Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ"! Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!



Η εμπλοκή σε ό,τι αφορά το όνομα του Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνεται...


Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Λέγκα δεν δέχεται το βέτο του ιταλού προέδρου Ματταρέλλα, ενώ τα Πέντε Αστέρια φάνηκαν σχετικά πιο ελαστικά.

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «μαζί με τα Πέντε Αστέρια εργάσθηκε μέρα και νύχτα για να γεννηθεί η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μια αρχή που είναι απαράβατη» και ότι «για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί, και όχι Γερμανοί, ή άλλες εθνικότητες».

«Όλα αυτά ισχύουν αν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά αν έχουμε μια αλυσίδα που δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό που δεν αρέσει στο Βερολίνο και στις ισχυρές εξουσίες, σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

«Αν υπάρχουν απειλές της Ευρώπης, η κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει. Έχουμε συνοχή ελευθερία και θάρρος», είπε ο Σαλβίνι.

«Αν μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, αύριο εγώ θα αρχίσω να δουλεύω στο υπουργείο Εσωτερικών και θα αρχίσουν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών. Διαφορετικά, θα πρέπει να ξαναδώσουμε, με εκλογές, τον λόγο στους Ιταλούς», ολοκλήρωσε.

Είναι σαφές, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ναυαγήσει όλη η προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης και όπως διαρρέεται από το προεδρικό μέγαρο, δεν πρόκειται για βέτο του προέδρου στο πρόσωπο του Σαβόνα, αλλά για ακαμψία των πολιτικών δυνάμεων της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων.
newsbeast.gr

[Πηγή]http://indobserver.blogspot.gr/2018/05/blog-post_428.html
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!