Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝΩ ΕΣΥ ΚΟΙΜΟΣΟΥΝ... - Ο ΟΗΕ ΥΙΟΘΕΤΕΙ το «Σύμφωνο για το Μέλλον» ως βάση για μια νέα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ» (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ)




Ενώ όλοι (σ.σ. ως συνήθως) ήταν αφηρημένοι, η παγκόσμια ελίτ πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε.

Ο ΟΗΕ υιοθέτησε το «Σύμφωνο για το Μέλλον» στις 22 Σεπτεμβρίου και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στον δυτικό κόσμο έχουν αγνοήσει σχεδόν εντελώς τι συμβαίνει.




4 Σεπτεμβρίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 6,8 λεπτά


Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει ακούσει ποτέ για το «Σύμφωνο για το Μέλλον», και έτσι υπήρξαν πολύ λίγες δημόσιες συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει να υιοθετήσουμε ένα έγγραφο που αποτελεί τη βάση για μια νέα «παγκόσμια τάξη»

Το κείμενο του «Συμφώνου για το Μέλλον» είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, αλλά σχεδόν κανείς δεν θα το διαβάσει ποτέ, και πολλές από τις σημαντικότερες διατάξεις κρύβονται προς το τέλος του εγγράφου των 56 σελίδων.


Φυσικά, όλοι πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να διαβάσουν πραγματικά αυτό το έγγραφο, διότι οι ηγέτες μας μόλις μας δέσμευσαν σε μια εξαιρετικά ύπουλη παγκόσμια ατζέντα που καλύπτει κυριολεκτικά σχεδόν κάθε πιθανό τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η 22α Σεπτεμβρίου 2024 θα μείνει στην ιστορία ως ημέρα ντροπής.

Μετά την επίσημη υιοθέτηση του «Συμφώνου για το Μέλλον», δημοσιεύθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ τα εξής:


Οι παγκόσμιοι ηγέτες ενέκριναν σήμερα ένα σύμφωνο για το μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο και μια δήλωση για τις μελλοντικές γενιές. Το σύμφωνο αυτό αποτελεί το αποκορύφωμα μιας πολυετούς διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς για την προσαρμογή της διεθνούς συνεργασίας στην πραγματικότητα του σήμερα και στις προκλήσεις του αύριο. Ως η πιο ολοκληρωμένη διεθνής συμφωνία εδώ και πολλά χρόνια, καλύπτοντας τόσο εντελώς νέους τομείς όσο και θέματα για τα οποία δεν ήταν δυνατή η επίτευξη συμφωνίας εδώ και δεκαετίες, το Σύμφωνο αποσκοπεί πρωτίστως να διασφαλίσει ότι οι διεθνείς οργανισμοί μπορούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους απέναντι σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει δραματικά από την ίδρυσή του. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, «δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον κατάλληλο για τα εγγόνια μας με ένα σύστημα που χτίστηκε από τους παππούδες μας».


Θα πίστευε κανείς ότι η «πιο ολοκληρωμένη διεθνής συμφωνία εδώ και πολλά χρόνια» θα γινόταν πρωτοσέλιδο παγκοσμίως.
Αλλά αυτό δεν συνέβη.


Το δελτίο τύπου του ΟΗΕ δηλώνει επίσης ευθαρσώς ότι το «Σύμφωνο για το Μέλλον» θα θέσει τα θεμέλια για μια νέα «παγκόσμια τάξη».


«Το Σύμφωνο για το Μέλλον, το Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο και η Διακήρυξη για τις Μελλοντικές Γενιές ανοίγουν την πόρτα σε νέες ευκαιρίες και αναξιοποίητες ευκαιρίες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας στην ομιλία του κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος. Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης σημείωσε ότι το Σύμφωνο «θα θέσει τα θεμέλια για μια βιώσιμη, δίκαιη και ειρηνική παγκόσμια τάξη – για όλους τους λαούς και τα έθνη».

Το Σύμφωνο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ειρήνης και της ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της κλιματικής αλλαγής, της ψηφιακής συνεργασίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμάτων φύλου, της νεολαίας και των μελλοντικών γενεών και του μετασχηματισμού της παγκόσμιας διακυβέρνησης.


Πρόκειται, επομένως, για έναν «μετασχηματισμό της παγκόσμιας διακυβέρνησης». Το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε., το οποίο μας οδηγεί στον πόλεμο, την ύφεση και την καταστροφή της γεωργίας, είναι στην πραγματικότητα αρκετό για μένα. Δεν θέλω να ζήσω σε μια νέα «παγκόσμια τάξη» που περιλαμβάνει «όλους τους λαούς και όλα τα έθνη».

Μια άλλη σελίδα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ αναφέρει ότι το "UN 2.0" αφορά τη δημιουργία μιας "σύγχρονης οικογένειας του ΟΗΕ" ...


Ο κόσμος δεν βρίσκεται στα μισά της Ατζέντας 2030 προς τον σωστό δρόμο για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Δεν είναι πολύ αργά για να αλλάξουμε πορεία αν όλοι ξανασκεφτούμε, ευθυγραμμίσουμε και επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Το "UN 2.0" ενσαρκώνει το όραμα του Γενικού Γραμματέα για μια σύγχρονη οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών, ανανεωμένη από μια προοδευτική κουλτούρα και ενισχυμένη από υπερσύγχρονες δυνατότητες για τον 21ο αιώνα - για να ενισχύσει την υποστήριξή μας για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Θα υπερασπιστούμε αυτό το όραμα συνδυάζοντας δυναμικά την καινοτομία, τα δεδομένα, την ψηφιακή τεχνολογία, τις δεξιότητες και την κουλτούρα της επιστήμης της πρόβλεψης και της συμπεριφοράς - ένας δυναμικός συνδυασμός που ονομάζουμε «Κουιντέτο της Αλλαγής». Πρόκειται για την ανάπτυξη προς πιο ευέλικτες, ποικίλλες, ανταποκρινόμενες και αποτελεσματικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών.



Αυτό ακούγεται καλό, έτσι δεν είναι;

Ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέλος μιας «οικογένειας», σωστά;

Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ατζέντα που θέλουν να επιβάλουν σε όλους μας δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη.

Πολλά έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια για το πόσο ύπουλοι είναι οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Λοιπόν, ο ΟΗΕ παραδέχεται ανοιχτά ότι το «Σύμφωνο για το Μέλλον» σχεδιάστηκε ειδικά για να «επιταχύνει την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης»...


  • Ολόκληρο το Σύμφωνο έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
  • Η λεπτομερέστερη συμφωνία που επετεύχθη ποτέ στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την ανάγκη μεταρρύθμισης της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής για την καλύτερη εκπροσώπηση και εξυπηρέτηση των αναπτυσσόμενων χωρών περιλαμβάνει τα εξής:
    • Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα έχουν μεγαλύτερο λόγο στη λήψη αποφάσεων στα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα·
    • Κινητοποίηση περισσότερης χρηματοδότησης από πολυμερείς τράπεζες ανάπτυξης για να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να καλύψουν τις αναπτυξιακές τους ανάγκες·
    • να επανεξετάσει την αρχιτεκτονική του δημόσιου χρέους για να διασφαλίσει ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να δανείζονται με βιώσιμο τρόπο για να επενδύσουν στο μέλλον τους, με τη συνεργασία του ΔΝΤ, του ΟΗΕ, της G20 και άλλων βασικών παραγόντων·
    • ενίσχυση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού δικτύου ασφαλείας για την προστασία των φτωχότερων σε περίπτωση χρηματοπιστωτικών και οικονομικών κλυδωνισμών μέσω συγκεκριμένων μέτρων από το ΔΝΤ και τα κράτη μέλη·
    • και επιτάχυνση της δράσης για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής, μεταξύ άλλων με την παροχή περισσότερης χρηματοδότησης για να βοηθηθούν οι χώρες να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή και να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Βελτίωση της μέτρησης της ανθρώπινης προόδου με την υπέρβαση του ΑΕΠ για την αποτύπωση της ευημερίας των ανθρώπων και του πλανήτη, καθώς και της βιωσιμότητας.
  • Υποχρέωση διερεύνησης τρόπων θέσπισης παγκόσμιου ελάχιστου φορολογικού συντελεστή για άτομα υψηλής καθαρής θέσης.
  • Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη σε 1,5°C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα και απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα στα ενεργειακά συστήματα για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050.


Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλες οι μορφές ανθρώπινης δραστηριότητας συμβάλλουν στην «κλιματική αλλαγή». 

Το γεγονός ότι αυτό είναι προφανώς αναληθές έχει επιβεβαιωθεί ξανά και ξανά από επιστημονικές έρευνες, ειδικά πρόσφατα. Όπως αναφέρθηκε χθες, για παράδειγμα (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ από το 2000 λόγω περισσότερου ήλιου και λιγώτερων νεφών αλλά ΟΧΙ λόγω CO2 (odysseiatv.blogspot.com)), η αύξηση της θερμοκρασίας τα τελευταία 24 χρόνια οφείλεται στη μείωση των νεφών, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία χτυπά τη Γη. Αυτό δεν έχει καμμία σχέση με το CO2 και την αλλαγή του κλίματος συνολικά. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τον ΟΗΕ και τους πελάτες του στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και την ολιγαρχία.

Και έτσι σκοπεύουν να ρυθμίσουν αυστηρά όλες τις μορφές ανθρώπινης δραστηριότητας προκειμένου να επιτύχουν τους διεστραμμένους στόχους τους.

Το «Σύμφωνο για το Μέλλον» αναγνωρίζει επίσης έναν «κεντρικό ρόλο» των Ηνωμένων Εθνών και μια «συντονισμένη και πολυδιάστατη διεθνή απάντηση» μόλις συμβούν μελλοντικά «παγκόσμια σοκ».


Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για μια πιο συνεκτική, συνεργατική, συντονισμένη και πολυδιάστατη διεθνή απάντηση σε πολύπλοκα παγκόσμια σοκ και τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών από αυτή την άποψη. Οι σύνθετοι παγκόσμιοι κλυδωνισμοί είναι γεγονότα που έχουν σοβαρές αποδιοργανωτικές και δυσμενείς συνέπειες για σημαντικό μέρος των χωρών και του παγκόσμιου πληθυσμού και έχουν επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, γεγονός που απαιτεί πολυδιάστατη και συνολική διακυβέρνηση, αντίδραση στην κοινωνία στο σύνολό της.



Θέλετε ο ΟΗΕ να κάνει κουμάντο στην επόμενη μεγάλη παγκόσμια κρίση και να πει σε όλους τι να κάνουν; Και χωρίς κανέναν έλεγχο από κανέναν δημοκρατικό μηχανισμό;

Η απόφαση προχωρά πολύ περισσότερο από ο,τιδήποτε έχει συμπεριλάβει ο Π.Ο.Υ. στη συνθήκη για την πανδημία στην πιο εκτεταμένη εκδοχή.


Τώρα η παγκόσμια ελίτ έχει επιτύχει το στόχο της και η αντίσταση που συνάντησε ήταν ελάχιστα αισθητή.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Οπότε ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ....η αντίστροφη μέτρηση.....έχει ήδη αρχίσει....Ο ΘΕΟΣ να βάλει το χέρι ΤΟΥ.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!