Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Περισσότερες επιχειρήσεις καταφεύγουν τώρα σέ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ στοιχεία, έτσι ώστε οι κυβερνητικές ...'νταντάδες' (!) να μπορούν κυριολεκτικά νά ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ό,τι κάνετε, βλέπετε καί αγοράζετε!!!!!!!!!!



Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, οι δικτατορικές κυβερνήσεις του «Μεγάλου Αδελφού» και οι «ελεύθερες κοινωνίες» συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν κυριολεκτικά όλα όσα κάνουν οι πολίτες τους κάθε ώρα της ημέρας.

Πάρτε, για παράδειγμα, τη χρήση βιομετρικών στοιχείων.


Η Hackney Foodbank, η οποία λειτουργεί πέντε ξεχωριστές εγκαταστάσεις σε όλο το Λονδίνο υπό την ομπρέλα του δικτύου Trussell Trust, είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Η τράπεζα τροφίμων απαιτεί από τους πελάτες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Face Donate, η οποία, σύμφωνα με το Reclaim the Net, «επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν μάρκες αγορών αντί για παραδοσιακά δέματα τροφίμων».

«Με αυτόν τον τρόπο, βοηθά την τράπεζα τροφίμων να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση χωρίς την ανάγκη πρόσθετου ανθρώπινου δυναμικού για τη διαχείριση των προμηθειών. Ωστόσο, για να επωφεληθούν από την υπηρεσία, οι χρήστες πρέπει να υποβάλουν επεμβατικές σαρώσεις προσώπου. Αυτό δεν διευκολύνει μόνο τη συλλογή ειδών διατροφής από τα καταστήματα, αλλά ανοίγει επίσης το δρόμο για την παρακολούθηση των αγορών», ανέφερε επίσης το κατάστημα.

Η Silkie Carlo, διευθύντρια του Big Brother Watch, ζητά τον τερματισμό αυτής της εισβολής. Σύμφωνα με τον Guardian (https://reclaimthenet.org/london-food-bank-users-face-biometric-face-scanning), είπε ότι το να ζητάς ευαίσθητα βιομετρικά δεδομένα σε αντάλλαγμα για τρόφιμα δεν είναι βιώσιμο.

Ως εκ τούτου, είπε στην Hackney Foodbank ότι «καθώς τα βιομετρικά δεδομένα γίνονται όλο και πιο πολύτιμα, οι επιπτώσεις της απώλειας ή κλοπής των βιομετρικών δεδομένων των χρηστών σας θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές». Αυτό συμβαίνει επειδή είπε ότι τα βιομετρικά δεδομένα δεν μπορούν να επαναφερθούν ή να αλλάξουν όπως ένας κωδικός πρόσβασης μετά την παραβίαση και κλοπή των δεδομένων.

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το νομικό όριο για την επεξεργασία βιομετρικών δεδομένων πρέπει να πληροί την αυστηρή απαίτηση της αναγκαιότητας και όχι της ευκολίας", πρόσθεσε η Carlo.

Η βιομετρία, η μέθοδος χρήσης των μοναδικών φυσικών ή συμπεριφορικών χαρακτηριστικών ενός ατόμου για την επαλήθευση της ταυτότητάς του, εν τω μεταξύ, γίνεται γρήγορα ένα δημοφιλές μέσο ελέγχου ταυτότητας. Ενώ ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον παραδοσιακό έλεγχο ταυτότητας βάσει κωδικού πρόσβασης, όπως ευκολία, ακρίβεια και ασφάλεια, ενέχει επίσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ.

Μία από τις κύριες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που σχετίζονται με τα βιομετρικά στοιχεία είναι η πιθανότητα παραβίασης δεδομένων. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν πολυάριθμες παραβιάσεις δεδομένων υψηλού προφίλ που είχαν ως αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων βιομετρικών δεδομένων. Σε αντίθεση με τους κωδικούς πρόσβασης, όπως επεσήμανε η Carlo, τα βιομετρικά δεδομένα δεν μπορούν να αλλάξουν εάν παραβιαστούν, καθιστώντας τα πολύτιμο στόχο για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Μόλις κλαπούν τα βιομετρικά δεδομένα ενός ατόμου, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για να το πλαστοπροσωπήσουν, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ή να διαπράξουν κλοπή ταυτότητας.

Ένας άλλος κίνδυνος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που σχετίζεται με τα βιομετρικά στοιχεία είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και εντοπισμού (https://surveillance.news/). Τα βιομετρικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των κινήσεων, της συμπεριφοράς και των δραστηριοτήτων ενός ατόμου, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την κυβερνητική ή εταιρική παρακολούθηση. Επιπλέον, τα βιομετρικά δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία προφίλ ατόμων, οδηγώντας ενδεχομένως σε διακρίσεις με βάση παράγοντες όπως η φυλή, το φύλο ή η εθνικότητα.

Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ακρίβεια των βιομετρικών συστημάτων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την αναγνώριση ορισμένων ομάδων ανθρώπων. Για παράδειγμα, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο ακριβής κατά τον εντοπισμό ατόμων με πιο σκούρους τόνους δέρματος ή γυναικών, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την προκατάληψη και τις διακρίσεις. Τα ανακριβή βιομετρικά συστήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ψευδώς θετικά ή ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, προκαλώντας ενδεχομένως βλάβη σε άτομα που ταυτοποιούνται εσφαλμένα ή στερούνται πρόσβασης σε ορισμένες υπηρεσίες.

Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ρύθμισης και τυποποίησης όσον αφορά τη συλλογή και αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων (https://privacywatch.news/). Σε αντίθεση με άλλες μορφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δεν υπάρχουν καθολικά πρότυπα για τα βιομετρικά δεδομένα, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διασφάλιση της ασφαλούς συλλογής και αποθήκευσης των δεδομένων. Επιπλέον, δεν υπάρχουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των βιομετρικών δεδομένων ή ποιος θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτά, γεγονός που εγείρει ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο κατάχρησης ή κατάχρησης.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ένα πράγμα, αλλά η χρήση τους για τον έλεγχο των πολιτών ή την αλλαγή της συμπεριφοράς τους είναι απαράδεκτη.

 

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

ReclaimTheNet.org

MitekSystems.com

 

________________________________

https://www.newstarget.com/2023-06-20-more-businesses-resorting-to-biometrics-government-surveillance.html

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος εκ πεποιθήσεως29 Ιουνίου 2023 στις 8:12 μ.μ.

    Έχουν αναρτηθεί 2 διαφορετικά άρθρα εκ των οποίων το δεύτερο δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες. Κρίμα να χαθεί έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκοιο, ζητούμε τήν κατανόησή σας, θά γίνει ξεχωριστή ανάρτηση καί ευχαριστούμε πολύ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος εκ πεποιθήσεως30 Ιουνίου 2023 στις 7:28 π.μ.

      Σας ευχαριστώ κι εγώ. Καλημέρα σας.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!