Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια ψηφίζει νομοσχέδιο που επιβάλλει την κάλυψη εξωσωματικής γονιμοποίησης για άτομα, ζευγάρια του ίδιου φύλου




Το ακροαριστερό Υπουργείο Οικονομικών του κυβερνήτη Gavin Newsom προειδοποίησε προηγουμένως ότι το νομοσχέδιο SB 729, το οποίο απαιτεί από τους ασφαλιστές να καλύπτουν θεραπείες γονιμότητας για ανύπαντρους και ομοφυλόφιλους χρήστες, «δημιουργεί κόστος και πιέσεις που δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο δαπανών της διοίκησης».



Σακραμέντο, Καλιφόρνια (LifeSiteNews) - Η Καλιφόρνια βρίσκεται στα πρόθυρα της θέσπισης ενός νέου νόμου που θα απαιτεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να καλύπτουν θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) για μεμονωμένα άτομα και ζευγάρια του ιδίου φύλου παρά τις ανησυχίες για το κόστος από την κυβέρνηση του αριστερού Δημοκρατικού κυβερνήτη Gavin Newsom.

Το νομοσχέδιο SB 729, το οποίο πέρασε από την πολιτειακή Συνέλευση 62-1 και την πολιτειακή Γερουσία 31-8, «θα απαιτούσε μεγάλα και μικρά ομαδικά συμβόλαια υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και ασφαλιστήρια συμβόλαια αναπηρίας που εκδόθηκαν, τροποποιήθηκαν ή ανανεώθηκαν την ή μετά την 1η Ιουλίου 2025, για την παροχή κάλυψης για τη διάγνωση και τη θεραπεία της στειρότητας και των υπηρεσιών γονιμότητας».

Κρίσιμα, αυτή η κάλυψη «πρέπει να παρέχεται χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, την καταγωγή, το χρώμα, την αναπηρία, την κατάσταση οικιακού συντρόφου, το φύλο, την έκφραση φύλου, την ταυτότητα φύλου, τις γενετικές πληροφορίες, την οικογενειακή κατάσταση, την εθνική καταγωγή, τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό». «Δεν εφαρμόζεται σε θρησκευόμενο εργοδότη».

«Θα διασφαλίσει ότι τα "queer" ζευγάρια δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους για να ξεκινήσουν οικογένειες από τις μη "queer" οικογένειες. Θα αυξήσει την πρόσβαση στην περίθαλψη, θα συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία και την οικονομική κατάσταση και θα ενημερώσει το νόμο σχετικά με τις ιατρικές εξελίξεις στην εξωσωματική γονιμοποίηση και τις χρήσεις της», δήλωσε η συγγραφέας του νομοσχεδίου και γερουσιαστής των Δημοκρατικών Caroline Menjivar του Panorama City, ανέφεραν οι Los Angeles Times.

Ο Newsom, ο οποίος έχει θεσπίσει με συνέπεια μερικά από τα πιο ακραία μέτρα υπέρ των αμβλώσεων στη χώρα, δεν έχει ακόμη πει αν θα υπογράψει το SB 729. Ωστόσο, το δικό του κρατικό Υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε προηγουμένως ότι, επειδή θα αυξήσει τα ασφάλιστρα και προβλέπεται να κοστίσει 15-80 εκατομμύρια δολλάρια μόλις τα πρώτα δύο χρόνια, «δημιουργεί κόστος και πιέσεις που δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο δαπανών της διοίκησης».

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι γεμάτη ηθικούς κινδύνους, καθώς συνεπάγεται τη συνειδητή δημιουργία δεκάδων «υπερβολικών» εμβρυϊκών ανθρώπων μόνο και μόνο για να σκοτωθούν και οι ανθρώπινες ζωές να αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα προς ανταλλαγή

Έχει υπολογιστεί ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο έμβρυα καταψύχονται σε αποθήκευση στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση και ότι το 93% όλων των εμβρύων που δημιουργούνται μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης τελικά καταστρέφονται. 

Ένα προφίλ του γιατρού γονιμότητας της Φλόριντα Craig Sweet το 2019 στο NBC News αναγνώρισε ότι η πρακτική του έχει απορρίψει ή εγκαταλείψει περίπου το ένα τρίτο των εμβρύων που τοποθετεί σε ψυκτικές αποθήκες.

Οι επικριτές υποστηρίζουν περαιτέρω ότι αυτό το νομοσχέδιο αρνείται το δικαίωμα των παιδιών να συλλαμβάνονται στην στοργική ένωση ενός συζύγου και μιας συζύγου και, σε περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται από εργένηδες και ομοφυλόφιλους, εγγυάται ότι θα μεγαλώσουν χωρίς μητέρα ή χωρίς πατέρα.

Το προφίλ της εξωσωματικής γονιμοποίησης ως εθνικό ζήτημα αυξήθηκε νωρίτερα φέτος, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλαμπάμα αποφάσισε ότι, επειδή τα κατεψυγμένα έμβρυα είναι παιδιά σύμφωνα με το νόμο, η τυχαία καταστροφή τους μπορεί να αποτελέσει λόγο για αγωγές άδικου θανάτου. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αλαμπάμα Steve Marshall επιβεβαίωσε σύντομα ότι δεν είχε καμμία πρόθεση να ασκήσει δίωξη σε κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης με βάση την απόφαση και η πολιτεία θέσπισε γρήγορα έναν νέο νόμο που προστατεύει τη βιομηχανία.

Τον Μάρτιο, το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων των ΗΠΑ (VA) υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα «προσφέρει οφέλη εξωσωματικής γονιμοποίησης σε βετεράνους που πληρούν τις προϋποθέσεις ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση» και θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν σπέρμα, ωάρια ή έμβρυα δότη, μια αντιστροφή των παλαιών κανόνων που περιόριζαν την εξωσωματική γονιμοποίηση σε παντρεμένα μέλη των οποίων η στρατιωτική θητεία οδήγησε σε μια κατάσταση υγείας που τους καθιστούσε στείρους αλλά ακόμα ικανούς να παράγουν τα δικά τους ωάρια ή σπέρμα.


Με λίγες μόνο εξαιρέσεις, οι περισσότεροι εθνικοί Ρεπουμπλικάνοι έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην εξωσωματική γονιμοποίηση, φοβούμενοι τις πολιτικές επιπτώσεις του στιγματισμού τους ως αντίθετων στην πρακτική, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής της Γερουσίας. 

Τον περασμένο μήνα, ο Trump δήλωσε ότι εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο θέλει να επιβάλει ασφαλιστική κάλυψη για εξωσωματική γονιμοποίηση σε εθνικό επίπεδο.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!