζωτο (Ν) – 78%
  • Οξυγόνο (O2)* – 17%
  • Διοξείδιο του άνθρακα (CO2) – 4%
  • Άλλα αέρια, συμπεριλαμβανομένου του μεθανίου (CH4) και του υποξειδίου του αζώτου (N2O) - 1 τοις εκατό
    (* Ο εκπνεόμενος ανθρώπινος αέρας περιέχει οξυγόνο, αλλά λιγότερο από τον αέρα που αναπνέουμε.)

Για τη μελέτη, η Cowan & Co. εκπομπές μεθανίου και υποξειδίου του αζώτου στην ανθρώπινη αναπνοή 104 ενήλικων εθελοντών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να πάρουν μια βαθιά ανάσα, να κρατήσουν την αναπνοή τους για πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να εκπνεύσουν σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Ελήφθησαν συνολικά 328 δείγματα αναπνοής και καταγράφηκαν πληροφορίες όπως η ηλικία, το φύλο και οι διατροφικές συνήθειες για κάθε συμμετέχοντα.

Το αποτέλεσμα: Μετά την ανάλυση των δειγμάτων, υπολογίστηκε ότι όλοι οι συμμετέχοντες εκπνέουν οξείδιο του αζώτου, αλλά το μεθάνιο βρέθηκε μόνο στο 31% των συμμετεχόντων. Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι εκείνοι που δεν εκπνέουν μεθάνιο στον αέρα που αναπνέουν είναι πιθανό να εξακολουθούν να «απελευθερώνουν το αέριο με τη μορφή μετεωρισμού».

Ο Δρ Cowan και οι συνεργάτες του έχουν προειδοποιήσει ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές «δεν πρέπει να παραμεληθούν», συνοψίζει η Daily Mail.



ΠΗΓΗ: transition-news.org


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Καναδάς αντιμετωπίζει τις εκπομπές μεθανίου από τις ερυγές των αγελάδων με πιστωτικό σχέδιο
https://www.bnnbloomberg.ca/canada-tackles-methane-emissions-from-cow-burps-with-credit-plan-1.2009854

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!