Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εκατομμύρια στους δρόμους κατά του νόμου για τις αμβλώσειςΕκτιμάται ότι 3.6 εκατομμύρια Αργεντινοί συναντήθηκαν την Κυριακή σε περισσότερες από 200 διαφορετικές πόλεις σε μια πανεθνική «Πορεία για τη Ζωή» για να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους στο δικαίωμα στη ζωή.Η τεράστια επίδειξη υποστήριξης για τη ζωή έρχεται καθώς η βουλή της Αργεντινής προετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα νομιμοποιεί τη δολοφονία αγέννητων παιδιών σχεδόν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κατά τις πρώτες 14 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.Οι διαδηλωτές είχαν συνθήματα που έγραφαν «ψηφίζω για τη ζωή» και «Θέλω να γεννηθώ. Είμαι οκτώ εβδομάδων. Η ζωή μου είναι στα χέρια σας», σύμφωνα με την εφημερίδα La Nación. Ένας διαδηλωτής είπε στην εφημερίδα: "Θέλουμε να αποδείξουμε στους βουλευτές ότι ο λαός δεν επιθυμεί να επιτραπεί η άμβλωση. Φέρνει δύο ζωές στο τέλος: του παιδιού και της γυναίκας"Τα «μεγάλα» μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν ότι συμμετείχαν «χιλιάδες».Η εκδήλωση αυτή είναι η δεύτερη μαζική διαδήλωση κατά της νομιμοποίησης των αμβλώσεων στην Αργεντινή τους τελευταίους μήνες. Η προηγούμενη έγινε στις 25 Μαρτίου και συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντινών σε περισσότερες από 200 πόλεις.
 

Το νομοσχέδιο θα επιτρέπει σε οποιαδήποτε γυναίκα να ισχυριστεί ότι βιάστηκε, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει ότι απειλείται η «σωματική, η ψυχολογική ή η κοινωνική της υγεία» από την εγκυμοσύνη και, ως εκ τούτου, θα μπορεί να προβαίνει σε άμβλωση χωρίς καμία νομική κύρωση. Επιτρέπει επίσης τις αμβλώσεις που διεξάγονται για να σκοτώσουν τα αγέννητα παιδιά που υποφέρουν από "σοβαρές δυσπλασίες του εμβρύου".

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στην Αργεντινή, η έκτρωση χαρακτηρίζεται από το νόμο ως "μη τιμωρούμενη" μόνο σε δύο περιπτώσεις: όταν υπάρχει εγκυμοσύνη σε περιπτώσεις βιασμού και όταν από την εγκυμοσύνη απειλείται σοβαρά η υγεία ή η ζωή της μητέρας.

Οι βουλευτές έχουν προγραμματίσει να ψηφίσουν το νομοσχέδιο στις 13 Ιουνίου. Η πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων φαίνεται να αντιτίθεται σε αυτό, ενώ η Γερουσία έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της ζωής.

Παρόλο που μια πλειάδα πρώιμων δημοσκοπήσεων έδειξε ότι η πλειοψηφία των Αργεντίνων ήταν υπέρ της νομιμοποίησης της έκτρωσης, μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δόθηκε κατόπιν εντολής της κυβέρνησης δείχνει ότι ο αριθμός εκείνων που υποστηρίζουν την πλευρά της ζωής είναι τώρα ουσιαστικά ίσος με τον αριθμό που είναι υπέρ της έκτρωσης: 46% με 45%.
«Τριβέλι Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!