Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

"FOR MEN-STRUATION" – ένα νέο προϊόν στο Wokestan! - Επιτέλους! Ταμπόν τώρα και για... άνδρες!!!



Από την Ekaterina Quehl

Μια φινλανδική εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα γυναικείας υγιεινής λανσάρει ένα προϊόν που στοχεύει να προσφέρει την απόλυτη λύση για τους ανθρώπους με έμμηνο ρύση - ένα ταμπόν για άνδρες."

Ένας νεαρός άνδρας με συμπαθητικό πρόσωπο, αθλητικό σώμα και τατουάζ, με μαύρα βαμμένα νύχια στηρίζεται σε μια σκούρα μπλε συσκευασία που γράφει "FOR MEN-STRUATION" (για την ανδρική έμμηνο ρύση 😵). Το σλόγκαν στη διαφημιστική αφίσα είναι «Για τους άνδρες που έχουν περίοδο». Από την άποψη του μάρκετινγκ, το "MEN-STRUATION" μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ένα επιτυχημένο λογοπαίγνιο. Αλλά αυτό εκπλήσσει τους απλούς ανθρώπους - ειδικά εκείνους που έκαναν τα μαθήματα βιολογίας τους την τελευταία χιλιετία. Και απλά αναρωτιέται κανείς τι στο καλό θα κάνει ένας νεαρός άνδρας με αυτό.

(Στην Φινλανδία μπορεί κανείς να αγοράσει ταμπόν για ...άνδρες.)


«Η περίοδος δεν είναι πρόβλημα μόνο για τις γυναίκες, καθώς οι τρανς άνδρες και τα μη δυαδικά άτομα μπορούν επίσης να έχουν μήτρα και περίοδο», εξηγεί η εταιρεία την ανάγκη για ταμπόν για τους άνδρες. Με το προϊόν, το οποίο παρουσιάστηκε στην «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Διεμφυλικά Άτομα», η εταιρεία Vuokkoset θέλει να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα του φύλου των προϊόντων υγιεινής και το άγχος που σχετίζεται με την εμμηνόρροια στους τρανς άνδρες, επειδή για τους τρανς άνδρες, οι κράμπες της εμμήνου ρύσεως δεν είναι μόνο σωματικός πόνος».

Δεδομένου ότι η εμμηνόρροια – όπως και άλλα θέματα όπως τα (vegan) τρόφιμα ή οι τουαλέτες (με ισότητα φύλου) – φαίνεται να έχει ένα πολύ ιδιαίτερο βάρος στη γνωστικά ώριμη κοινωνία μας, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται ειδικά στον κλάδο φαίνεται να ασχολούνται ενεργά με αυτό και έχουν ήδη ξεκινήσει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων στην αγορά, όπως κλιματικά ουδέτερες σερβιέττες, κύπελλα εμμήνου ρύσεως ή σφουγγαράκια εμμήνου ρήσεως. Αλλά προφανώς, όλα αυτά δεν είναι αρκετά καλά για τους ανθρώπους με εμμηνόρροια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα σύγχρονο άτομο με έμμηνο ρύση ενδεχομένως να αισθάνεται ότι υφίσταται διακρίσεις εάν αγοράσει ένα ταμπόν που σχεδιάστηκε αρχικά για μια γυναίκα. (!!!!!!!!!!!!!!!!)

«Μια στενόμυαλη προσέγγιση της περιόδου μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και προβλήματα ταυτότητας», εξηγεί η εταιρεία το πρόβλημα στην ιστοσελίδα της. «Οι τρανς γυναίκες μπορούν να υποστούν διακρίσεις και η θηλυκότητά τους να επικριθεί επειδή δεν έχουν περίοδο. Οι τρανς άνδρες μπορεί να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις όταν η περίοδός τους ξεκινά ξαφνικά, αλλά δεν υπάρχουν σερβιέττες ή ταμπόν στις τουαλέτες των ανδρών στο χώρο εργασίας. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με την περίοδο, όπως τα συμπτώματα του PMS (μετεμμηνορροϊκό σύνδρομο), με συμπόνια».

Το πρόβλημα φαίνεται να έχει αναγνωριστεί.

Επομένως, χρειαζόμαστε απολύτως ένα τέτοιο προϊόν που δεν βλάπτει τα συναισθήματα των τμημάτων της προοδευτικής κοινωνίας μας με έμμηνο ρύση όταν το χρησιμοποιούν. Αλλά πώς υποτίθεται ότι αυτή η λογική λειτουργεί με το ταμπόν για άνδρες; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες που προσδιορίζονται ως γυναίκες – με ή χωρίς ειδικά χαρακτηριστικά φύλου για τα οποία χρειάζονται τέτοια προϊόντα – θα πρέπει θεωρητικά να μην έχουν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιούν προϊόντα για γυναίκες. (!!!!) Επειδή αισθάνονται σαν γυναίκες. Και οι γυναίκες που αισθάνονται σαν άνδρες και φιλοδοξούν επίσης να είναι άνδρες πιθανότατα θα αισθανθούν ότι υφίστανται διακρίσεις εάν χρησιμοποιούσαν ένα προϊόν του οποίου η συσκευασία έγραφε "For MEN-STRUATION". Εξάλλου, στο τέλος της ημέρας θέλουν να είναι άνδρες. Και οι άνδρες δεν έχουν περίοδο. Ή μήπως μπέρδεψα κάτι;

Παρόλο που η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει ταμπόν «για κάποιον άλλο, για μένα και για όλους» εκτός από «το ταμπόν για άνδρες», ανεξάρτητα από το φύλο ή την ταυτότητα, αυτά τα προϊόντα θα κάλυπταν πραγματικά και τα 72 φύλα; Ή τουλάχιστον εκείνα τα φύλα που έχουν έμμηνο ρύση; Και αν όχι, τα φύλα που έχουν προγραμματιστεί να έχουν περίοδο θα αισθανθούν ενδεχομένως ότι υφίστανται διακρίσεις; Και τέλος, το πιο σημαντικό ερώτημα από όλα: Αυτά τα προϊόντα είναι πράγματι διαφορετικά σε σχέση με εκείνα που προορίζονται για τις γυναίκες ή είναι μόνο η συσκευασία που υποτίθεται ότι απελευθερώνει την ομάδα ανθρώπων με έμμηνο ρύση από τις διακρίσεις;

Ερωτήσεις επί ερωτήσεων.

Αλλά βάζοντας το αστείο στην άκρη. Ένα ταμπόν «Για τους άνδρες που έχουν περίοδο» φαίνεται να μην είναι τίποτε περισσότερο από μια προσπάθεια να κερδίσουν χρήματα από την τρέχουσα τάση των τρανσέξουαλ. Επειδή προφανώς προσφέρεται μια λύση εδώ, για την οποία δεν τίθεται ζήτημα και με την οποία η εταιρεία προσπαθεί να κερδίσει πολλά χρήματα. Εις βάρος των μειονοτήτων, οι οποίες πάντα θα αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις ούτως ή άλλως, αν το θέλουν, ανεξάρτητα από το πώς συμπεριφέρεται η πλειοψηφία απέναντί τους. Ή ακόμα χειρότερα, χειραγωγούνται ότι πρέπει να αισθάνονται ότι υφίστανται διακρίσεις, έτσι ώστε οι μεγάλες εταιρείες να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να προσφέρουν νέες λύσεις –για χρήματα, φυσικά– σε προβλήματα τεχνητά δημιουργημένα.


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/endlich-jetzt-gibt-es-auch-tampons-fuer-maenner/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

7 σχόλια:

  1. Πρέπει να δοκιμάζουμε και άλλα πράγματα” λένε οι άλλοι κουνιστοί
    https://karditsastakra.com/2023/12/02/χαμός-στο-fame-story-αρνήθηκε-να-φορέσει-φούστ/

    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ , ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΧΑΛΩ….ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ….

    ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΜΩΡΗ ΧΑΡΧΑΛΩ……..
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ…..ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕΙΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ…..????
    ΣΟΥΡΓΕΛΟ…Α`Ι` ΣΙΧΡΙΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΛΙΑΧ!
    ΑΗΔΙΑ ΣΚΕΤΗ!
    ΚΑΙ ΣΙΓΑ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΤΥΠΑΚΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ.....
    ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ;
    ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα καταλαβαίνω γιατί κάποιοι αδυνατούν να σχολιάσουν, παρά μόνο παραθέτουν συνδέσμους....Ας παραμείνουν στην αντιγραφή-επικόλληση, γενικά. Τουλάχιστον δεν υπάρχουν απαιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .........................................................................................................................

      Διαγραφή
    2. ❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓

      Διαγραφή
    3. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ???????????
      ΡΕ ΦΙΛΕ,ΣΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΙΞΕ.....

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!