Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Τι είναι γυναίκα; Αυστραλιανό δικαστήριο λέει ότι δεν έχει να κάνει με τη βιολογία





Το "Giggle for Girls" είναι μια αυστραλιανή εφαρμογή δικτύωσης μόνο για γυναίκες που πρόσφατα μηνύθηκε από έναν άνδρα, ο οποίος ονομάζεται "Roxanne Tickle", επειδή του απαγορεύθηκε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, παρ' όλο που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα. Όπως ήταν αναμενόμενο, το αυστραλιανό δικαστήριο τάχθηκε με τον Tickle, δηλώνοντας ότι το φύλο είναι κάτι περισσότερο από βιολογία.

Το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι:

Το φύλο δεν περιορίζεται στο να είναι μια βιολογική έννοια που αναφέρεται στο αν ένα άτομο κατά τη γέννηση είχε αρσενικά ή θηλυκά φυσικά χαρακτηριστικά, ούτε περιορίζεται στο να είναι μια δυαδική έννοια, που περιορίζεται στο αρσενικό ή θηλυκό φύλο. . . .


Υπάρχει ένας απλός κανόνας: Αν έχεις Υ, είσαι άντρας.

Αυτό είναι, φυσικά, αντιεπιστημονική ανοησία. Αυτός ο άνδρας έχει χρωμοσώματα XY - ακόμη κι αν προσπαθεί να αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση, κάθε κύτταρο του σώματός του είναι αρσενικό. Υπάρχει ένας απλός κανόνας: Αν έχεις Υ, είσαι άντρας. Ανέκαθεν ήταν έτσι και θα είναι για πάντα ένας άνδρας, ανεξάρτητα από το πώς παραμορφώνει και ακρωτηριάζει το σώμα του ή τι σημάδι έχει στο πιστοποιητικό γέννησής του. Βιολογικά μιλώντας, ναι, το φύλο είναι ένα δίπολο – αρσενικό και θηλυκό (που είναι ακριβώς αυτό που θα περιμέναμε ξεκινώντας από το Λόγο του Θεού!).

Αλλά κάθε φορά που γράφω για την απλή βιολογική αλήθεια του αρσενικού και του θηλυκού, με ρωτούν για τις λεγόμενες «εξαιρέσεις», το μικροσκοπικό (πολύ μικρό) κλάσμα των ανθρώπων που έχουν χρωμοσωμική ανωμαλία στα φυλετικά χρωμοσώματα, όπως το XXX ή το XXY (κάτι που φέρεται να μην συμβαίνει με τη Roxanne Tickle, αλλά τέτοια επιχειρήματα αναφέρονται συχνά κάθε φορά που συζητάμε περιπτώσεις όπως αυτή). Αυτό δεν αποδεικνύει ότι το φύλο είναι κάτι περισσότερο από το δυαδικό XX/XY;

Όχι, δεν το αποδεικνύει. Σκεφτείτε αυτή την αναλογία: Κάποιος σας ζητά να περιγράψετε το ανθρώπινο σώμα. Απαντάτε ότι ένας άνθρωπος έχει ένα κεφάλι, δύο μάτια, δύο αυτιά, μια μύτη, ένα στόμα, δύο χέρια, δύο πόδια, δύο χέρια, δύο πόδια, πέντε δάχτυλα σε κάθε χέρι και πέντε δάχτυλα σε κάθε πόδι. Αλλά τότε παίρνετε την απάντηση, "Αλλά τι γίνεται με τους ανθρώπους που έχουν έξι δάχτυλα ή έξι δάχτυλα;" Ναι, ένα κλάσμα των ανθρώπων έχουν έξι δάχτυλα – αλλά αυτή δεν είναι η φυσιολογική ανθρώπινη κατάσταση. Αυτή είναι μια ανωμαλία και δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν μια σειρά από αριθμούς δακτύλων!

Με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν (σε έναν πεπτωκότα κόσμο) ανωμαλίες που μπορούν να συμβούν σε όλα τα χρωμοσώματα, συμπεριλαμβανομένων των χρωμοσωμάτων φύλου. Αλλά αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι ανωμαλίες είναι θλιβερές συνέπειες της ζωής σε έναν πεπτωκότα κόσμο και συχνά προκαλούν βιολογικά προβλήματα όπως στειρότητα ή ορμονικά προβλήματα. Είναι τα θλιβερά αποτελέσματα της αμαρτίας (η αμαρτία μας στον Αδάμ) και η κρίση που έφερε ο Θεός στη δημιουργία εξαιτίας της.

Η αλήθεια από τη βιολογία είναι πολύ απλή και έχει αναγνωριστεί από την ανθρωπότητα εδώ και χιλιετίες: ««...άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς»» (Γένεση 1:27).

Η αλήθεια από τη βιολογία είναι πολύ απλή και έχει αναγνωριστεί από την ανθρωπότητα εδώ και χιλιετίες: ««...άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς»» (Γένεση 1:27).






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!