Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Τό Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, ΑΠΕΡΡΙΨΕ τήν ίδρυση σωματείου ΠΡΟΩΘΗΣΕΩΣ της "μακεδονικής" γλώσσης, ως διαλέκτου της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης! ! ! !

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ:«ΚΕΝΤΡΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ»


Το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών απεφάνθη ότι «μακεδονική γλώσσα» νοείται μόνο η γλώσσα των πολιτών της «Βόρειας Μακεδονίας»!
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΩΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.


Αντιθέτως επετράπη η ίδρυση συλλόγου για την προώθηση «Μακεδονικής γλώσσας» ως Σλαβικής.
Στις 27 Ιουλίου 2022, το πρωτοδικείο Φλώρινας, στηριζόμενο στην «Συμφωνία των Πρεσπών», ενέκρινε την ίδρυση συλλόγου που θέλει να προωθήσει την «Μακεδονική γλώσσα», ως μία σλαβική γλώσσα, στα Ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια.
Στις 17 Απριλίου 2023, το πρωτοδικείο Γιαννιτσών, στηριζόμενο και πάλι στην «Συμφωνία των Πρεσπών», απέρριψε την ίδρυση συλλόγου, ο οποίος ήθελε να προωθήσει την «Μακεδονική γλώσσα» ως διάλεκτο της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν στο Αρχαιοελληνικό Βασίλειο της Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο η παρακάτω ξεκάθαρη θέση, που υπάρχει στους σκοπούς του καταστατικού του απορριφθέντος συλλόγου:
«Σκοπός του σωματείου είναι να προβάλλει και να διαδώσει, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ότι ως Μακεδονική γλώσσα εννοείται η Αρχαία Ελληνική γλώσσα με τα ιδιαίτερα φωνητικά, γραμματολογικά και συντακτικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους οι αρχαίοι Μακεδόνες Έλληνες στο αρχαιοελληνικό Βασίλειο της Μακεδονίας και έτσι όπως είναι αποτυπωμένη στις μαρμάρινες επιγραφές και στα διάφορα αντικείμενα (συγγράμματα, νομίσματα, αμφορείς, κατάδεσμους κλπ.) που βρέθηκαν στις ανασκαφές αρχαιολογικών χώρων εντός των γεωγραφικών ορίων της αρχαίας Μακεδονίας, βασιζόμενο στις πολυπληθείς μελέτες διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και κυρίως στις μελέτες του καθηγητή γλωσσολογίας Νικόλαου Ανδριώτη.»
Η παραπάνω απόφαση δημιουργεί αγανάκτηση και προβληματισμό στα μέλη και τους φίλους, του υπό ίδρυση συλλόγου τα οποία, ως γνήσιοι Μακεδόνες Έλληνες χωρίς καμία κομματική ταυτότητα, προσπαθούν να αποτρέψουν την σλαβοποίηση των Μακεδόνων που προωθεί η προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών» και να προβάλουν την Ελληνικότητα της γλώσσας και του πολιτισμού των αρχαίων Μακεδόνων.
Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να δικαιωθούμε και να μην γίνουμε «μειονότητα» εντός της πατρίδας μας.
Επειδή πολιτικά υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω είναι τα κόμματα που ψήφισαν ή εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει ανάγκη να το λάβουμε υπόψη πριν ψηφίσουμε την Κυριακή 25 Ιουνίου.
(σημείωση: Ο Ν.4588/2019 είναι η “Συμφωνία των Πρεσπών”)

2 σχόλια:

  1. Η Σήψη της δικαιοσύνης και όχι μόνο έφτασε στα ύψη.Το μαχαίρι πρέπει να μπει στο κόκκαλο για να καθαρίσει η γενικευμένη σαπίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτος απο αστοιχειωτοι ειστε και εθνικα επικινδυνοι,βρειτε μου μια αναφορα περι αρχαιοελληνικης Μακεδονικης γλωσσας Ουτε ο χειροτερος ανθελληνας θα μπορουσε να χαρακτηρισει την Μακεδονια μη Ελληνικη.Αν δεν ειστε τελειως στοκοι ή στρατευμενοι προδοτες,εξηγηστε μου την διαφορα της γλωσσας του Αριστοτελη απο του Πλατωνα πχ Παρεκτος αν καποιοι θεωρουν οτι η διαλεκτος[δωρικη ως προς το πλειστον]καλειται γλωσσα.Φυσικα και η γλωσσα των Μακεδνων ή Μακεδονων ηταν η Ελληνικη[οπως και του Ιλιου].Ομως,σ'αυτους τους χαλεπους καιρους,οπου παντα ελλοχευουν εθνοπροδοτικοι κινδυνοι,μην βαζουμε δαδια στη θρακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!