Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Νέα αεροσκάφη της ιταλικής και αμερικανικής αεροπορίας βομβαρδίζονται με «αόρατη δέσμη».



Το EC-37B είναι ένα επιθετικό αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ειδικούς ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς υψηλής ισχύος για ηλεκτρονικό πόλεμο.

Η ιταλική Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη να πάρει στα χέρια της ένα άνευ προηγουμένου τζόκερ, ανέφερε η il Giornale. Πρόκειται για ένα μαχητικό αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ειδικούς ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς υψηλής ισχύος αντί για πυραύλους, βόμβες και βλήματα.

Με τη βοήθεια αυτών των δεσμών, σύμφωνα με την εφημερίδα, το αεροσκάφος μπορεί να καταστρέψει εχθρικά ηλεκτρονικά συστήματα και έτσι να καταρρίψει εχθρικά οχήματα, αλλά και αεροσκάφη και άλλα όπλα.

Μιλάμε για το EA-37B, ένα αεροσκάφος που βασίζεται στο Gulfstream Επιχειρηματικό τζετ G550. Κατασκευάζεται από την BAE Systems και την L3Harris Technologies. Είναι διαμορφωμένο για ηλεκτρονικό πόλεμο καθώς και ηλεκτρονικά αντίμετρα (ECM) για εμπλοκή εχθρικών σημάτων ραντάρ και επικοινωνιών.

Η La Repubblica το περιέγραψε ως ένα αεροσκάφος που «βομβαρδίζει με μια αόρατη ακτίνα». Θα παρέχεται μόνο στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία. Όπως εξήγησε η Rivista Italiana Difesa, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μετονόμασε το EC-37 σε EA-37.

Η «στρατιωτική πρόοδος» ήρθε στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την il Giortnale. Αυτή η σύγκρουση κατέστησε σαφές ότι ο ηλεκτρονικός πόλεμος, ο οποίος διεξάγεται με συχνότητες και κύματα, είναι εξίσου κρίσιμος με αυτόν με συμβατικούς πυραύλους και πυραύλους. Η ιταλική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε σε δήλωσή της:

«Αποφασίσαμε να το κάνουμε αυτό προκειμένου να προσδιορίσουμε καλύτερα τον ρόλο της πλατφόρμας στον εντοπισμό, την επίθεση και την καταστροφή χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων στόχων. Το EA-37B μας δίνει ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα στο ηλεκτρονικό πεδίο μάχης και δημιουργεί μια πιο θανατηφόρα δύναμη εκσυγχρονίζοντας τις δυνατότητες για να καταρρίψουμε το δίκτυο και το οικοσύστημα πληροφοριών του εχθρού».

Το κόστος ενός μόνο αεροσκάφους λέγεται ότι είναι περίπου 350 εκατομμύρια δολλάρια. Το Πεντάγωνο, συνεχίζει η Repubblica, σχεδιάζει να αγοράσει δέκα αντίτυπα. Σύμφωνα με το Defence News, ένα παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο. Από την άλλη, δύο αεροσκάφη, με την επιλογή ενός τρίτου, παραγγέλθηκαν από την ιταλική Πολεμική Αεροπορία.



Πηγή:

il Giornale: "Χτυπά ζρησιμοποιώντας μία αόρατη δέσμη": τί μπορεί να κάνει το νέο αεροπλάνο της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας. - 5 Δεκεμβρίου 2023

Πρόκειται για ένα επιθετικό αεροσκάφος που θα βασίζεται σε ειδικούς ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς υψηλής ισχύος. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον EC-37B

Defence News: Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παραλαμβάνει το πρώτο νέο αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου Compass Call - 13 Σεπτεμβρίου 2023


ΠΗΓΗ: transition-news.org


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!