Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

«Όταν δείτε τους Τούρκους να «ασχολούνται»με τις Εκκλησίες… τότε θα..." ('βίντεο')





Στο παρόν (τηλεοπτικό εκ Κύπρου) απόσπασμα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, αναφέρει ότι ένα σημείο των καιρών είναι, τόσο οι Ορθόδοξες Θείες Λειτουργίες που τελούνται σε κατεχόμενα μέρη και σε άλλα μη Ορθόδοξα κράτη, όσο και η ασχολία των Τούρκων με τους Ορθόδοξους ναούς της περιοχής της Μ. Ασίας.
Σχετική εικόνα

Η θέση αυτή προέρχεται από την προφητική ρήση του Αγίου Παϊσίου ο οποίος είχε πει: 
«Όταν δείτε τους Τούρκους να φτιάχνουν Εκκλησίες στην Μ. Ασία και σε άλλα κατεχόμενα μέρη τότε να ξέρετε, ότι η Πρόνοια του Θεού είναι να τους βάλει να αρχίσουν να συντηρούν Εκκλησίες, να επαναλειτουργούνται αρκετές από αυτές γιατί  Σ Υ Ν Τ Ο Μ Α   θα χρειαστεί να πάμε σε αυτά τα μέρη και θα πρέπει να έχουμε ΕΤΟΙΜΟΥΣ ναούς για την Θεία Λειτουργία».

Αυτό γιατί η Θεία Λειτουργία είναι η κατ΄εξοχήν πράξη της ειρήνης και της συμφιλιώσεως μεταξύ των ανθρώπων, των λαών, των κρατών και τελικά του παγκοσμίου ανθρώπου με τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό.

Η συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτος παραχωρήθηκε στην εκπομπή «Μαζί» του ΡΙΚ με θέμα, «Σημεία των καιρών» (04.04.2017).


[ΠΗΓΗ:'el.gr.']"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"
  • 188

"[παπαφλέσσας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!