Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Τι λένε τα ρωσικά ρεπορτάζ για το Ισλαμικό Κράτος ως δράστη.


Μετά την τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα, οι ΗΠΑ βιάστηκαν να επιβεβαιώσουν την αθωότητα της Ουκρανίας και να την κατηγορήσουν σε μια υποομάδα του ISIS, την οποία τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υιοθέτησαν αμέσως ως κύρια θέση. 

Στο παρόν άρθρο παρουσιάζω τι αναφέρουν τα ρεπορτάζ στην Ρωσσία.

από Anti-Spiegel
25 Μαρτίου 2024 9: 00 π.μ.


Η θέση ότι το ISIS βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσσία είναι πολύ αδύναμη. 

Πρώτον, οι ισλαμιστές τρομοκράτες είναι γνωστό ότι διαπράττουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους ως αποστολές αυτοκτονίας αντί να προσπαθούν να ξεφύγουν

Δεύτερον, ο πόλεμος στη Γάζα είναι πολύ πιο σημαντικός για τον ισλαμικό κόσμο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Και τρίτον, η προαναφερθείσα υποομάδα του ISIS επικεντρώνεται στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, όπου μάχεται εναντίον των Ταλιμπάν και όπου οι ΗΠΑ είναι ο κύριος εχθρός όλων των ισλαμιστών μετά την 20ετή κατοχή του Αφγανιστάν.

Αλλά αυτό δεν ενοχλεί τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία, στις αναφορές τους σχετικά με την υποτιθέμενη διάπραξη του ISIS, δεν μπορούν καν να εξηγήσουν πραγματικά τι πρόβλημα θα μπορούσε να έχει μια υποομάδα του ISIS που δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν με τη Ρωσσία. 
Στην περίπτωση μιας συριακής ομάδας, θα μπορούσε ακόμα να κατασκευαστεί, αλλά ακόμη και εκεί είναι αλήθεια ότι η σύγκρουση στη Γάζα, δηλαδή στο κατώφλι της Συρίας, είναι πιθανώς πολύ πιο σημαντική για αυτούς από μια αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα.

Την Κυριακή το βράδυ, η ρωσική τηλεόραση ασχολήθηκε με τη θέση που προέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην εβδομαδιαία ειδησεογραφική της ανασκόπηση και μετέφρασα τη ρωσική συνεισφορά.

Έναρξη μετάφρασης:

Η Δύση επιβάλλει τη δική της εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του ομολόγου του από το Ουζμπεκιστάν, Shavkat Merziyoyev, εκφράστηκαν συλλυπητήρια. 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ήταν ένας από τους πρώτους που αντέδρασε στην τραγωδία, στέλνοντας τηλεγράφημα στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και το Σάββατο, εξέφρασε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά του τηλεφωνικά. 

Την Παρασκευή το βράδυ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev έγραψε μια επιστολή στον Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την υποστήριξή του προς τον ρωσικό λαό.

Οι συνάδελφοι των BRICS από την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν τηλεγραφήματα με λόγια υποστήριξης στον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, ο ουρανοξύστης Burj Khalifa στο Ντουμπάϊ φωτίστηκε στα χρώματα της ρωσικής σημαίας. 

Και στην Νικαράγουα, υπάρχει μια ημέρα εθνικού πένθους ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Υπερκαυκασίας, υπάρχει συμπάθεια για τη Ρωσσία σε δύσκολους καιρούς. 

Συλλυπητήρια προς τον ρωσικό λαό ήρθαν επίσης από πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Σε όλο τον κόσμο, η εθνική σημαία κυματίζει μεσίστια μπροστά από τις ρωσικές πρεσβείες. Και ο αριθμός των μνημείων με λουλούδια, παιχνίδια, αναμμένα κεριά και σημειώσεις συμπάθειας και υποστήριξης από τους απλούς ανθρώπους αυξάνεται όλο και περισσότερο μπροστά από τις ρωσικές πρεσβείες. 

Συμπατριώτες μας και πολίτες άλλων χωρών – από το Βελιγράδι μέχρι την Οττάβα, από την Πόλη του Μεξικού μέχρι το Κισινάου, στη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Μινσκ – έρχονται από το βράδυ της Παρασκευής. Θρηνούν μαζί με τη Ρωσσία και βιώνουν αυτή την τρομερή τραγωδία σαν να ήταν δική τους.

Όμως, χρειάστηκαν σχεδόν δύο ημέρες για τον Λευκό Οίκο, μέσω της γραμματέα Τύπου Karine Jean-Pierre, να εκφράσει τελικά τη θέση των ΗΠΑ, η οποία θα πρέπει να είναι προφανής σε μια τέτοια περίπτωση: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την τερατώδη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων». Και μιλάει για το ISIS, το οποίο είναι απαγορευμένο στην Ρωσσία και το οποίο οι ΗΠΑ περιγράφουν ως κοινό εχθρό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να μιλήσει για την τρομερή τραγωδία στην Ρωσσία, αν και την Παρασκευή, όταν όλα ήταν ξεκάθαρα, οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να ρωτήσουν τον Τζο Μπάιντεν γι' αυτό. 

Εκείνη την εποχή, η εκδοχή της επίθεσης των ισλαμιστών σε Ρώσους πολίτες στην Ουάσιγκτον δεν είχε ακόμη εγκριθεί. Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να εκτρέψουν τις υποψίες από το Κίεβο: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα», δήλωσε ο σύμβουλος του Μπάιντεν John Kirby. «Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν καμμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή οι Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα».

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ήταν σε σύγχυση. Στην γαλλική τηλεόραση, δήλωσαν ακόμη ότι «οι ίδιοι οι Ρώσοι φταίνε για τα πάντα».(!!!!!) Ο δημοσιογράφος Cyrille Amursky δήλωσε: «Γνωρίζοντας την ιστορία της Ρωσσίας, μπορώ να πω ότι δεν μπορούμε να απορρίψουμε τη θεωρία ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για αυτές τις καταστάσεις, επειδή, δυστυχώς, η Ρωσσία έχει μια τέτοια ιστορία».

Για περισσότερο από μιάμιση ώρα, μετά την έναρξη της επίθεσης στο Krasnogorsk, όταν τα κοινωνικά δίκτυα ήταν ήδη γεμάτα με τερατώδη βίντεο και ζωντανές εκπομπές από τη σκηνή του εγκλήματος, τα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια δεν παρατήρησαν τι συνέβαινε στη Ρωσσία. Αλλά στη συνέχεια, κατόπιν εντολής, άρχισαν να στέλνουν έκτακτες ειδήσεις.

Η μόνη και πιο σημαντική εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή της Μόσχας είναι μια επίθεση από έναν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους. 
Το επεξεργάστηκαν σαν αντιγραφή / επικόλληση, ακόμη και χρησιμοποιώντας τις ίδιες λέξεις. Επικαλούμενο πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, το αμερικανικό ακροατήριο ενημερώθηκε ότι φέρεται να είχε αδιαμφισβήτητες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή ισλαμιστών ριζοσπαστών στην τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας. Ο συγκεκριμένος πυρήνας ονομάζεται "Vilayat Khorasan", γνωστός ως ISIS-K. Η ομάδα εδρεύει στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν και λέγεται ότι έχει εμμονή με τη Ρωσσία για δύο χρόνια.

«Πιστεύω ότι μαχητές ισλαμιστές πραγματοποίησαν αυτή την επίθεση. Το γεγονός ότι απλώς πυροβολούσαν ανθρώπους δείχνει προφανώς ότι ήταν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί χάος και να σκοτωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε ο πρώην διευθυντής της CIA John Brennan.




Τα υπόλοιπα δυτικά μέσα ενημέρωσης ακολούθησαν αμέσως τον τόνο του αμερικανικού Τύπου.


(M)ASS MEDIA

Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Guido Steinberg ρωτήθηκε στη γερμανική τηλεόραση πόσο εύλογη είναι η εκδοχή ότι το Ισλαμικό Κράτος ήταν πίσω από την επίθεση. Ιδού η απάντησή του: 

«Υπάρχουν πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες προειδοποιούν εδώ και πολύ καιρό για μια επίθεση από το ISIS, δηλαδή μια επίθεση από έναν αφγανικό πυρήνα στη Ρωσσία, και οι Αμερικανοί υποθέτουν ότι ένας αφγανικός πυρήνας είναι υπεύθυνος για την επίθεση».

Ωστόσο, η Δύση σχεδόν αμέσως άρχισε να αμφιβάλλει για την αμερικανική εκδοχή. Ο πρώην Γάλλος ευρωβουλευτής Aymeric Chauprade είναι βέβαιος ότι εντελώς διαφορετικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή της Μόσχας υπό το πρόσχημα του ISIS: «Δεν είναι η Γάζα πιο σημαντική για τους ισλαμιστές αυτή τη στιγμή από τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση; Η βιτρίνα αυτής της επίθεσης είναι σίγουρα ισλαμιστική, αλλά ο διοργανωτής είναι πιθανότατα ο «πλειοψηφικός μέτοχος» του ISIS / Αλ Κάϊντα.

Οι ειδικοί σημείωσαν επίσης τη μαζική υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης για την έκδοση του ISIS και την προφανή μετατόπιση της εστίασης μακριά από την Ουκρανία. 

«Οι ΗΠΑ ήξεραν ότι η Ουκρανία ετοίμαζε κάτι», δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson. «Ήξεραν τι ήταν. Είχαν μια ιδέα για το τι θα έκαναν οι Ουκρανοί. Και το γεγονός είναι ότι η Ουκρανία όχι μόνο το έκανε, αλλά το έκανε και με όπλα και βοήθεια που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό τρόμαξε τον Λευκό Οίκο».

Προφανώς, αυτό ακριβώς φοβόταν τόσο την Ουάσιγκτον όσο και τους κύριους συμμάχους της στον αγώνα κατά της Ρωσσίας. Και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να συμφωνήσουν όλοι σχετικά με την εκδοχή της ισλαμιστικής επίθεσης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak δεν απευθύνθηκε στους Ρώσους με λόγια υποστήριξης, αλλά απλώς επανέλαβε τη δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Cameron: «Η Βρετανία καταδικάζει έντονα τη θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στο Krokus κοντά στη Μόσχα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη βαθύτατη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των πολλών θυμάτων. Τίποτε δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τέτοια φρικτή βία».

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron έχουν αποσπάσει τουλάχιστον λίγα λόγια συμπάθειας για τους πληγέντες Ρώσους μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Η Γαλλία καταδικάζει έντονα την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, για την οποία το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων, στα θύματα και στον ρωσικό λαό», έγραψε ο Macron.

Ο ηγέτης του Γαλλικού Πατριωτικού Κόμματος, Florian Philippot, απάντησε στον Macron: «Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εμφανιστεί αυτό το tweet

Πρέπει τώρα να απαιτήσουμε πλήρη διερεύνηση των πιθανών δεσμών της Ουκρανίας με όσα συμβαίνουν και των δισεκατομμυρίων που στέλνουμε για περισσότερα από δύο χρόνια. Γνωρίζουμε ήδη ότι, αντίθετα, ο Macron δεν θέλει να επιτρέψει να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη είναι σαφείς ότι οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ της Ουκρανίας και της επίθεσης στο Krokus θα ήταν αυτοκτονία για το Κίεβο και ολόκληρη την αντιρωσική συμμαχία
Και πιθανές μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, εάν πραγματοποιηθούν, θα πραγματοποιηθούν σε αυτή την περίπτωση με εντελώς διαφορετικούς όρους.


Τέλος της μετάφρασης


ΠΗΓΗ: Wie in Russland über die These des IS als Täter berichtet wird – Anti-Spiegel



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Fake News Alert: Ο Πούτιν ΔΕΝ υποβάθμισε τις απειλές του ISIS-K πριν από την επίθεση CrocusΟΔΥΣΣΕΙΑ: Fake News Alert: Ο Πούτιν ΔΕΝ υποβάθμισε τις απειλές του ISIS-K πριν από την επίθεση Crocus (odysseiatv.blogspot.com)



Αυτό ΔΕΝ είναι ISIS! - Rossiya Segodnya αρχισυντάκτρια γιά τήν ΕΠΙΘΕΣΗ στό Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας !ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αυτό ΔΕΝ είναι ISIS! - Rossiya Segodnya αρχισυντάκτρια γιά τήν ΕΠΙΘΕΣΗ στό Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας ! (odysseiatv.blogspot.com)




Τι γνώριζαν οι ΗΠΑ για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης;ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Τι γνώριζαν οι ΗΠΑ για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης; (odysseiatv.blogspot.com)




Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου γνώριζαν για αυξημένη τρομοκρατική απειλή πριν από την επίθεση στο Crocus: Αξιωματικός της FSB ε.α. ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου γνώριζαν για αυξημένη τρομοκρατική απειλή πριν από την επίθεση στο Crocus: Αξιωματικός της FSB ε.α. (odysseiatv.blogspot.com)



Τρομοκρατική επίθεση στο Crocus που σχεδιάστηκε από το καθεστώς Ζελένσκι και τους χορηγούς του: Αναλυτής



ΕΚΤΑΚΤΟ! Επίθεση στη Μόσχα: Το Κίεβο δηλώνει ότι δεν έχει «απολύτως τίποτα» να κάνει με αυτό – Η FSB αναφέρει 40 νεκρούς (Λίστα με τα ονόματα των πρώτων νεκρών - ανάμεσά τους και 3 ΠΑΙΔΙΑ -)



Αποσαφήνιση των γεγονότων σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus στη Μόσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!