Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

«Κόψτε τα κεφάλια και επιτεθείτε στους εχθρούς του Ισλάμ»



Αφγανοί πρόσφυγες ζουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ στη Γερμανία



Από τον Daniel Weinmann



Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, η πλειοψηφία των αιτούντων άσυλο φέτος προέρχεται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Τουρκία. 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κυρίως νέοι άνδρες. Περίπου τέσσερεις στους πέντε μετανάστες προέρχονται από χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από εκπαιδευτικά μειονεκτούντα περιβάλλοντα και δεν έχουν τελειώσει σχολείο ούτε διαθέτουν επαγγελματική κατάρτιση.

Ενόψει αυτής της εξέλιξης και της πρόσφατης αύξησης των επιθέσεων με μαχαίρια από βίαιους ισλαμιστές, το ακόλουθο περιστατικό δεν είναι μόνο εξαιρετικά καταπιεστικό. Αντίθετα, ρίχνει φως στην εντελώς λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική σε αυτή τη χώρα. Το επίκεντρο είναι οι νεαροί μετανάστες από το Αφγανιστάν. 

Επειδή υποτίθεται ότι αναζητούν προστασία από τους Ταλιμπάν, υποστηρίζονται με χρήματα των φορολογουμένων.

Στόχος τους είναι να «φέρουν το Ισλάμ στη Γερμανία και την Ευρώπη». 

Μόλις εφαρμοστεί ο νόμος της Σαρία σε αυτή τη χώρα, «όλα θα πάνε πολύ καλά».

Στο TikTok και το Telegram, ποζάρουν με παραστρατιωτικές στολές με μαχαίρια, σπάθες ή καλάσνικοφ και αυτοαποκαλούνται «Βασιλιάς του Μονάχου» ή «Κατακτητές της Ευρώπης». Ένας από τους άνδρες θέλει να «επιτεθεί στους εχθρούς του Ισλάμ» με εκρηκτικά στο σώμα του. Ένας άλλος δεν θέλει παρά να κόψει κεφάλια. 

Η κυριαρχία των Ταλιμπάν στην πατρίδα τους δεν τους ανησυχεί, το αντίθετο: αισθάνονται ασφαλείς.

Οι Ταλιμπάν είναι «η καλύτερη κυβέρνηση» και η χώρα είναι τώρα «ασφαλέστερη από πριν».




Απαιτούνται περισσότερες αρμοδιότητες για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Δημοσιογράφοι από το πρόγραμμα RTL "Extra" έχουν κάνει κλικ σε χιλιάδες βίντεο. Οι άνδρες είναι διασκορπισμένοι σε όλη τη Γερμανία, μερικοί από αυτούς συναντούν τους δημοσιογράφους στο Μόναχο. Οι νεαροί Αφγανοί ζουν εκεί εδώ και ένα χρόνο και –πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά– δεν εργάζονται.

Η ομάδα διαθέτει μια ολόκληρη σειρά από μαχαίρια, σπάθες και μαχαίρια.

Ερωτηθείς αν η παλιά κυβέρνηση στο Αφγανιστάν ήταν καλύτερη ή η νέα, ένας από τους άνδρες αποκαλύπτει τις ριζοσπαστικές ισλαμικές ιδέες της ομάδας: «Το Ισλαμικό Εμιράτο των Ταλιμπάν είναι σίγουρα καλύτερο. Δεν υπάρχει πια πόλεμος, ούτε κλοπή, τίποτε. Αν πιάσουν τους κλέφτες, τους κόβουν το χέρι».

Υποστηρίζει επίσης ένα χαλιφάτο στη Γερμανία.

Ο Heiko Teggatz, ομοσπονδιακός πρόεδρος της γερμανικής ένωσης αστυνομικών, είναι έκπληκτος και απαιτεί: «Κάποιος θα πρέπει να επιφέρει μια αλλαγή στο νόμο αμέσως, έτσι ώστε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποκτήσει περισσότερες εξουσίες όσον αφορά την απέλαση».




«Τίποτε δεν θα αλλάξει με τους Πράσινους στην κυβέρνηση, ειδικά στο ΥΠΕΞ»


Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση «εξετάζει εντατικά πώς οι απελάσεις επικίνδυνων προσώπων και εγκληματιών μπορούν να καταστούν δυνατές και πάλι στο Αφγανιστάν». Περισσότερο από κούφιες φράσεις είναι δύσκολο να αναμένονται. 

Μόλις πρόσφατα, μια έκθεση αποκάλυψε ότι οι Αφγανοί αιτούντες άσυλο που αναζητούν προστασία στη Γερμανία επιστρέφουν τακτικά στην πατρίδα τους και στη συνέχεια επιστρέφουν στη Γερμανία (βλ. Reitschuster.de).

Και εδώ, επίσης, ο συνδικαλιστής της αστυνομίας Teggatz θεωρεί ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει καθήκον. Δεν πρέπει μόνο να θέσει τους κανόνες, αλλά και να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει η ίδια απελάσεις

"Αυτό θα μπορούσε να γίνει με μια απλή τροποποίηση του άρθρου 73 του νόμου περί διαμονής, η οποία θα έδινε στην ομοσπονδιακή αστυνομία την εξουσία να δέχεται αλλοδαπούς που είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα σε κράτηση απέλασης και να τους απελαύνει ανεξάρτητα", δήλωσε ο Teggatz σε συνέντευξή του στο "NZZ". Ένα σχέδιο νόμου για αυτό ήταν ήδη υπό συζήτηση το 2021, αλλά μπλοκαρίστηκε από το Bundesrat.

Ακόμη και μετά τα πρόσφατα γεγονότα, ο Teggatz είναι απαλλαγμένος από αυταπάτες: «Τίποτε δεν θα αλλάξει με τους Πράσινους στην κυβερνητική ευθύνη, ειδικά στο Υπουργείο Εξωτερικών». 

Μένει να δούμε αν η πρώτη πτήση απέλασης στο Αφγανιστάν από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία σήμερα, Παρασκευή, είναι η αρχή περαιτέρω απελάσεων ή απλώς μια φθηνή ψήφος πριν από τις κρατικές εκλογές.

ΠΗΓΗ: „Köpfe abschneiden und die Feinde des Islams angreifen“ - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!