Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ιρανός πρόσφυγας επικριτής του καθεστώτος θύμα βίαιου ομαδικού βιασμού από συμπατριώτες του Ιρανούς στη Γερμανία: Αποκαλύφθηκε υλικό από κινητό τηλέφωνο




Η έρευνα για έναν βάναυσο ομαδικό βιασμό που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στο Iserlohn της Γερμανίας, αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες που υποδηλώνουν πιθανό πολιτικό κίνητρο.
Η αστυνομία ανακάλυψε ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο που φέρεται να δείχνει το έγκλημα, στο οποίο τέσσερεις άνδρες έδεσαν και ταπείνωσαν σεξουαλικά το θύμα τους, έναν 30χρονο Ιρανό πρόσφυγα που είχε επικρίνει δημόσια το ιρανικό καθεστώς.

Η επίθεση σημειώθηκε στους χώρους ενός εγκαταλελειμμένου χώρου ζυθοποιίας το βράδυ του Σαββάτου. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τις κραυγές του θύματος για βοήθεια και ειδοποίησαν τις αρχές, οι οποίες βρήκαν τον σοβαρά τραυματισμένο άνδρα δεμένο σε ένα από τα άδεια κτίρια. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για τα τραύματά του και αφέθηκε ελεύθερος σε ασφαλή τοποθεσία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Οι τέσσερεις ύποπτοι, ηλικίας 24 έως 46 ετών, συνελήφθησαν σε κοντινό δάσος λίγο μετά το έγκλημα και τώρα βρίσκονται υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, όλοι οι άνδρες, όπως και τα θύματα, έχουν ιρανικές ρίζες και ισχυρίζονται ότι ζουν στην Ολλανδία και τη Δανία. Δύο επιπλέον ύποπτοι που εμπλέκονται στην επίθεση παραμένουν ασύλληπτοι και ένα ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη.



Αποκαλύφθηκε βίντεο κινητού τηλεφώνου

Σε μια συγκλονιστική εξέλιξη, η αστυνομία ανέκτησε ένα βίντεο από τα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων, το οποίο φέρεται να κατέγραψε την επίθεση. Το βίντεο αποτελεί πλέον μέρος της έρευνας, με την κρατική ασφάλεια να αναλαμβάνει την υπόθεση λόγω των πιθανών πολιτικών επιπτώσεων.

Ενώ το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, το θύμα ενημέρωσε τις αρχές ότι ασκεί έντονη κριτική στο ιρανικό καθεστώς. Οι ερευνητές διερευνούν εάν η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα, πιθανώς συνδέεται με τη δημόσια στάση του θύματος εναντίον της ιρανικής κυβέρνησης. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ξενοφοβικού κινήτρου, δεδομένου ότι τόσο το θύμα όσο και οι δράστες έχουν ιρανική καταγωγή.



Οι ανησυχίες για την υγεία περιπλέκουν την έρευνα

Εκτός από τη σοβαρότητα του εγκλήματος, η έρευνα περιπλέκεται από ένα ζήτημα δημόσιας υγείας. Το θύμα, σύμφωνα με τις εκθέσεις του WDR, πάσχει από εξαιρετικά μεταδοτική ψώρα, ωθώντας τις αρχές να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της κράτησης των υπόπτων. Λόγω του κινδύνου μόλυνσης, η ακρόαση κράτησης τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι δύο εναπομείναντες ύποπτοι, που εξακολουθούν να διαφεύγουν, μπορεί επίσης να έχουν μολυνθεί.



Πολιτικές επιπτώσεις και δημόσια ασφάλεια

Ο εισαγγελέας, Michael Burggräf, απέφυγε να σχολιάσει εάν το θύμα και οι ύποπτοι γνώριζαν ο ένας τον άλλον πριν από την επίθεση. Ωστόσο, η κριτική του θύματος στο ιρανικό καθεστώς εξετάζεται προσεκτικά ως πιθανό κίνητρο. Οι ερευνητές εργάζονται για να προσδιορίσουν εάν υπήρξε προηγούμενη πολιτική διαμάχη ή σύνδεση μεταξύ των μερών.

Αυτό το έγκλημα έχει αναδείξει τα συνεχιζόμενα ζητήματα γύρω από τους ισλαμιστές πρόσφυγες και τη δημόσια ασφάλεια στην Ευρώπη, καθώς το εγκαταλελειμμένο ζυθοποιείο όπου έλαβε χώρα το έγκλημα ήταν εδώ και καιρό παράνομα κατειλημμένο. Ο χώρος, ο οποίος ήταν κενός για πάνω από μια δεκαετία, είχε πωληθεί σε επενδυτικό όμιλο το 2017, αλλά έκτοτε έχει γίνει κόμβος για παράνομες δραστηριότητες.

Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, οι αρχές προτρέπουν οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται οι δύο υπόλοιποι ύποπτοι να παρουσιαστεί. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στο Iserlohn, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ευπάθεια των προσφύγων και τις ευρύτερες επιπτώσεις των πολιτικών εντάσεων εντός των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην Ευρώπη.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!