Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι αρχηγοί της αστυνομίας του - βαθιά συστημικού - Καναδά, θέλουν νά επεκτείνουν τους νόμους συλλογής 'DNA', σέ μή βίαιους παραβάτες!...

 


Η ένωση αρχηγών αστυνομίας υποστήριξε, ότι οι ισχύοντες νόμοι σχετικά με την απόκτηση και αποθήκευση 'DNA' είναι πολύ «περιοριστικοί» και ότι η «Εθνική Τράπεζα Δεδομένων DNA δεν χρησιμοποιείται επαρκώς».

https://www.lifesitenews.com/news/canadas-police-chiefs-want-to-expand-dna-collection-laws-to-non-violent-offenders/?utm_source=digest-freedom-2023-03-09&utm_medium=email

 

ΟΤΤΑΒΑ (LifeSiteΝέα) — Η Καναδική Ένωση Αρχηγών Αστυνομίας, έχει υποστηρίξει ένα νομοσχέδιο της Γερουσίας, που θα επέτρεπε σε όσους καταδικάζονται για μη βίαια εγκλήματα, να λαμβάνουν δείγματα του DNA τους και να αποθηκεύονται σε κυβερνητική βάση δεδομένων.  


Το νομοσχέδιο S-231, με τίτλο, Ένας νόμος για την τροποποίηση του ποινικού κώδικα, χρηματοδοτείται από τον γερουσιαστή του Κεμπέκ Claude Carignan και βρίσκεται σε δεύτερη ανάγνωση. 

Εάν εγκριθεί, αυτό το νομοσχέδιο θα δώσει στην αστυνομία ένα μεγαλύτερο πεδίο στο οποίο θα μπορεί να συλλέξει νόμιμα το DNA ενός δράστη, επεκτεινόμενο πέρα από τους βίαιους παραβάτες για να συμπεριλάβει εκείνους που έχουν καταδικαστεί για οποιοδήποτε έγκλημα που τιμωρείται με πέντε ή περισσότερα χρόνια φυλάκισης, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, διάρρηξη και είσοδος και κλοπή άνω των 5.000 δολλαρίων. 

Ως έχει τώρα, ο Καναδάς έχει ήδη θέσει σε ισχύ τον νόμο περί ταυτοποίησης DNA του 2000, ο οποίος επιτρέπει τη δειγματοληψία DNA εγκληματιών που έχουν καταδικαστεί για βίαια εγκλήματα, όπως δολοφονία, σεξουαλική επίθεση ή αεροπειρατεία.  

Επί του παρόντος, πάνω από μισό εκατομμύριο προφίλ DNA αποθηκεύονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν παράγει περίπου 73.000 αντιστοιχίες μέχρι σήμερα για να βοηθήσουν τους υπόπτους ταυτότητας, σύμφωνα με τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP).  

Σύμφωνα με το Blacklock's Reporter, οι Αρχηγοί της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο S-231 της Γερουσίας θα βοηθούσε να σταματήσουν οι άδικες καταδίκες.  

«Η Εθνική Τράπεζα Δεδομένων DNA δεν αξιοποιείται επαρκώς», δήλωσαν οι Αρχηγοί της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι πιστεύουν ότι οι ισχύοντες νόμοι είναι «περιοριστικοί» και ότι το νομοσχέδιο είναι «μια ευκαιρία να γίνει η τράπεζα δεδομένων πιο αποτελεσματική για την επιβολή του νόμου».

(περισσότερα στο άρθρο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!