Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

«Αστυνομία Υγείας» – Δημόσιοι υπάλληλοι τελούν χρέη ιατρού!!!!


Κουρασμένα μάτια; Πιάσιμο στον αυχένα; Χμμμ, αυτό ενδέχεται ήδη να σας κοστίσει την άδεια οδήγησής σας!

«Τώρα καταφθάνει και η υγειονομική αστυνομία!» τιτλοφορείται η εφημερίδα «Autobild». Κάτι που με εξέπληξε λίγο στην αρχή. Επειδή νόμιζα ότι κάτι τέτοιο το είχαμε ήδη – όταν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της περιόδου του κορωνοϊού, οι αστυνομικοί έλεγχαν πόσο ώρα πέρασε κάποιος τρώγοντας ένα μήλο ή πίνοντας έναν καφέ χωρίς τη μάσκα.

Όμως, η νέα «υγειονομική αστυνομία» αφορά κάτι άλλο, όπως εξηγεί η εφημερίδα με το ακόλουθο παράδειγμα: «Ένας 72χρονος αγνοεί το δικαίωμα διέλευσης σε μια ζώνη 30 χλμ/ώρα και προκαλεί ατύχημα. Η αστυνομία που κλήθηκε στη σκηνή διαπίστωσε ότι ο ηλικιωμένος είχε έλλειψη κινητικότητας στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, τα χέρια και τα πόδια, καθώς και νευρικά και ψυχικά ελλείμματα. Μια οφθαλμολογική εξέταση δείχνει περαιτέρω περιορισμούς. Το αυτοκίνητο τίθεται εκτός κυκλοφορίας, θα ειδοποιηθεί το γραφείο αδειών οδήγησης και θα διαταχθεί ιατρική εξέταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα: οστεοαρθρίτιδα, αρχή άνοιας και καταρράκτη με περιορισμένο οπτικό πεδίο. Η άδεια οδήγησης θα κατασχεθεί και θα κινηθεί ποινική διαδικασία».

Αυτό που προς το παρόν εξακολουθεί να μοιάζει με περιγραφή από μυθιστόρημα θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα. Η αστυνομία της Σαξονίας διεξάγει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ονομάζεται "Qualified Driving Ability Test". Εν ολίγοις: QFP. «Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί επιτρέπεται να ελέγχουν την ικανότητα οδήγησης μετά από πιστοποιημένη εκπαίδευση», εξηγεί ο Dieter Müller, καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία της Σαξονίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Για να το θέσουμε ωμά, η αστυνομία επιτρέπεται να ενεργεί ως ιατρός – εκτός από το ότι το κάνει ενάντια στη θέληση των «ασθενών». Μετά την ιατρική εκπαίδευση, οι υπάλληλοι διαθέτουν ειδικές εξουσίες. Μπορεί όμως η «ιατρική εκπαίδευση» για έναν αστυνομικό να αντικαταστήσει την ιατρική εκπαίδευση;
Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να καθορίσει την ικανότητα οδήγησης ενός οδηγού με βάση τα σωματικά, πνευματικά και χαρακτηριστικά χαρακτήρα, δήλωσε ο δικηγόρος στο δίκαιο των μεταφορών Müller "Autobild". Το Qualitätsförderprogramm (Πρόγραμμα Προώθησης Ποιότητας) παρέχει ασφάλεια δικαίου.

Υπάρχει πραγματικά;

Ή είναι απλώς ένα ακόμη βήμα προς ένα κράτος καταπάτησης; Στο παρελθόν, οι άδειες οδήγησης δεν είχαν ημερομηνία λήξης. Τώρα έχουν. Χάρη στην ΕΕ. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για τους ρυθμιστικούς γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες. Με μια νέα κατευθυντήρια γραμμή άδειας οδήγησης, θέλουν οι ηλικιωμένοι να υποβάλονται σε τεστ επάρκειας σε τακτική βάση . Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει τέτοιες «καταναγκαστικές έρευνες».

Αλλά για πόσο καιρό;

Οι ειδικοί διατηρούν μία επικριτική στάση σχετικά με τη μανία για καταπάτηση. «Μόνο η όραση πρέπει να εξετάζεται τακτικά, ανεξάρτητα από την ηλικία», λέει ο ερευνητής ατυχημάτων Siegfried Brockmann της Γερμανικής Ένωσης Ασφαλίσεων, σύμφωνα με το Autobild. Αντμετωπίζει «θεμελιωδώς με σκεπτικισμό» την εξέταση οδήγησης που θα εκτελείται από την αστυνομία, επειδή οι συνέπειες μπορεί να είναι δυσάρεστες και δαπανηρές για τους αυτοκινητιστές σε περίπτωση αμφιβολίας.

Ταυτόχρονα, το QFP επεκτείνεται ήδη. Μετά τη Σαξονία, θα εφαρμοστεί στην Κάτω Σαξονία. Εκεί, περισσότεροι από 150 αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν ως "υγειονομικοί βοηθοί".
Ένας αρχηγός της τοπικής αστυνομίας διαβεβαιώνει ότι ο έλεγχος υγείας «δεν είναι ιατρικός, αλλά μόνο αστυνομικός» και ότι «οι ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται μόνο από ιατρούς».

Τί συμβαίνει στην πραγματικότητα; "Ο αστυνομικός έλεγχος, συμπεριλαμβανομένου του τεστ φυσικής κινητικότητας, τα έχει όλα", όπως σωστά επικρίνει το "Autobild": "Η "λαβή ποδιάς λαιμού", για παράδειγμα, υποτίθεται ότι παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του ώμου, του αγκώνα και του καρπού, καθώς και του αντίχειρα. Για να γίνει αυτό, ο οδηγός πρέπει να λυγίσει τα χέρια του πίσω από την πλάτη του και να γυρίσει τις παλάμες του προς τα μέσα, σαν να δένει μια ποδιά. Κοιτάζοντας πάνω από τον ώμο σας δεξιά και αριστερά δοκιμάζεται η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Με το «τεστ φτέρνας-δακτύλων», οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου θέλουν να ελέγξουν τη μυϊκή δύναμη, τον συντονισμό και τις νευρικές διαταραχές στην περιοχή των ποδιών».

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι αξιωματικοί ρωτούν επίσης για τη λήψη φαρμάκων. Ορισμένα φάρμακα, για παράδειγμα για υψηλή αρτηριακή πίεση, θα μπορούσαν να προκαλέσουν αδυναμία οδήγησης για έως και δέκα ημέρες. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της δοκιμής, συμβουλεύει ένα στέλεχος της ηγεσίας της αστυνομίας: «Η έλλειψη λειτουργιών μνήμης, καθώς και τα ελλείμματα αντίδρασης και προσοχής μπορεί να αποτελούν ένδειξη εγκεφαλικής διαταραχής».

Η δοκιμή ικανότητας οδήγησης στο δρόμο δεν είναι υποχρεωτική. Αλλά τα μέσα πίεσης που είναι δυνατά σε περίπτωση άρνησης είναι σκληρά. Οι αξιωματικοί μπορούν απλά να απαγορεύσουν να συνεχίσετε το ταξείδι σας. Και επιπλέον, να απαιτήσουν μια δοκιμή για ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ με δείγμα αίματος. Τα όργανα κυμαίνονται μέχρι την απαίτηση για διεξαγωγή ιατρικής-ψυχολογικής εξέτασης, η οποία είναι κοινώς γνωστή ως "το τεστ για ηλίθιους".

Σημεία όπως στο Flensburg;
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν ήδη ιδέες για την προσθήκη ενός συστήματος σημείων στο φύλλο δοκιμής για την οδική δοκιμή. Για παράδειγμα, τα προβλήματα με την όραση θα μπορούσαν να έχουν περισσότερη βαρύτητα από ό,τι η περιορισμένη όραση πάνω από τον ώμο. Πάνω από μια ορισμένη τιμή σημείου, ο οδηγός θα πρέπει στη συνέχεια να αφήσει το αυτοκίνητό του στο σπίτι.

Έτσι, μιλάμε πραγματικά για μια «αστυνομία υγείας». Και ένα ακόμη βήμα προς ένα κράτος καταπάτησης – αν στο μέλλον επιτραπεί στους αστυνομικούς να ενεργούν ως γιατροί και να τους δοθούν εξουσίες που απλά δεν έχουν λόγω της εκπαίδευσής τους. 

Το όλο θέμα μου θυμίζει την περίοδο του κορωνοϊού, όταν ακόμη και οι σερβιτόροι ξαφνικά ένοιωσαν ότι ήταν ειδικοί στον εμβολιασμό και έκαναν στους καλεσμένους τους ιατρικές ερωτήσεις που απλά δεν τους αφορούσαν.

Όσο λογικό και αν είναι να κάνουμε κάτι για περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους, το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί εδώ είναι αμφισβητήσιμο: παρέμβαση του κράτους ή των αξιωματούχων του σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής και περιορισμός της ελευθερίας. Προσωπικά, είμαι βαθιά καχύποπτος στην ιδέα ότι ένας δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να με εξετάσει παριστάνοντας τον γιατρό στο μέλλον.




ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/gesundheitspolizei-beamte-sollen-arzt-funktionen-ausueben/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!