Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στην Αδριανούπολη...



Ετοιμάζονται να περάσουν στον Έβρο...




 Όλο και πιο έντονη γίνεται η ανησυχία ότι οι ροές των λαθρομεταναστών που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία και των προσφύγων, όχι μόνο θα συνεχίσουν το ίδιο έντονες με τον τελευταίο καιρό, αλλά θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα που βελτιώνονται περισσότερο οι καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από ανθρώπους οι οποίοι έχουν επισκεφθεί την γειτονική Αδριανούπολη, έχουν συγκεντρωθεί εκεί χιλιάδες παράνομαι μετανάστες από χώρες κυρίως της Αφρικής αλλά και Πακιστάν, Ιράκ, Αφγανιστάν, καθώς και πρόσφυγες απ’ την Συρία(σε μικρότερο αριθμό) κιαι ετοιμάζονται να περάσουν τον ποταμό Έβρο για να έρθουν στην Ελλάδα.
Κι αυτοί μάλιστα δεν κάθονται ούτε τριγυρνούν μέσα στην τουρκική πόλη όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά τους κρατάει η αστυνομία σε ειδικούς χώρους εκτός Αδριανούπολης.
Από εκεί είτε κάνουν τα… στραβά μάτια όταν αυτοί επιχειρούν μέσω των διακινητών να φτάσουν στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου ή ακόμα και τους διευκολύουν να περάσουν στην Ελλάδα.
Με στόχο φυσικά να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης τόσων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας.
«Δεν βλέπεις κανέναν πρόσφυγα ή λαθρομετανάστη μέσα στην Αδριανούπολη.
Τους κρατάνε σε ελεγχόμενους χώρους αστυνομία και στρατός της Τουρκίας, ώστε με ελεγχόμενο τρόπο να τους στέλνουν στην Ελλάδα.
Φαίνεται ξεκάθαρα αυτό και το γνωρίζουν όλοι στην απέναντι πλευρά», μας είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που βρέθηκε στην Αδριανούπολη.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του Σταύρου Τζήμα στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στο οποίο αναφέρει ότι:
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ρευστότητα και τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στη Συρία, ενδέχεται να οδηγήσουν κύματα προσφύγων μέσω Τουρκίας στα χερσαία περάσματα των συνόρων στον Εβρο, και όχι μόνο, διακατέχει τις ελληνικές αρχές, που σπεύδουν να ενισχύσουν με συνοριοφύλακες τη γραμμή άμυνας στο ποτάμι.
Η κατάσταση επί του παρόντος θεωρείται διαχειρίσιμη, μολονότι δεκάδες ή και εκατοντάδες Κούρδοι της Συρίας και του Ιράκ στην πλειονότητά τους, αλλά και αρκετοί Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, διασχίζουν το ποτάμι και παραδίδονται στις ελληνικές αρχές, με προοπτική να λάβουν το πολυπόθητο χαρτί που θα τους εξασφαλίσει την –προσωρινή έστω– ελεύθερη μετακίνησή τους στο εσωτερικό.
Οι φόβοι, ωστόσο, ότι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η πίεση θα πολλαπλασιαστεί, εντείνονται. 
Πέραν του γεγονότος ότι η στάθμη του ποταμού έχει αρχίσει να πέφτει κάπως νωρίτερα λόγω πρόωρης ανομβρίας, πολλά έχουν αλλάξει στις δύο όχθες του ποταμού σε σχέση (και) με την αντιμετώπιση των ροών.
[Πηγή]http://www.evros-news.gr/ 
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!