Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

ΝΕΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΠραγματοποιήθηκε το Χιντρελλέζ και το Φεστιβάλ της Άνοιξης
Στις 5/5/2018 πραγματοποιήθηκαν για 13η φορά  στο χωριό Κόμμαρος οι εκδηλώσεις Χιντρελλέζ και Γιορτές της Άνοιξης που κάνει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Νότιου Έβρου.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο βουλευτής Έβρου Δημήτριος Ρίζος, ο υποπρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιμπραήμ Ισίκ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο Φερντί Μποζαλί-πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου από το Χαμηλό, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης και νυν υποψήφιος για υποψήφιος βουλευτής Αϊντίν Οζτζάν και ομογενείς από τα γύρω χωριά.


Η εκδήλωση  άρχισε με τα εγκαίνια έκθεσης πυρογραφίας της Μπερνά Μουσταφάογλου

O πρόεδρος του συλλόγου ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου είπε πως το Χιντρελλέζ είναι μια ριζωμένη τουρκική παράδοση που αρχίζει από τα Αλτάια όρη και πρόσθεσε: ¨Αυτού του είδους οι πολιτιστικές παραδόσεις απευθύνονται στις τουρκικές κοινότητες, αλλά εισήλθαν με διάφορα ονόματα και σε άλλες κουλτούρες. Όταν πηγαίνουμε στα ανατολικά (της Τουρκίας) γίνεται Νεβρόζ, ενώ στα δυτικά λέγεται Κακάβα. Αλλά εντέλει κρατά την ονομασία Χιντρελλέζ Kάποιοι λαοί το κάνουν στην αρχή της χρονιάς, ενώ άλλοι στην πρωτομαγιά.

Στις ομιλίες που έκαναν ο βουλευτής Δημήτριος Ρίζος, ο υποπρόξενος Ιμπραήμ  Ισίκ και ο Πρόεδρος του Φολκλορικού Συλλόγου Ρούμελη-Αδριανούπολης Αχμέτ Ντορτλέρ, ευχαρίστησαν για την πρόσκληση και τόνισαν την ανάγκη αυτού του είδους οι παραδόσεις να συνεχιστούν. Μετά από τις ομιλίες, η Μπερνά Μουσταφάογλου χάρισε από ένα πίνακας πυρογραφίας στους Ρίζο και Ισίκ.

Στο πολιτιστικό τμήμα της εκδήλωσης, μαθητές του συλλόγου ανέγνωσαν ποιήματα, ενώ επίδειξη έγινε και από το τμήμα παραδοσιακών χορών μικρών παιδιών.

Μετά από χορευτική επίδειξη από το Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών Αδριανούπολης που αποτελούνταν από άντρες και γυναίκες, ακολούθησε το Συγκρότημα Φίλων από το Κίρτζαλι και ο κόσμος γλέντησε μέχρι αργά.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχ: Είναι γνωστό πως ο συγκεκριμένος σύλλογος-διοργανωτής είναι από τους ¨εκλεκτούς¨ συλλόγους της Τουρκίας στην Θράκη. Η ίδια η ομιλία του προέδρου το ¨ακτινοβολεί¨ άλλωστε…

Τούρκοι από Αδριανούπολη, Τούρκοι από το Κίρτζαλί, Τούρκοι της περιοχής εκεί… και ανάμεσα τους ο Έλληνας βουλευτής !
Ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ριζος γιατί νομιμοποιεί με την παρουσία του την τουρκική προπαγάνδα;
Δεν γνωρίζει;
Αδιαφορεί ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!