Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ - Η σύζυγος του CEO της 'OceanGate', κατάγεται από διάσημο ζευγάρι που ΠΕΘΑΝΕ στόν Τιτανικό (δείτε τίς φωτογραφίες).

 


Σε μια τρομακτική σύμπτωση, ο διευθύνων σύμβουλος της 'OceanGate' που πιλοτάριζε το χαμένο υποβρύχιο, είναι παντρεμένος με την απόγονο ζευγαριού που χάθηκε όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός.

Το υποβρύχιο Titan εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάδυσεως της Κυριακής, για να δει τα συντρίμμια του Τιτανικού.


Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush, είναι παντρεμένος με τη Wendy Rush, τη δισέγγονη του Isidor και της Ida Straus.

Οι Straus επέλεξαν να παραμείνουν μαζί στον βυθιζόμενο Τιτανικό, έτσι ώστε οι άλλοι να μπορέσουν να διαφύγουν με ασφάλεια στη θέση τους.

Η θυσία τους απεικονίστηκε σε μια βασική σκηνή στην επιτυχημένη ταινία του James Cameron, όταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αγκαλιάζεται στο κρεββάτι καθώς το νερό ορμά στο δωμάτιό τους. 

Η Rush είναι διευθύντρια επικοινωνίας της OceanGate.

Είναι επίσης άμεση απόγονος της Minnie Weil, ενός από τα επτά παιδιά των Straus.

Η Minnie παντρεύτηκε τον Richard Weil, τον πρεσβύτερο, και απέκτησαν έναν γιο, τον Richard Jr.

Ο γιος του, Richard Weil III, είναι ο πατέρας του Rush.

Εν τω μεταξύ, τώρα φαίνεται όλο και πιο απίθανο ότι το αγνοούμενο υποβρύχιο θα βρεθεί με επιζώντες επί του σκάφους.

Η παροχή οξυγόνου του υποβρυχίου θα πρέπει να έχει εξαντληθεί (https://slaynews.com/news/missing-titan-sub-out-oxygen-missing-submarine-still-not-found/) γύρω στις 7 π.μ. (EST) σήμερα το πρωί.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι ένα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV) βρήκε ένα «πεδίο συντριμμιών» στην αναζήτηση του αγνοούμενου υποβρυχίου OceanGate Titan.

Η ανακάλυψη έγινε αφού τα ROV σάρωναν τον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού.

Η Ακτοφυλακή έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τις 3 μ.μ. ET στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

 

Η ιστορία του Isidor & Ida Straus:

Σύμφωνα με το NPR (https://www.npr.org/2023/06/22/1183704775/oceangate-stockton-rush-wife-titanic-movie-couple):

Το ζευγάρι ταξίδευε πίσω από έναν χειμώνα στην Ευρώπη με τον Τιτανικό, όταν χτύπησε η τραγωδία τη νύχτα της 14ης Απριλίου 1912. Καθώς το πλοίο άρχισε να βυθίζεται, γυναίκες και παιδιά μπήκαν σε σωσίβιες λέμβους.

Η Ida, 63 ετών, έλαβε μια θέση και περίμενε να ακολουθήσει ο Isidor. Ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη σωσίβια λέμβο τον αναγνώρισε και ήταν πρόθυμος να τον αφήσει να επιβιβαστεί, δήλωσε ο Kurzman στο TODAY το 2017.

«Και ο προπάππους μου είπε: "Όχι. Μέχρι να δω ότι κάθε γυναίκα και παιδί σε αυτό το πλοίο είναι σε μια σωσίβια λέμβο, δεν θα μπω σε μια σωσίβια λέμβο ο ίδιος», δήλωσε ο Kurzman, ο οποίος μεγάλωσε ακούγοντας την ιστορία από τη γιαγιά του, τη μεγαλύτερη κόρη του Straus, Sara.

Η Ida βγήκε από τη σωσίβια λέμβο, έβγαλε το ολόσωμο παλτό της από βιζόν («δεν θα το χρειαστώ πλέον») και το έδωσε στην υπηρέτριά της, η οποία τελικά διασώθηκε. (Η υπηρέτρια προσπάθησε αργότερα να επιστρέψει το παλτό στα παιδιά των Straus, αλλά αρνήθηκαν.)

Επέλεξε να μείνει με τον σύζυγό της, μια στιγμή που απεικονίζεται δεκαετίες αργότερα σε μια διαγραμμένη σκηνή από την ταινία.

«Βασικά είπε: "Έχουμε ζήσει όλη μας τη ζωή μαζί και αν πρόκειται να παραμείνεις στη βάρκα και να πεθάνεις καθώς η βάρκα βυθίζεται, θα παραμείνω στη βάρκα μαζί σου. Δεν θα αφήσουμε ο ένας τον άλλον μετά τον μακρύ και υπέροχο γάμο μας μαζί», δήλωσε ο Kurzman.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://slaynews.com/news/wife-of-oceangates-ceo-is-descended-from-famous-couple-who-died-on-the-titanic/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!