Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Τό 'CDC', αγόρασε ιδιωτικά δεδομένα τοποθεσίας, για περισσότερους από 55.000.000 Αμερικανούς, γιά νά ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ τήν συμμόρφωση στά 'λόκνταουνς'! [ Ο παρακολουθήσας, του παρακολουθήσαντος! Τό πιάσατε; ]

 


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), ξόδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια, για να αγοράσουν δεδομένα ανθρώπων από τρίτες εταιρείες - SafeGraph και Cuebiq - που ασχολούνται με την ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ φυσικών τοποθεσιών.



Το CDC το έκανε αυτό σε μια προσπάθεια να ελέγξει πώς οι πολίτες συμμορφώνονταν με το lockdown και άλλους περιορισμούς Covid, αναφέρουν οι Epoch Times (https://www.theepochtimes.com/cdc-bought-phone-data-to-monitor-americans-compliance-with-lockdowns-contracts-show_5118737.html), η οποία είχε πρόσβαση στις συμβάσεις (https://docs.reclaimthenet.org/cuebiq-cdc-order.pdf) μεταξύ των μερών.



Μία από αυτές τις εταιρείες έλαβε 420.000 δολλάρια, ενώ η άλλη συμφωνία άξιζε 208.000 δολλάρια. 

Το CDC είχε τη δυνατότητα να αγοράσει αυτά τα δεδομένα χάρη στους κανόνες έκτακτης ανάγκης που θεσπίστηκαν λόγω της πανδημίας.

Σχεδιάστηκαν για να δώσουν στον κυβερνητικό οργανισμό τα δεδομένα που έκρινε απαραίτητα για να αντιδράσει σωστά.


Αυτό περιελάμβανε την παρακολούθηση των ανθρώπων, για χάρη της ...«αξιολόγησης του αντίκτυπου των επισκέψεων σε βασικά σημεία ενδιαφέροντος, των εντολών παραμονής στο σπίτι, του 'λόκνταουν', των επαναλειτουργιών και άλλων επικοινωνιών δημόσιας υγείας που σχετίζονται με την εντολή μάσκας και άλλων αναδυόμενων ερευνητικών τομέων σχετικά με την κοινοτική μετάδοση του SARS-CoV-2».

Τα δεδομένα που μπορούν να αποκτήσουν και να πουλήσουν το SafeGraph και το Cuebiq προέρχονται από εφαρμογές εγκατεστημένες σε τηλέφωνα. 

Στην περίπτωση του SafeGraph, αυτές οι πληροφορίες κάλυπταν σημεία όπως μοτίβα γειτονιάς - αποκαλύπτοντας τη συχνότητα με την οποία κάποιος επισκέφθηκε ένα μέρος "ενδιαφέροντος", καθώς και από πού ήρθε σε αυτό το μέρος και πού πήγε από εκεί.



Η Cuebiq, εν τω μεταξύ, πούλησε το σύνολο δεδομένων του δείκτη shelter-in-place και αυτό αποκαλύπτει για πόσο καιρό βρίσκεται ένα τηλέφωνο μέσα σε ένα σπίτι, εκφρασμένο σε ποσοστά, καθώς και τον χρόνο που θα περνούσαν οι άνθρωποι σε άλλη πολιτεία. Ο στόχος ήταν να αξιολογηθεί ποιος «παρέμενε στη θέση του» όπως είχαν δώσει εντολή οι αρχές.

Τα συμβόλαια υπογράφηκαν μόλις το 2021, αλλά το CDC αρχικά, στις αρχές της πανδημίας, πήρε μια γεύση από την προσφορά δεδομένων τοποθεσίας των δύο εταιρειών δωρεάν.

Ο οργανισμός δεν είχε ενδοιασμούς ούτε εκείνη την εποχή και το 2020 χρησιμοποίησε τα δεδομένα για να παράγει δύο μελέτες, που καλύπτουν μητροπολιτικές περιοχές στις ΗΠΑ. Το θέμα ήταν πόσο συχνά κινούνταν οι άνθρωποι που παρακολουθούνταν εάν ίσχυαν περιορισμοί απόστασης - το αποτέλεσμα ήταν, λιγότερο συχνά.

Το ίδιο ισχύει και για τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των ριζοσπαστικών μέτρων lockdown και οι αμερικανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν επίσης τον λογαριασμό που επέτρεψε στο CDC να καταλήξει σε αυτό το «επαναστατικό» αποτέλεσμα: μόλις οι πολιτείες άρχισαν να καταργούν αυτά τα μέτρα, οι άνθρωποι άρχισαν να μετακινούνται πιο συχνά.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://reclaimthenet.org/cdc-purchased-private-location-data-compliance-with-lockdown



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!