Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ: Ο θρύλος της δημοσιογραφίας μιλάει ξεκάθαρα για ιδεολογικό τρόμο


Helmut Markwort, ιδρυτής του γερμανικού περιοδικού 'Focus': Τώρα χρειαζόμαστε μια εξέγερση των αξιοπρεπών!

17 Μαρτίου 2024

«Από την απειλή για την ελευθερία της έκφρασης μέχρι και σχετικά για έναν υποψήφιο που πληρώνει πολύ λίγα: ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος προειδοποιεί κατά της μετατόπισης των συνόρων. Θέλει να γίνει γνωστός ως αρχηγός της Αστυνομίας Σκέψης και Γλώσσας – και ντροπιαστικά κερδίζει την εύνοια της Nancy Faeser»(*).

Αυτό γράφει το πρώην αφεντικό μου, ο ιδρυτής του Focus, Helmut Markwort. Και συνεχίζει: «Αυτή η αλαζονεία παραβιάζει το νόμο και θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία της έκφρασης στη δημοκρατία μας. Υπάρχουν αποφάσεις του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης που επιτρέπουν επίσης αιχμηρές και δραστικές διατυπώσεις».

Έχει δίκοιο! Εκτός από τη διάγνωσή του. Εξάλλου, η ελευθερία της έκφρασης και η δημοκρατία δεν απειλούνται μόνο. Είναι σε μεγάλο βαθμό εκσπλαχνισμένα και στερημένα από το περιεχόμενό τους.

Ο όχλος – δυστυχώς δεν μπορώ να το ονομάσω αλλιώς – των κοκκινοπράσινων κηδεμόνων έχει διαστρεβλώσει την ελευθερία της έκφρασης: Από τη μία πλευρά, αναστατώνει με ολοκληρωτικό τρόπο όποιον έχει μια «λανθασμένη» άποψη – δηλαδή διαφορετική από τη δική τους.

Από την άλλη, έρχεται επίσης σε αντίθεση με οποιονδήποτε κατονομάζει αυτή την αστυνομία σκέψης ως τέτοια. Ή απλώς σημειώνει ότι υπάρχουν προβλήματα με την ελευθερία της έκφρασης. Ακόμη και αυτό θεωρείται «ναζιστικό».

Πρόκειται για διπλό θράσος. Οι πολεμιστές της κοινής γνώμης και οι πολιτιστικοί επαναστάτες δεν θέλουν απλώς να κλείσουν το στόμα μας. Θέλουν επίσης να μας απαγορεύσουν να ονομάσουμε αυτό το φίμωτρο που μας επιβάλλουν ως τέτοιο.

Η δημοκρατία ευδοκιμεί από τις διαφορές απόψεων και τις διαφωνίες σχετικά με την κατεύθυνση. Να αποδέχεται κανείς τους πολιτικούς του αντιπάλους και να τους εξασφαλίζει ένα βήμα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μια παρωδία της πραγματικής δημοκρατίας.

Η ελευθερία της έκφρασης, επίσης, αξίζει τη λέξη μόνο εάν ισχύει για φανταχτερές, δυσβάσταχτες απόψεις.

Οι Κοκκινοπράσινοι μας, από την άλλη πλευρά, με την ολοκληρωτική τους σκέψη, έχουν διαστρεβλώσει την ελευθερία της έκφρασης με τέτοιο τρόπο που, στα μάτια τους, ισχύει μόνο για τη «σωστή» άποψη. Ακριβώς όπως η δημοκρατία. Με το πρόσχημα της «διαφύλαξής» της, πολλοί από αυτούς θέλουν ακόμη και να απαγορεύσουν ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το οποίο, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιπροσωπεύει έναν στους πέντε ψηφοφόρους. Όποιος σκέφτεται κατ' αυτόν τον τρόπο δεν είναι δημοκράτης. Είναι αντιδημοκρατικό.

Διαμαρτύρονται συνεχώς ότι τα «όρια του τι μπορεί να ειπωθεί» μετατοπίζονται.

Τι εννοούν με αυτό: παραβιάσεις της κυριαρχίας της ερμηνείας και της γνώμης τους. Την οποία διατηρούν τρομοκρατώντας ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις. Τα όργανα βασανιστηρίων τους κυμαίνονται από ειδοποιήσεις για έρευνες έως τον τερματισμό τραπεζικών λογαριασμών (βλ. το βιβλίο μου «Η απέλασή μου»).

Κανείς, αλλά πραγματικά κανείς, δεν μπορεί να καθορίσει τα όρια του τι μπορεί να ειπωθεί εκτός από τα δικαστήρια.

Άθλια δειλία

Το γεγονός ότι οι άλλοτε αστοί σιωπούν σε μεγάλο βαθμό για όλες αυτές τις εξελίξεις είναι μια ιστορική αποτυχία.

Ξανά.

Είναι απαράδεκτο αυτοί – το CDU μέχρι το τέλος του 2021, το FDP από το 2021 μέχρι σήμερα ως μέρος της κυβέρνησης – να είναι συνυπεύθυνοι για αυτή την εξέλιξη.

Από φόβο μήπως πέσουν θύματα των ίδιων των πολεμιστών της πεποίθησης, επέτρεψαν στον εαυτό τους να γίνουν το χαλί μπροστά από το κομοδίνο τους.

Αλλά πού είναι η εξέγερση του αξιοπρεπούς στην πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης και τις ενώσεις;

Οποιοσδήποτε αξιοπρεπής φιλελεύθερος θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, για παράδειγμα, ενάντια στη διαστροφή του Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος από τον Haldenwang, ο οποίος δεν είναι κατάλληλος χαρακτήρας - επειδή το FDP, ως μέρος της κυβέρνησης, φέρει κοινή ευθύνη.

Γιατί ο ιδρυτής του 'Focus' Helmut Markwort είναι μία φωνή βοώντος εν τη ερήμω - και αυτό, δυστυχώς, πολύ αργά;

Κροκοδείλια δάκρυα

Πιθανώς επειδή στην ηλικία των 87 ετών δεν έχει πολλά να χάσει. Σε αντίθεση με τους Lindner, Merz & Co. που εξακολουθούν να ταΐζουν τον κροκόδειλο, τους εχθρούς της ελευθερίας, με την ελπίδα να είναι οι τελευταίοι που θα φαγωθούν.

Η δειλία τους είναι ντροπή.

Κάθε αξιοπρεπής δημοκράτης, κόκκινος, πράσινος, μαύρος, κίτρινος ή μπλε, πρέπει να μιλήσει ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη. Αν, βέβαια, παίρνει στα σοβαρά το σύνθημα «Ποτέ ξανά!». 
Μία εξέλιξη – και εδώ είναι το αποκορύφωμα της διαστροφής – που έχουν σφετεριστεί οι κοκκινοπράσινοι πολεμιστές της κοινής γνώμης προκειμένου για να μονοπωλήσουν τις ολοκληρωτικές πολιτικές τους. Πάρα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πέφτουν σε αυτήν την παγίδα. 

Είναι στο χέρι του καθενός από εσάς να ανοίξει τα μάτια όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στο δικό του περιβάλλον.



ΠΗΓΗ: Endlich: Journalismus-Legende spricht Klartext über Gesinnungsterror - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





(*) Nancy Faeser: επιτρέψτε μας να σας συστήσουμε την Γερμανίδα κυρία ΥΠΕΣ και τις "δημοκρατικότατες" ιδέες της, (τύφλα να 'χει η Stasi)
 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!