Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Οι διεθνείς κυβερνήσεις ποινικοποιούν την ελευθερία του λόγου μέσω παγκόσμιου συντονισμού. Νέα αρχεία εκθέτουν την πλοκή




Σε μια ανατριχιαστική επίθεση στην ελευθερία του λόγου, οι κυβερνήσεις και οι σκιώδεις οργανώσεις συνεργάζονται κρυφά για να φιμώσουν τη διαφωνία και να ποινικοποιήσουν όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την επίσημη αφήγηση.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μυστική παγκόσμια συνωμοσία για τη φίμωση και την ποινικοποίηση της διαφωνίας


Πίστωση: Sayer Ji, GreenMedInfo LLC

Σε μια ανατριχιαστική επίθεση στην ελευθερία του λόγου, πρόσφατα αποκτηθέντα έγγραφα αποκαλύπτουν πώς οι διεθνείς κυβερνήσεις συνεργάζονται για να φιμώσουν τη διαφωνία και να ποινικοποιήσουν όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την επίσημη αφήγηση. 

Με αιχμή του δόρατος την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρρις στις ΗΠΑ και τη Μονάδα Αντιμετώπισης της Παραπληροφόρησης (CDU) στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτές οι αποκαλύψεις υπογραμμίζουν μια ανησυχητική παγκόσμια προσπάθεια καταστολής της ελευθερίας του λόγου και ελέγχου της ροής πληροφοριών.




Τα νέα αρχεία, που αποκαλύφθηκαν μέσω των αιτημάτων του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης (FOIA) της America First Legal, δείχνουν πώς οι ΗΠΑ. και οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με ισχυρές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) όπως το Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους (CCDH) και διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η G7, έχουν σχηματίσει μια παγκόσμια συμμαχία για να χαρακτηρίσουν και να ποινικοποιήσουν τη διαφωνία. 

Αυτός ο παγκόσμιος συντονισμός δεν είναι μόνο θεωρητικός, αλλά έχει ήδη εκδηλωθεί μέσω λογοκρισίας Big Tech, νομικών πλαισίων όπως ο νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο 2023 και κυβερνητικής πίεσης στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για την αποπλατφόρμα ατόμων που αμφισβητούν κυρίαρχες αφηγήσεις, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με τις πολιτικές υγείας και τα εμβόλια.





Αυτές οι αποκαλύψεις θα πρέπει να θορυβήσουν όλους όσους εκτιμούν την ελευθερία του λόγου και τις πολιτικές ελευθερίες, καθώς περιγράφουν μια εξελιγμένη και συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και φίμωσης των διαφωνούντων παγκοσμίως

Από την άνοδο των συστημάτων λογοκρισίας που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη έως τη στόχευση συγκεκριμένων ατόμων, όπως η λεγόμενη «Δωδεκάδα Παραπληροφόρησης», αυτή η παγκόσμια καταστολή αντιπροσωπεύει μία άνευ προηγουμένου απειλή για τον ανοιχτό διάλογο.

Αυτή η έκτακτη ιστορία ήρθε για πρώτη φορά στην προσοχή μας μέσω της έκθεσης του Reclaim the Net's Behind Closed Doors: The UK and US Plot Global Speech Crackdown, που δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Όπως υπογραμμίζει η έκθεση του Reclaim the Net, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, μαζί με 20+ ισχυρά έθνη, έχουν ενορχηστρώσει μία παγκόσμια προσπάθεια για την καταστολή της διαφωνίας υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης.



Οι επιπτώσεις αυτής της συμπαιγνίας γίνονται ήδη αισθητές σε όλο τον κόσμο, καθώς τα άτομα αποδομούνται, λογοκρίνονται, ακόμη και ποινικοποιούνται επειδή μίλησαν ενάντια στις επικρατούσες αφηγήσεις, ιδιαίτερα στην υγεία και τη δημόσια πολιτική.

Σε αυτό το άρθρο, εμβαθύνουμε σε αυτούς τους μηχανισμούς, αποκαλύπτοντας τα νομικά πλαίσια και τις κυβερνητικές ενέργειες που αναπτύσσονται αθόρυβα για την ποινικοποίηση της διαφωνίας παγκοσμίως, καθώς ο παγκόσμιος πόλεμος κατά της ελευθερίας του λόγου συνεχίζει να εντείνεται.



Περίληψη: Βασικά σημεία


ΤΟΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ: Πάνω από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και διεθνών οντοτήτων όπως το ΝΑΤΟ και η G7, έχουν συντονίσει τις προσπάθειές τους για την καταστολή του λόγου που θεωρείται ανεπιθύμητος, χρησιμοποιώντας πλαίσια παραπληροφόρησης για να δικαιολογήσουν τη λογοκρισία πέρα από τα σύνορα. Αυτές οι αποκαλύψεις υπογραμμίζουν τον ρόλο των κυβερνήσεων στη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου καθεστώτος λογοκρισίας μέσω του άμεσου συντονισμού και της χρήσης ξένης επιρροής. [^1]


Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ CCDH: Υποστηριζόμενο από σημαντική οικονομική και θεσμική υποστήριξη, το CCDH έχει γίνει βασικός παράγοντας στην παγκόσμια υποδομή λογοκρισίας, συνεργαζόμενο με κυβερνήσεις, ΜΚΟ και εταιρείες Big Tech για να φιμώσει τη διαφωνία - ειδικά όσον αφορά τις πολιτικές υγείας, τα εμβόλια και τις πολιτικές ελευθερίες. Οι προσπάθειές τους έχουν συμβάλει στην αποδόμηση εκείνων που αμφισβητούν την επίσημη αφήγηση.


ΞΕΝΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: Τα πρόσφατα εκτεθειμένα νομικά έγγραφα της America First δείχνουν στοιχεία ξένης συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη δημιουργία νομικών και τεχνολογικών εργαλείων - όπως τα συστήματα λογοκρισίας που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη - για την αυτόματη επισήμανση και καταστολή περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Αυτά τα αυτοματοποιημένα συστήματα μπορούν να εντοπίσουν και να φιμώσουν τις διαφωνούσες απόψεις χωρίς ανθρώπινη εποπτεία, συρρικνώνοντας τον χώρο για την ελευθερία του λόγου παγκοσμίως. [^2]


ΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ CIA: Το διοικητικό συμβούλιο της CCDH περιλαμβάνει βασικά πρόσωπα από υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων επτά πρώην αξιωματούχων της CIA. Το Ατλαντικό Συμβούλιο, ένας οργανισμός που συνδέεται με το ΝΑΤΟ, εμπλέκεται βαθιά σε αυτή την επιχείρηση λογοκρισίας, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο δίκτυο λογοκρισίας, συμβουλεύοντας τις κυβερνήσεις και τις Big Tech για το πώς να καταστείλουν τον λόγο που αμφισβητεί τις κυρίαρχες αφηγήσεις. [^3]


ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ: Μέσω μη εκλεγμένων οργάνων όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), οι κυβερνήσεις θεσπίζουν δρακόντειους νόμους που θα μπορούσαν να ποινικοποιήσουν την ελευθερία του λόγου παγκοσμίως. Νομοθεσία όπως ο νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες στην Ε.Ε. δημιουργούν ένα πλαίσιο που απειλεί τις παγκόσμιες πολιτικές ελευθερίες υπό το πρόσχημα της δημόσιας ασφάλειας και της καταπολέμησης της «παραπληροφόρησης». [^4]




Παγκόσμια κυβερνητική συμπαιγνία: Μια συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης της διαφωνίας

Έγγραφα που έλαβε η America First Legal αποκαλύπτουν τον συντονισμό της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρρις με τη Μονάδα Αντιπληροφόρησης (CDU) του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών λογοκρισίας που στοχεύουν σε δυσμενή ομιλία. Αυτή η συνεργασία, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συναντήσεων υψηλού επιπέδου το 2021, έθεσε τις βάσεις για την οικοδόμηση ενός κυβερνητικού κόμβου για προσπάθειες λογοκρισίας στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Σε αυτές τις συναντήσεις, εκπρόσωποι από κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ - συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, της CIA, του FBI, του Υπουργείου Οικονομικών, του Στέητ Ντηπάρτμεντ, της USAID, του HHS, των Global Media, του Υπουργείου Άμυνας, καθώς και υψηλόβαθμων αξιωματικών του Στρατού, του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας - έλαβαν εκπαίδευση από το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τον τρόπο καταστολής του λόγου που χαρακτηρίζεται ως «παραπληροφόρηση» μέσω Πλατφόρμες Big Tech. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο λογοκρισίας, αξιοποιώντας διεθνείς οργανισμούς όπως η G7, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη για να προωθήσουν αυτές τις ατζέντες πέρα από τα σύνορα.



Damian Collins, CCDH, και η περιστρεφόμενη πόρτα μεταξύ κυβέρνησης και ΜΚΟ

Στο επίκεντρο αυτής της πλοκής βρίσκεται το Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους (CCDH), μια ΜΚΟ που έχει τοποθετηθεί ως φύλακας κατά του διαδικτυακού μίσους και της παραπληροφόρησης. Αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι το CCDH δεν είναι η οργάνωση βάσης που ισχυρίζεται ότι είναι.

Χάρη σε νέες αποκαλύψεις μέσω νομικών καταθέσεων (Υπόθεση 1:22-cv-00978-APM) και ερευνητικών εκθέσεων από μέσα ενημέρωσης όπως το Reclaim the Net, γνωρίζουμε τώρα ότι το CCDH αποτελεί μέρος μιας τεράστιας, συντονισμένης προσπάθειας να φιμωθεί η διαφωνία σε όλο τον κόσμο. ^5] Με χρηματοδότηση από κυβερνήσεις, ιδρύματα και ιδιώτες δωρητές, το CCDH συνεργάζεται με εταιρείες Big Tech και κυβερνητικούς φορείς για να αποδομήσει και να λογοκρίνει όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την κυρίαρχη αφήγηση, ειδικά σε σχέση με τις πολιτικές υγείας, τα εμβόλια και τις κυβερνητικές εντολές.

Ο νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο 2023, με αιχμή του δόρατος βασικά στελέχη του CCDH όπως ο Damian Collins, βουλευτής, αντιπροσωπεύει την επόμενη φάση αυτής της προσπάθειας, επιτρέποντας στις κυβερνήσεις να ποινικοποιήσουν τον «νόμιμο αλλά επιβλαβή» λόγο - ασαφή ορολογία που επιτρέπει την καταστολή της διαφωνίας υπό το πρόσχημα της δημόσιας ασφάλειας. ^6]

Ο Damian Collins, βουλευτής, βασική προσωπικότητα στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακών, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού, διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην άνοδο του CCDH. Η επιρροή του εκτείνεται από τις αίθουσες της κυβέρνησης μέχρι τον ηγετικό του ρόλο στο CCDH, όπου έχει πιέσει για αυστηρότερους κανονισμούς σχετικά με τον διαδικτυακό λόγο. [^7] 

Η άμεση εμπλοκή του Collins τόσο με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και με το CCDH έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με συγκρούσεις συμφερόντων, ιδιαίτερα καθώς επιδιώκει να επιβάλει δρακόντειους ελέγχους ομιλίας υπό το πρόσχημα της προστασίας του κοινού από την παραπληροφόρηση.

Το 2021, ο Collins προήδρευσε της Μικτής Επιτροπής του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου για το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το οποίο αποσκοπούσε στην καταπολέμηση του επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο, αλλά επικρίθηκε για τις ασαφείς και υπερβολικές προτάσεις του που απειλούσαν την ελευθερία του λόγου. ^8] 

Μετά από μια σύντομη θητεία στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Collins επέστρεψε στο CCDH, μια οργάνωση της οποίας είχε προηγουμένως ηγηθεί. Παρά τους προφανείς δεσμούς του με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Collins έχει υποβαθμίσει τις συνδέσεις, παρόλο που το CCDH συνεχίζει να λαμβάνει έμμεση χρηματοδότηση μέσω κρατικών επιχορηγήσεων. [^9]

Οι συνδέσεις του CCDH είναι βαθιές. Όχι μόνο εμπλέκεται ο Collins, αλλά και ο Simon Clark, πρόεδρος των συμβουλίων του CCDH στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, είναι ανώτερος συνεργάτης στο Ατλαντικό Συμβούλιο, έναν οργανισμό που συνδέεται με το ΝΑΤΟ. [^10] 

Το Ατλαντικό Συμβούλιο, που εκτέθηκε στα Twitter Files από τον δημοσιογράφο Matt Taibbi, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια βιομηχανία λογοκρισίας, συμβουλεύοντας τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες Big Tech για το πώς να παρακολουθούν και να καταστέλλουν την ομιλία στο διαδίκτυο. ^11] 

Οι στενοί δεσμοί του Ατλαντικού Συμβουλίου με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και άλλες κυβερνητικές οντότητες υπογραμμίζουν περαιτέρω τον περίπλοκο ιστό συμπαιγνίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για τον έλεγχο της αφήγησης.




Το εγχειρίδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν: Πώς το CCDH ενημέρωσε την πολιτική των ΗΠΑ

Η επιρροή του CCDH εκτείνεται πολύ πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει χρησιμοποιήσει το εγχειρίδιο του CCDH για να δικαιολογήσει τη δική της καταστολή της ελευθερίας του λόγου. 

Η διαβόητη έκθεση «Disinformation Dozen», που δημοσιεύθηκε από το CCDH το 2021, ισχυρίστηκε ότι δώδεκα άτομα ήταν υπεύθυνα για το 65% του περιεχομένου κατά των εμβολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. ^12] 

Αυτή η έκθεση, παρά τα ελαττώματά της και τις εξωφρενικά υπερβολικές στατιστικές, χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν ως δικαιολογία για την ώθηση των εταιρειών Big Tech να λογοκρίνουν αληθινό περιεχόμενο κρίσιμο για τα εμβόλια. ^13]

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στη δωδεκάδα παραπληροφόρησης σε δημόσια δήλωση, κατηγορώντας πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook ότι «σκοτώνουν ανθρώπους» επιτρέποντας σε αυτά τα άτομα να διαδίδουν παραπληροφόρηση. ^14] 

Αυτό σηματοδότησε ένα σημείο καμπής στον πόλεμο της διοίκησης κατά της διαφωνίας, καθώς άρχισε να πιέζει ενεργά τις εταιρείες τεχνολογίας να αποδομήσουν άτομα που αμφισβήτησαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA και άλλων πολιτικών που σχετίζονται με την πανδημία. ^15]

Σε μια σειρά από εξαιρετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε η America First Legal μέσω αιτημάτων FOIA, το CCDH (ένας μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας) βρέθηκε να προσφέρει βοήθεια σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέητ Ντηπάρτμεντ για να πιέσουν τις πλατφόρμες Big Tech να λογοκρίνουν περιεχόμενο που θεωρούσαν «ενοχλητικό», χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά το ανώτατο αξίωμα της χώρας για να ξεπλύνουν και να εκτελέσουν μια ατζέντα διαμετρικά αντίθετη με τα πολιτικά δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών.





Η ποινικοποίηση του λόγου: Ο νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και ο παγκόσμιος αντίκτυπός του


Ο νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο 2023 είναι ίσως η πιο επικίνδυνη εξέλιξη σε αυτήν την παγκόσμια πλοκή λογοκρισίας

Φαινομενικά σχεδιασμένος για να προστατεύει το κοινό από επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο, ο νόμος παρέχει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρωτοφανή εξουσία να ρυθμίζει την ομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες πλατφόρμες. Το κλειδί αυτής της νομοθεσίας είναι η εστίασή της σε πλατφόρμες που έχουν σημαντικές βάσεις χρηστών στο Ηνωμένο Βασίλειο ή ενέχουν κινδύνους για τους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμη και αν εδρεύουν στο εξωτερικό. [^16]

Ενώ αυτές οι πλατφόρμες δεν βρίσκονται φυσικά εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο νόμος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο επιβάλλει εξωεδαφικά μέτρα, δίνοντας στην OFCOM, τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, ευρεία εξουσία για την επιβολή συμμόρφωσης. 

Εάν οι πλατφόρμες αποτύχουν να μετριάσουν αυτό που η κυβέρνηση θεωρεί «παράνομο» ή «επιβλαβές» περιεχόμενο, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρές κυρώσεις. 

Πιο ανησυχητικές, ωστόσο, είναι οι διατάξεις για διεθνή συνεργασία στην επιβολή του νόμου, πράγμα που σημαίνει ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να ζητήσουν την έκδοση ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ, εάν θεωρηθεί ότι έχουν παραβιάσει τον νόμο.[^17]

Αυτό σημαίνει ότι ένας Αμερικανός πολίτης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έκδοση και ποινική δίωξη σύμφωνα με το δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμη και αν η εν λόγω ομιλία προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία στις ΗΠΑ. 

Η δυνατότητα για μια τέτοια διασυνοριακή επιβολή αποτελεί σοβαρή απειλή για την ελευθερία του λόγου, δημιουργώντας προηγούμενο ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να συνεργαστούν για να καταστείλουν τη διαφωνία παγκοσμίως. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη σελίδα νομοθεσίας.[ ^18]

Το άρθρο συνεχίζεται και είναι διαθέσιμο για πλήρη ανάγνωση στο GreenMedInfo.

Υποσημειώσεις


[^1]: Reclaim the Net, *Behind Closed Doors: The UK and US Plot Global Speech Crackdown*, https://reclaimthenet.org/behind-closed-doors-the-uk-and-us-plot-global-speech-crackdown.

[^2]: Αυτόθι.


[^4]: International Criminal Court, *Rome Statute*, https://www.icc-cpi.int/sites/default/files/RS-Eng.pdf.

[^5]: Reclaim the Net, *Behind Closed Doors*.

[^6]: UK Legislation, *Online Safety Act 2023*, https://www.legislation.gov.uk/ukpga/2023/50/enacted.

[^7]: UK Government, *Damian Collins MP Biography*, https://www.parliament.uk/biographies/commons/damian-collins/4219.

[^8]: UK Parliament, *Draft Online Safety Bill*, https://www.gov.uk/government/publications/draft-online-safety-bill.

[^9]: Αυτόθι.

[^10]: Matt Taibbi, *The Twitter Files*,


[^11]: Αυτόθι.

[^12]: Center for Countering Digital Hate, *The Disinformation Dozen*, https://counterhate.com/disinformation-dozen/.

[^13]: Αυτόθι.

[^14]: Reuters, *Biden: Social Media Killing People with COVID-19 Misinformation*, https://www.reuters.com/world/us/biden-says-social-media-killing-people-with-covid-19-misinformation-2021-07-16/.

[^15]: Αυτόθι.

[^16]: UK Legislation, *Online Safety Act 2023*.

[^17]: Αυτόθι.

[^18]: Αυτόθι.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:












Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιοριστεί από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, εάν η ήπειρος θέλει να είναι ειρηνική, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε μεταρρύθμιση της σημερινής «άδικης» παγκόσμιας τάξης, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συνυπάρχουν πιο ειρηνικά. Περιέγραψε το όραμά του την Κυριακή στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης «Imagining Peace» στο Παρίσι, η οποία συγκέντρωσε κορυφαίες πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες. Μιλώντας ενώπιον της καθολικής κοινότητας του Sant'Egidio, ο Macron είπε: «Πρέπει να είμαστε αρκετά ευφάνταστοι για να σκεφτούμε την ειρήνη του αύριο, μια ειρήνη στην Ευρώπη σε μια νέα μορφή». Εάν η ευρωπαϊκή ήπειρος πρόκειται να γίνει πιο σταθερή, όλοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι δεν είναι «ούτε ακριβώς η Ε.Ε., ούτε αποφασιστικά το ΝΑΤΟ», δήλωσε.



Το «Συμβούλιο Πολιτών» της AGerman υπέβαλε συστάσεις στο γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την πιθανή ποινικοποίηση της «παραπληροφόρησης». Το συμβούλιο συγκροτήθηκε από το Ίδρυμα Bertelsmann, το πιο ισχυρό think tank δημόσιας πολιτικής της Γερμανίας, σε συνεργασία με το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών, και ήταν επιφορτισμένο με τη διατύπωση συστάσεων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο καταπολέμησης της «παραπληροφόρησης».
Το έργο στο σύνολό του, γνωστό ως «Φόρουμ κατά των απομιμήσεων», περιελάμβανε τόσο ένα «συμβούλιο» 120 Γερμανών πολιτών, φαινομενικά επιλεγμένο για να εκπροσωπήσει την ποικιλομορφία της γερμανικής κοινωνίας, όσο και μια διαδικτυακή έρευνα. Η «Έκθεση Πολιτών», η οποία παραδόθηκε στην υπουργό Εσωτερικών Nancy Faeser στις 12 Σεπτεμβρίου (βλ. φωτογραφία παραπάνω), περιλαμβάνει μια σύσταση με τίτλο «Εξέταση ποινικής δίωξης ή/και ποινικοποίησης της διάδοσης παραπληροφόρησης».



Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας Helen McEntee ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει τα σχέδια για τη νομοθεσία περί ρητορικής μίσους, επικαλούμενη έλλειψη συναίνεσης μεταξύ των νομοθετών και ανησυχίες από τους υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο στόχευε στον εκσυγχρονισμό των νόμων κατά του μίσους, αλλά οι ασαφείς ορισμοί του και οι πιθανοί περιορισμοί στον διαδικτυακό λόγο πυροδότησαν ευρεία κριτική. Ενώ η χώρα δεν θα εισαγάγει νόμους για τη ρητορική μίσους, θα εξακολουθήσει να επικεντρώνεται στην καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους μέσω της νομοθεσίας για τα εγκλήματα μίσους. Το Σάββατο, οι Irish Times ανέφεραν ότι η ιρλανδική κυβέρνηση θα αποσύρει το τμήμα υποκίνησης μίσους του νομοσχεδίου, εστιάζοντας αντ 'αυτού στη νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους που προβλέπει αυστηρότερες ποινές όταν το μίσος αποδεικνύεται ως κίνητρο για αδίκημα.



Το Telegram, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που κάποτε τοποθετήθηκε ως η απάντηση των ανταρτών στην παρακολούθηση των Big Tech, έκανε μια απότομη στροφή στον αυτοκινητόδρομο «προστατεύουμε τα δεδομένα σας με κάθε κόστος». Τη Δευτέρα, η εταιρεία ενημέρωσε αθόρυβα την πολιτική απορρήτου της για να επιτρέψει την αποκάλυψη πληροφοριών χρηστών - όπως αυτές οι πολύτιμες διευθύνσεις IP και αριθμοί τηλεφώνου - στις αρχές επιβολής του νόμου, αλλά μόνο, φυσικά, εάν παρουσιάσουν έγκυρο νομικό αίτημα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, κανείς δεν έχει επεκτείνει ποτέ τον ορισμό του «έγκυρου» για να ταιριάζει στην ατζέντα του, σωστά; Αυτή η αποκάλυψη έρχεται αμέσως μετά από ένα μικρό περιστατικό τον Αύγουστο, όταν ο διευθύνων σύμβουλος του Telegram Pavel Durov βρέθηκε με χειροπέδες, κρατούμενος από τις γαλλικές αρχές. Ποιο ήταν το έγκλημα; Λοιπόν, φαίνεται ότι το Telegram κατηγορήθηκε ότι έπαιξε σκληρό παιχνίδι με τις γαλλικές αρχές επιβολής του νόμου, αρνούμενο να παραδώσει δεδομένα, οδηγώντας στη σύλληψη του Durov.



Η πρόσφατη νομοθετική κίνηση της Καλιφόρνια για τον περιορισμό των «εθιστικών» χαρακτηριστικών των πλατφορμών κοινωνικών μέσων για ανηλίκους έχει εδραιωθεί από την έγκριση του κυβερνήτη Gavin Newsom. Η κίνηση θα αναγκάσει τις πλατφόρμες να αλλάξουν τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ανάλογα με την ηλικία των χρηστών - πράγμα που σημαίνει ότι οι πλατφόρμες πιθανότατα θα πρέπει να εισαγάγουν συστήματα ψηφιακής ταυτότητας για την επαλήθευση των χρηστών.
Ο νόμος για την προστασία των παιδιών μας από τον εθισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που χρηματοδοτείται από την πολιτειακή γερουσιαστή Nancy Skinner, έλαβε την υπογραφή του κυβερνήτη Newsom την Παρασκευή και είναι μια μεγάλη ώθηση για τον τερματισμό της διαδικτυακής ανωνυμίας. Λάβαμε ένα αντίγραφο του λογαριασμού για εσάς εδώ.



Ενώ όλοι ήταν αφηρημένοι, η παγκόσμια ελίτ πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε.
Ο ΟΗΕ υιοθέτησε το «Σύμφωνο για το Μέλλον» στις 22 Σεπτεμβρίου και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στον δυτικό κόσμο αγνόησαν σχεδόν εντελώς αυτό που συνέβαινε. Αντ' αυτού, τα πρωτοσέλιδα μας παρότρυναν να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην Κάμαλα Χάρρις και τον Ντόναλντ Τραμπ. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει ακούσει ποτέ για το «Σύμφωνο για το Μέλλον», και έτσι υπήρξε πολύ λίγη δημόσια συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι να υιοθετήσουμε ένα έγγραφο που θέτει τα θεμέλια για μια νέα «παγκόσμια τάξη». Το κείμενο του «Συμφώνου για το Μέλλον» είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, αλλά σχεδόν κανείς δεν θα το διαβάσει ποτέ και πολλές από τις πιο σημαντικές διατάξεις είναι θαμμένες προς το τέλος του εγγράφου των 56 σελίδων. Φυσικά, όλοι πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να διαβάσουν πραγματικά αυτό το έγγραφο, επειδή οι ηγέτες μας μόλις μας δέσμευσαν σε μια εξαιρετικά ύπουλη παγκόσμια ατζέντα που κυριολεκτικά καλύπτει σχεδόν κάθε πιθανό τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας.



Πάνω από 100 κλιματικές ομάδες πιέζουν την JPMorgan Chase, τη Citigroup και άλλες ιδιωτικές τράπεζες να σταματήσουν να χρηματοδοτούν παγκόσμιες εταιρείες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η Agriculture Dive Dot Com αναφέρει ότι οι δανειοδοτικές δραστηριότητες των θεσμικών οργάνων υπονομεύουν τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις τους. Μια ανοιχτή επιστολή από ομάδες με επικεφαλής τους Φίλους της Γης σε μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου ζητά να σταματήσει κάθε νέα χρηματοδότηση που επεκτείνει τη βιομηχανική ζωική παραγωγή και να προστεθούν απαιτήσεις ότι οι πελάτες κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και ζωοτροφών αποκαλύπτουν τα σχέδια δράσης τους για το κλίμα. Η επιστολή καλεί τις τράπεζες ονομαστικά για την υποστήριξη των μεγαλύτερων παραγωγών κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και ζωοτροφών στον κόσμο, όπως η JBS, η Tyson Foods και άλλοι.



Ο διευθύνων σύμβουλος της Rebel News, Ezra Levant, ταξίδεψε για να κάνει ρεπορτάζ από μια κοινότητα Amish στο Οντάριο, η οποία αντιμετωπίζει πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων δολλαρίων για τη μη χρήση της εφαρμογής ArriveCan του Trudeau.





Τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ ήμουν ακόμα εθελοντής στο καναδικό παράρτημα του κινήματος LaRouche, βρέθηκα να ηγούμαι μιας εκστρατείας για τη διάλυση των τραπεζών του Καναδά και να ρίξω φως στην επερχόμενη νομοθεσία Bail-in που δημιουργήθηκε για να λεηλατήσει τους λογαριασμούς των καταθετών.
Για να ξεκινήσω αυτή την εκστρατεία, έφτιαξα ένα σύντομο βίντεο με έναν συνάδελφο όπου προειδοποίησα ότι μια συγκεκριμένη ανατριχιαστική φιγούρα που ονομάζεται Mark Carney είχε αναπτυχθεί από τα υψηλότερα κλιμάκια της Ολιγαρχίας των Χρηματιστών με κέντρο το City του Λονδίνου για να επιβλέψει την ελεγχόμενη αποσύνθεση της παγκόσμιας οικονομίας και τη μετάβαση προς μια νέα παγκόσμια τάξη προσανατολισμένη στην ερήμωση.


Η κυβέρνηση θέλει τα χρήματά σας.
Θα ζητιανέψει, θα κλέψει ή θα δανειστεί αν χρειαστεί, αλλά θέλει τα χρήματά σας με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να τα πάρει. Τα σχέδια της κυβέρνησης να εξαπατήσει, να εξαπατήσει, να εξαπατήσει και γενικά να εξαπατήσει τους φορολογούμενους από τα σκληρά κερδισμένα δολάρια τους έχουν τρέξει το φάσμα από τη σπάταλη νομοθεσία για τα βαρέλια χοιρινού κρέατος, την ευνοιοκρατία και τη δωροδοκία έως την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, τα δαπανηρά πακέτα κινήτρων και ένα σύμπλεγμα εθνικής ασφάλειας που συνεχίζει να υπονομεύει τις ελευθερίες μας, ενώ αποτυγχάνει να μας κάνει ασφαλέστερους. Οι Αμερικανοί έχουν επίσης αναγκαστεί να πληρώνουν από τη μύτη για τους ατελείωτους πολέμους της κυβέρνησης, την επιδότηση ξένων εθνών, τη στρατιωτική αυτοκρατορία, το κράτος πρόνοιας, τους δρόμους προς το πουθενά, το φουσκωμένο εργατικό δυναμικό, τις μυστικές υπηρεσίες, τα κέντρα σύντηξης, τις ιδιωτικές φυλακές, τις βιομετρικές βάσεις δεδομένων, τις επεμβατικές τεχνολογίες, το οπλοστάσιο όπλων και κάθε άλλο κονδύλιο του προϋπολογισμού που συμβάλλει στον ταχέως αυξανόμενο πλούτο της εταιρικής ελίτ εις βάρος εκείνων που μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα - δηλαδή, Εμείς οι φορολογούμενοι.



Οι αμερικανικές τράπεζες έχουν κλείσει περισσότερα από 50 καταστήματα σε μόλις δύο εβδομάδες, καθώς η πορεία προς την ηλεκτρονική τραπεζική συνεχίζει να αποδεκατίζει τις τοπικές υπηρεσίες.
Οι Wells Fargo, Chase και Fulton ήταν μεταξύ των τραπεζών που έκλεισαν τοποθεσίες μεταξύ 19 Αυγούστου και 7 Σεπτεμβρίου. Η Bank of America και η Chase ειδοποίησαν να κλείσουν τις περισσότερες τοποθεσίες, ειδοποιώντας τη ρυθμιστική αρχή ότι θα κλείσουν άλλα δώδεκα από τα υποκαταστήματά τους η καθεμία. Η Wells Fargo ενημέρωσε το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος (OCC) ότι θα κλείσει εννέα τοποθεσίες και ο Fulton επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει επτά. Τα υπόλοιπα κλεισίματα, τα οποία εκτείνονταν από την Αριζόνα έως το Νιου Τζέρσεϊ, έκλεισαν από την First National Bank of Long Island, τις Flagstar, Moody, PNC, Santander, UMB και Zions Bancorporation. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για την πλήρη λίστα με τις διευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!