Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η Ζώνη της Σιωπής: Εκεί που όλα τα ρολόγια σταματούν!



Ένα από τα πιο ανεξήγητα μυστήρια βρίσκετε σε μια περιοχή του Μεξικού, όπου τα ρολόγια σταμάτησαν και τα ραδιόφωνα δεν λειτουργούν ποτέ.

Η Ζώνη της Σιωπής έχει γίνει πόλος έλξης για τους ερευνητές και για περίεργους που θέλουν να πάνε να δουν τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την περιοχή όπου οι νόμοι της φύσης συμπεριφέρονται μυστηριωδώς.



Είναι μια έρημος 2.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται μεταξύ των κρατών της Durango, Coahuila και Chihuahua και λαμβάνει το υποβλητικό όνομα Zona del Silencio. Είναι μια πολύ αραιοκατοικημένη περιοχή με μεγάλες αποστάσεις, όπου τα ραδιόφωνα δεν λειτουργούν, όπου τα ρολόγια σταματούν, αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δώσει μια πειστική επιστημονική εξήγηση για αυτή την περιοχή.

Αυτή η έλλειψη εξήγησης και το γεγονός ότι η περιοχή διασχίζεται από τον παράλληλο 27 (που περνά και μέσα από το Τρίγωνο των Βερμούδων, από τις πυραμίδες της Αιγύπτου και των Ιμαλαΐων), έχουν τροφοδοτήσει με περισσότερο μυστήριο την περιοχή.

Η τοποθεσία έγινε διάσημη το 1970 όταν έπεσε στην έρημο ένας πύραυλος της NASA. Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν καθυστερήσεις για να μπορέσουν να συλλέξουν τα λείψανα τον αδικοχαμένων, διότι ο ραδιοεξοπλισμός, οι πυξίδες, τα ρολόγια και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές είχαν τρελαθεί.

Κάτι παρόμοιο συνέβη στη δεκαετία του τριάντα, όταν ο διάσημος Μεξικανός, Francisco Sarabia Tinoco, είχε επίσης προβλήματα με το ραδιόφωνο και λοιπό εξοπλισμό, που τον ανάγκασαν να κάνει αναγκαστική προσγείωση με το αεροπλάνο του.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία παρουσία σιδήρου στην έρημο, είναι μερικές πέτρες που μαγνητίζονται, και η παρουσία απολιθωμάτων ψαριών και άλλων θαλάσσιων ζώων δείχνουν ότι η έρημος ήταν κάποτε μέρος του βυθού, πράγμα πολύ περίεργο που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει.

iellada.gr


Τριβέλι Ρόη: 

 Ενδεικτικά να πούμε  πως και στην Ελλάδα μας, υπάρχουν πολύ περίεργες περιοχές (μαγνητικές;;;):
...όπως στην Πεντέλη, και στον δρόμο προς ορεινή Κορινθία (σε δύο  σημεία, κοντά στο Ασκληπιείο,)
όπου ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε φανερή κατηφόρα, αν το αφήσεις ελεύθερο, αρχίζει να κινείται αντίθετα, προς την ανηφόρα!!!...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!