Σάββατο 15 Απριλίου 2023

'JPMorgan': Η κυβέρνηση πρέπει νά ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΗ από τους πολίτες(!!!!!), γιά τήν ...καταπολέμηση της «κλιματικής αλλαγής»! Ε Λ Ε Ο Σ !

 

JPMorgan: Government Must Seize Private Land from Citizens to Fight ‘Climate Change’




Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase &; Co., Jamie Dimon, εξέδωσε δήλωση καλώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αρχίσει να κατάσχει ιδιωτική περιουσία από τους πολίτες και να επαναπροσδιορίσει τη γη για την καταπολέμηση της «κλιματικής αλλαγής».


Ο πολυδισεκατομμυριούχος Dimon, πρώην επικεφαλής της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, επιμένει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κατασχέσουν ιδιωτική γη για τη δημιουργία περισσότερων χώρων παραγωγής πράσινης ενέργειας.

Ο Dimon έκανε την έκκληση σε μια εκτενή επιστολή προς τους μετόχους (https://reports.jpmorganchase.com/investor-relations/2022/ar-ceo-letters.htm) της μεγαλύτερης τράπεζας της Αμερικής που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα.

Η επιστολή συνόδευε την ετήσια έκθεση της τράπεζας για το 2022.

Ο Dimon ισχυρίζεται ότι υπάρχει ανάγκη για οικονομικά προσιτή ενέργεια άμεσα και ανάγκη για απαλλαγή από τον άνθρακα για το αύριο.

Ενώ συζητούσε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κλιματική αλλαγή, ο Dimon δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

"Μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να επικαλεστούμε επιφανή τομέα - απλά δεν λαμβάνουμε τις επαρκείς επενδύσεις αρκετά γρήγορα για πρωτοβουλίες δικτύου, ηλιακής, αιολικής ενέργειας και αγωγών", έγραψε ο Dimon.

Ο επιφανής τομέας αναφέρεται σε μια κυβέρνηση που κατάσχει ιδιωτική γη ή ιδιοκτησία, ενάντια στη θέληση του γαιοκτήμονα, και τη μετατρέπει για δημόσια χρήση, ενώ «αποζημιώνει» τον ιδιοκτήτη.

Συνέχισε αναφερόμενος στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού και άλλους νόμους των ΗΠΑ που «έχουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολλάρια στην ανάπτυξη καθαρής τεχνολογίας» και ότι «πρέπει να εφαρμοστούν αποτελεσματικά».

Ο Dimon ζήτησε τη συνεργασία κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων για τη δημιουργία αλλαγών πολιτικής που «αντιμετωπίζουν συνολικά θεμελιώδη ζητήματα που μας κρατούν πίσω.

«Πρέπει να γίνουν μαζικές παγκόσμιες επενδύσεις σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο».

Ο Dimon λέει ότι ως αποτέλεσμα των επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια, ο ιδιωτικός τομέας θα δει αύξηση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας κατά την επόμενη δεκαετία.

Εν τω μεταξύ, ο Dimon πρόκειται σύντομα να ανακριθεί ενόρκως για τη σχέση της τράπεζάς του με τον πρώην πελάτη της – τον αποθανόντα σεξουαλικό παραβάτη Jeffrey Epstein.

Σύμφωνα με τον Brad Edwards, δικηγόρο που εκπροσωπεί γυναίκες που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Epstein, η κατάθεση αναμένεται στις αρχές Μαΐου.

Οι γυναίκες μηνύουν την JPMorgan για φερόμενη διευκόλυνση της σεξουαλικής εμπορίας του χρηματοδότη.

Ο Epstein ήταν πελάτης της JPMorgan από το 2000 έως το 2013.

Παρέμεινε πελάτης της τράπεζας για πέντε χρόνια, αφού ομολόγησε την ενοχή του σε μια κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στη Φλόριντα.

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://slaynews.com/news/jpmorgan-government-must-seize-private-land-citizens-fight-climate-change/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!