Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

"ΤΣΟΥΧΤΡΑ" σκέτη! Η Νέα Υόρκη είναι πλέον η 5η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ πόλις στόν ΚΟΣΜΟ γιά πολυτελή διαβίωση....

 


Η Νέα Υόρκη είναι πλέον η πέμπτη πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για πολυτελή διαβίωση (https://www.dailymail.co.uk/news/article-12215669/New-York-fifth-expensive-city-world-luxury-living.html), ξεπερνώντας άλλες τοποθεσίες υψηλού κόστους όπως το Μονακό και το Ντουμπάϊ.

Αυτό προκύπτει από νέα έκθεση του Julius Baer Group, ενός ελβετικού ιδιωτικού τραπεζικού ομίλου που δημοσιεύει τον δείκτη Julius Baer Lifestyle Index (https://qz.com/these-are-the-worlds-most-expensive-cities-in-2023-1850556595), ο οποίος κατατάσσει τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για πολυτελή διαβίωση ετησίως.


Σύμφωνα με την έρευνα, η Νέα Υόρκη ανέβηκε έξι θέσεις, φτάνοντας στην πέμπτη θέση από την 11η θέση πέρυσι (https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-06-20/these-are-the-world-s-most-expensive-cities-for-a-life-of-luxury?sref=jB82HHlm), λόγω της σημαντικής αύξησης των τιμών για πολυτελή αντικείμενα και πολυτελείς εμπειρίες. Είναι πλέον η πιο ακριβή πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλη την Αμερική, ακόμη και για τους πλούσιους του κόσμου. (Σχετικά: Crime City: Η Νέα Υόρκη καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κακουργημάτων μέσα σε 16 χρόνια. https://www.naturalnews.com/2023-02-15-nyc-highest-number-felony-crimes-16-years.html)

Μόνο μία άλλη αμερικανική πόλη μπήκε στο top 20 του δείκτη – το Μαϊάμι στη Φλόριντα, το οποίο κατατάσσεται στη 10η θέση και σημείωσε άνοδο 22% στο κόστος διαβίωσης κατά το παρελθόν έτος.

Ο δείκτης βασίζεται σε μια επιλογή 20 αγαθών και υπηρεσιών που ο Όμιλος Julius Baer πιστεύει ότι αντιπροσωπεύουν καλύτερα τις διακριτικές δαπάνες ατόμων υψηλής καθαρής αξίας παγκοσμίως. Αυτό περιλαμβάνει υπερβολικά, μη απαραίτητα έξοδα όπως κοσμήματα, πολυτελή αυτοκίνητα, αεροπορικά εισιτήρια διακεκριμένης θέσης, ανδρικά κοστούμια, διαδρόμους, πολυτελή ρολόγια, χειρουργική επέμβαση ματιών λέηζερ και πλουσιοπάροχα δείπνα.

Μέτρησε επίσης μια ποικιλία άλλων αγαθών και υπηρεσιών, όπως οι τιμές των κατοικιών, τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και οι πληρωμές φόρων αυτοκινήτων σε 25 από τις πιο ακριβές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το κόστος αυτών των αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε δραματικά στη Νέα Υόρκη (http://bubble.news/), γεγονός που έφερε τη θέση της πόλης στην κατάταξη.

Η έρευνα δείχνει ότι η αγοραστική δύναμη ακόμη και των υπερ-πλούσιων του κόσμου μειώνεται (https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-15/luxury-prices-in-new-york-and-london-are-barely-keeping-up-with-inflation?sref=jB82HHlm) και δεν είναι απρόσβλητοι από τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης πληθωρισμού, ειδικά αν ζουν σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη όπου οι τιμές των ειδών πολυτελείας και των υπηρεσιών συνεχίζουν να αυξάνονται.

Για παράδειγμα, η τιμή κατανάλωσης ουΐσκι στη Νέα Υόρκη έχει αυξηθεί κατά 12% εν μέσω έκρηξης στα μπαρ, συμπεριλαμβανομένου ενός που σερβίρει ένα ποτό για 1.300 δολλάρια το ποτήρι. Η τιμή των τσαντών έχει αυξηθεί κατά 11%, των πτήσεων διακεκριμένης θέσης κατά 16% και των διαμονών σε ξενοδοχεία είναι 17% ακριβότερες. Τα μενού γευσιγνωσίας ή τα δείπνα γευσιγνωσίας είναι 13% ακριβότερα.

Εν τω μεταξύ, το κόστος αγοράς και διατήρησης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου στην πόλη έχει αυξηθεί κατά 41% σε σύγκριση με πέρυσι.

«Ενώ η οικονομική κατάσταση πολλών ατόμων υψηλής καθαρής αξίας έχει βελτιωθεί κατά το τελευταίο έτος, η ταυτόχρονη αύξηση του καλαθιού αγαθών και υπηρεσιών που αποτελούν τον δείκτη τρόπου ζωής μας σημαίνει ότι η ψευδαίσθηση του χρήματος των προηγούμενων ετών εξακολουθεί να παραμένει», έγραψε ο όμιλος Julius Baer στην έκθεσή του. «[Ωστόσο], η έρευνά μας αποκαλύπτει μια ελαφρώς αισιόδοξη εικόνα μετά την πανδημία... [καθώς] οι πλούσιοι ξοδεύουν ξανά κανονικά».

 

Οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για πολυτελή διαβίωση βρίσκονται κυρίως στην Ασία

Η Νέα Υόρκη κατατάσσεται πίσω από τη Σιγκαπούρη, τη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και το Λονδίνο και ξεπερνά το Μονακό, το Ντουμπάϊ, την Ταϊπέι και το Σάο Πάολο. Κάτω από το Μαϊάμι είναι η Μπανγκόκ, η Τζακάρτα, το Παρίσι, η Ζυρίχη, το Τόκιο, το Μιλάνο, το Σίδνεϋ, η Βομβάη, η Βαρκελώνη και η Μανίλα.

Ο όμιλος Julius Baer σημείωσε ότι, σύμφωνα με τη λίστα, οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για πολυτελή διαβίωση μπορούν να βρεθούν κυρίως σε όλη την Ασία, έναν τίτλο που η ήπειρος κατέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική είναι στην πραγματικότητα οι πιο προσιτές περιοχές για να ζήσουν πολυτελώς οι υπερ-πλούσιοι του κόσμου, και η Βόρεια και η Νότια Αμερική πλησιάζουν γρήγορα την Ασία, καθώς ο αχαλίνωτος πληθωρισμός και οι κακές οικονομικές πολιτικές συνεχίζουν να πλήττουν τις Ηνωμένες Πολιτείες που ακόμη και οι πλούσιοι της χώρας αισθάνονται τις επιπτώσεις.

Μάθετε περισσότερα για την κατάρρευση της Αμερικής και των πόλεων της στο EconomicRiot.com.

Παρακολουθήστε αυτό το κλιπ του Steve Cortes από το Real America's Voice που συζητά πώς οι οικονομικές πολιτικές του προέδρου Τζο Μπάιντεν προκαλούν εμπορική κρίση στη Νέα Υόρκη (https://www.brighteon.com/0b99c9a9-49fc-43dd-8384-e2632f494872).

Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι News Clips στο Brighteon.com.

 

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Η ποιότητα του αέρα της Νέας Υόρκης φτάνει σε «επικίνδυνο» επίπεδο – ένα από τα χειρότερα που έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες.

Η Νέα Υόρκη θα εξαπολύσει την αστυνομία τροφίμων για να περιορίσει την κατανάλωση των κατοίκων στο όνομα της «κλιματικής δικαιοσύνης».

Ο νεόδμητος ουρανοξύστης One Vanderbilt στη Νέα Υόρκη εκκενώθηκε μετά από έντονη δόνηση.

Περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν γρήγορα πόλεις υψηλού κόστους όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Σικάγο.

Η πόλη της Νέας Υόρκης λαμβάνει ρεκόρ παραπόνων για δυσοσμία λόγω του καπνού μαριχουάνας.

 

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

DailyMail.co.uk

Qz.com

Bloomberg.com 1

Bloomberg.com 2

Brighteon.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.naturalnews.com/2023-06-21-new-york-most-expensive-city-luxury-living.html

2 σχόλια:

  1. Mοιράζουν στολές ΡΒΧΠ στον ρωσικό Στρατό: Εκρηκτικά σε δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες – Ο Ζελένσκι έκανε προσομοίωση έκρηξης βόμβας 15 κιλοτόνων στο Κίεβο!

    https://warnews247.gr/moirazoun-stoles-rvchp-ston-rosiko-strato-ekriktika-se-dyo-pyrinikous-antidrastires-o-zelenski-ekane-prosomoiosi-ekrixis-vomvas-15-kilotonon-sto-kievo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα μην παω,γιατι σαν την Χαλκιδικη, δεν εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!