Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

ΣΟΔΟΜΙΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΑ



Ένα πρωτοφανές γεγονός συνέβη στην Κίνα. Ένα ζευγάρι σοδομιτών στην Τσανγκσά απαίτησε την αναγνώριση του νόμιμου γάμου τους από το τοπικό δικαστήριο. Το δικαστήριο άκουσε την υπόθεση για λίγες ώρες πριν αποφασίσει υπέρ της αναγνώρισης. Επιπλέον, οι διεστραμμένοι απαίτησαν να αναγνωριστούν ως παράνομες οι ενέργειες των τοπικών αρχών που αρνούνται να δηλώσουν τον «γάμο» τους.


Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση αυτού του είδους στην Κίνα. Η χώρα δεν απαγορεύει νομικά τον σοδομισμό, αλλά η διαστροφή καταδικάζεται στην κοινωνία. Η παραδοσιακή κινεζική κοινωνία δεν γνωρίζει τέτοιο πράγμα όπως ο «γάμος ομοφυλοφίλων».


Η ιδεολογία του φύλου, η οποία αποτελεί μέρος αυτής της καινοτομίας, κυριαρχεί στη σύγχρονη δύση. Πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη της φιλελεύθερης ιδεολογίας με τον ακραίο ατομικισμό της και τον στόχο της απελευθέρωσης των ατόμων από την καταπιεστική συνοχή της συλλογικής ταυτότητας. Πιστεύεται ότι το άτομο έχει το δικαίωμα να ταυτιστεί με οποιοδήποτε φύλο της επιλογής του. Η Κίνα, αντίθετα, είναι μια υπερ-κολεκτιβιστική κοινωνία, επομένως η ιδεολογία του φύλου στην Κίνα απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της εθνικής ταυτότητας.


Το προηγούμενο της απαίτησης αναγνώρισης ενός «γάμου ομοφυλοφίλων» είναι μέρος της στρατηγικής ενός παράθυρου Overton που εφαρμόζεται στην Κίνα. Αρχικά, το προηγουμένως ταμπού θέμα άρχισε να συζητείται ευρέως. Η κοινωνία τότε το συνήθισε και μετά από λίγο καιρό άρχισε να το θεωρεί δεδομένο. Κατά συνέπεια, συνέβη το «άνοιγμα» της Κίνας στη δυτική αποποινικοποίηση της διαστροφής. Το 2001, ο σοδομισμός έπαψε να θεωρείται ψυχική ασθένεια.


Η διάδοση του σοδομισμού και η αναγνώριση του σοδομικού «γάμου» αποτελεί μέρος της επίσημης στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα. 

Η ενσωμάτωση της Κίνας στον παγκόσμιο κόσμο απαιτεί μια θεμελιώδη αλλαγή της κινεζικής ταυτότητας. Πέρυσι, για πρώτη φορά, φοιτητές από την Κίνα μπόρεσαν να αποκτήσουν υποτροφία Rhodes, που ιδρύθηκε από γνωστούς παγκοσμιοποιητές και Βρετανούς ιμπεριαλιστές τον προηγούμενο αιώνα. Είναι σημαντικό ότι κυρίως φιλελεύθεροι και ΛΟΑΤ ακτιβιστές στο εξωτερικό έλαβαν τα χρήματα για την εκπαίδευση.


ΠΗΓΗ: Sodomites take over China | Geopolitica.RU (geopolitika.ru)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!