Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Είναι τό νέο εργαστήριο ΝΥΧΤΕΡΙΔΩΝ του Fort Collins, τό επόμενο βιολογικό εργαστήριο της Γουχάν ; ; ;


17 Ιουνίου 2023, Pam Long

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Επιτροπή Σχεδιασμού της Κομητείας Larimer ενέκρινε ένα νέο «εργαστήριο νυχτερίδων» ή βιβάριο νυχτερίδων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο (CSU) στο Fort Collins του Κολοράντο, αφού έδωσε μια ημέρα ειδοποίηση στο κοινό να κάνει ένσταση. 


Τον Οκτώβριο του 2021, το NIH χορήγησε πρόσφατα χρηματοδότηση 6.7 εκατομμυρίων δολλαρίων για αυτήν την εγκατάσταση, αλλά αυτό είναι αμελητέο σε σύγκριση με τα 288 εκατομμύρια δολλάρια χρηματοδότησης του NIH στο CSU από το 2014. 

Η Pam Long ασχολείται με τα προηγούμενα έργα βιολογικών όπλων του NIH στο CSU, τον ζήλο για κερδοφόρα πανδημικά έργα στο Fort Collins, την αντίθεση της βάσης στην έρευνα κέρδους λειτουργίας στο CSU, την κωλυσιεργία των σχολίων των δημόσιων ενδιαφερομένων, την ανάγκη δημόσιας αντίδρασης στο Κολοράντο και, το πιο σημαντικό, τα στοιχεία ότι τα εργαστήρια CSU αποτελούν επέκταση του CDC που συνεργάζεται με το DOD χωρίς λογοδοσία ή διαφάνεια.

 

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Επιτροπή Σχεδιασμού της Κομητείας Larimer ενέκρινε ένα νέο «εργαστήριο νυχτερίδων» ή βιβάριο νυχτερίδων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο (CSU) στο Fort Collins του Κολοράντο, αφού έδωσε μια ημέρα ειδοποίηση στο κοινό να κάνει ένσταση. 

Τον Οκτώβριο του 2021, το NIH χορήγησε πρόσφατα χρηματοδότηση 6.7 εκατομμυρίων δολλαρίων για αυτήν την εγκατάσταση, αλλά αυτό είναι αμελητέο σε σύγκριση με τα 288 εκατομμύρια δολλάρια (https://report.nih.gov/award/index.cfm?ot=&fy=2018&state=&ic=&fm=&orgid=10003775&distr=&rfa=&om=y&pid=) χρηματοδότησης του NIH στο CSU από το 2014. 

Αυτό το άρθρο θα ασχοληθεί με τα προηγούμενα έργα βιολογικών όπλων του NIH στο CSU, τον ζήλο για κερδοφόρα πανδημικά έργα στο Fort Collins, την αντίθεση της βάσης στην έρευνα κέρδους λειτουργίας στο CSU, την κωλυσιεργία των δημόσιων σχολίων των ενδιαφερομένων, την ανάγκη δημόσιας αντίδρασης στο Κολοράντο και, το πιο σημαντικό, τα αποδεικτικά στοιχεία ότι τα εργαστήρια CSU αποτελούν επέκταση του CDC που συνεργάζεται με το DOD χωρίς λογοδοσία ή διαφάνεια.

 

Προηγούμενα έργα βιολογικών όπλων και διαρροές στο CSU

Ο Μιχάλης Νεβραδάκης από το Children's Health Defense έχει γράψει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση 11 σελίδων της βιολογικής έρευνας στο CSU. Στο "Σχέδιο για την κατασκευή ερευνητικού εργαστηρίου νυχτερίδων που χρηματοδοτείται από το NIH στο Κολοράντο προκαλεί φόβους διαρροής εργαστηρίου" (https://childrenshealthdefense.org/defender/nih-funded-bat-research-lab-leak-colorado/), ο Francis Boyle, JD, Ph.D., εμπειρογνώμονας βιολογικών όπλων μοιράστηκε τις ανησυχίες του με την εγκατάσταση CSU:

«Είναι γνωστό ότι το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο (CSU) έχει μια μακρά και συνεχιζόμενη ιστορία εξειδίκευσης στην οπλοποίηση εντόμων με παράγοντες βιολογικού πολέμου για παράδοση σε ανθρώπους. Αυτό το νέο εργαστήριο θα αυξήσει μεγαλοπρεπώς τις επιθετικές δυνατότητες βιολογικού πολέμου της CSU, παραβιάζοντας κατάφωρα τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα του 1972 και τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο για τα Βιολογικά Όπλα του 1989 (https://www.congress.gov/bill/101st-congress/senate-bill/993) που προβλέπει ισόβια κάθειρξη».

Μια βιολογική καταστροφή στο CSU συνέβη στο Ερευνητικό Κέντρο Prion, με τις πρωτεΐνες πριόν να είναι ο αιτιολογικός μηχανισμός σε ανίατες νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάϊμερ, το Πάρκινσον και η θανατηφόρα νόσος Creutzfeldt-Jakob (https://en.wikipedia.org/wiki/Creutzfeldt%E2%80%93Jakob_disease). Το CSU διεξήγαγε μακροχρόνια έρευνα για τη χρόνια εξασθενητική νόσο (CWD), παρόμοια με την τρομώδη νόσο στα πρόβατα, τις τρελλές αγελάδες στα βοοειδή και τη νόσο Creutzfeldt-Jakob στους ανθρώπους. Η αναφερόμενη «επαναστατική» έρευνα του CSU το 2019 (https://cvmbs.source.colostate.edu/researchers-achieve-breakthrough-in-gene-targeted-approach-to-study-chronic-wasting-disease/) αντικατέστησε το γονίδιο που κωδικοποιεί την πρωτεΐνη πριόν σε ποντίκια με γενετικό κώδικα από ελάφια. Οι παράπλευρες απώλειες αυτής της έρευνας είναι δεκαετίες διαρροής CWD στην άγρια ζωή, η οποία είναι 100% θανατηφόρα για τα ελάφια και τις άλκεςΣύμφωνα με το Colorado Parks and Wildlife (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6778748/#CIT0094), "Μέχρι το 2018, τα ποσοστά μόλυνσης CWD (Χρόνια Εξασθενητική Νόσος) εκτιμήθηκαν ότι εμφανίστηκαν περίπου στο ένα τρίτο του πληθυσμού άλκων του Κολοράντο και περίπου στο ήμισυ του πληθυσμού ελαφιών της πολιτείας". Κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι η προέλευση της CWD στα ελάφια είναι άγνωστη, ενώ εκατοντάδες μη κυβερνητικές πηγές εντοπίζουν τη ΧΕΝ στο εργαστήριο CSU, όπου τα ελάφια μοιράζονταν μαντριά με πρόβατα από ένα πρόγραμμα τρομώδους νόσου το 1967. Το 2021, το περιοδικό Issues in Information Systems (https://iacis.org/iis/2021/3_iis_2021_200-213.pdf) ανέφερε ότι το Fort Collins ήταν πρωταρχικός καταλύτης στην ευρεία εξάπλωση της νόσου:

«Η εξόρυξη κειμένων στο διαδίκτυο για τα πρώτα 40 χρόνια της νόσου παρήγαγε στοιχεία που υποστηρίζουν έναν κοινό ισχυρισμό στον Τύπο ότι όλες οι πρώιμες περιπτώσεις μπορούν να εντοπιστούν στο Fort Collins. Από το 1967 έως το 1998, εντοπίστηκαν έξι συστάδες που θα μπορούσαν όλες να εντοπιστούν στο Fort Collins. Περιορισμένες πληροφορίες από φάρμες θηραμάτων κατέστησαν δύσκολη την παρακολούθηση για το 1998 έως το 2007, με 10 ακόμη συστάδες να εντοπίζονται σε περιοχές που συνδέονται με το Fort Collins ή με ίχνη πίσω στο Fort Collins που μπορούν να εξηγηθούν με βάση τα στοιχεία.

Όσον αφορά τους ανθρώπινους κινδύνους από διαρροές εργαστηρίου, το The Coloradoan ανέφερε "Τα αρχεία αποκαλύπτουν "βιολογικούς κινδύνους" στο Fort Collins CDC" το 2017 (https://archive.is/2020.05.03-083003/https:/www.coloradoan.com/story/news/2017/01/04/records-reveal-biological-hazards-fort-collins-cdc/96155626/):

Το γραφείο του Fort Collins των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων φιλοξένησε τουλάχιστον ΤΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ από το 2013 που κινδύνευαν να ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ, σύμφωνα με έρευνα της USA TODAY. ...

Σε έγγραφα που περιγράφουν μερικά από τα ατυχήματα του Fort Collins και άλλα, το CDC συσκότισε βασικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των τύπων ιών και βακτηρίων που εμπλέκονται στα ατυχήματα και συχνά ολόκληρες τις περιγραφές του τι συνέβη.

Η υπηρεσία επικαλέστηκε έναν νόμο του 2002 για τη βιοτρομοκρατία (https://archive.is/o/eq2ud/www.law.cornell.edu/uscode/text/42/262a) για να δικαιολογήσει τις αναδιατυπώσεις της. Ο νόμος επιτρέπει στον οργανισμό να αποκρύπτει από το κοινό ορισμένα αρχεία που έχουν κατατεθεί στις ρυθμιστικές αρχές ή πληροφορίες που περιέχουν συγκεκριμένα «μέτρα προστασίας και ασφάλειας».

Δύο από τα περιστατικά του Fort Collins αφορούσαν «επιλεγμένους πράκτορες», παθογόνα που περιλαμβάνονται σε έναν ομοσπονδιακό κατάλογο (https://archive.is/o/eq2ud/www.selectagents.gov/selectagentsandtoxinslist.html) πιθανών παθογόνων βιοτρομοκρατίας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει παθογόνα όπως αυτά που προκαλούν άνθρακα, Έμπολα, πανώλη ή ορισμένα στελέχη του ιού της γρίπης ή ανακατασκευασμένα στελέχη του ιού της γρίπης.

 

Το Fort Collins είναι μια πρόθυμη πόλη για πανδημική ψευδοεπι$τήμη, πειραματικά φάρμακα και διαβατήρια εμβολίων

Το Fort Collins ήταν η πόλη με τον μεγαλύτερο ζήλο στο Κολοράντο κατά τη διάρκεια του COVID-19 για στρατηγικές μετριασμού: ανάπτυξη νέων θεραπειών, δοκιμές εμβολίων, δοκιμές λυμάτων, μελέτες μάσκας και προτεινόμενο πρόγραμμα εγκαταστάσεων επαληθευμένων εμβολίων (https://www.coloradoan.com/story/news/2021/10/21/larimer-county-mask-mandate-october-2021-businesses-covid-vaccine-passport/6118159001/). Το Fort Collins καταγράφηκε ως μία από τις 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για την συνεισφορά του επί κορωνοϊού (https://successfulstudent.org/best-universities-solving-coronavirus-pandemic/?%20fbclid=IwAR2siiGzibM_dmx7IkZ5vKslSJqN50P-ukE7v4HMv05fhX-4DYFSDbGYfqo). Το CSU είχε πάνω από 100 ερευνητές που εργάζονταν σε περισσότερα από 25 έργα που σχετίζονται με το COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εμβολίων και θεραπευτικών μέσων. Ήταν όμως αυτά τα έργα περισσότερο κερδοφόρα παρά παραγωγικά;

Το CSU είχε επίσης έναν ιδιαίτερα φωνητικό καθηγητή με υπόβαθρο μηχανικής στον τομέα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (όχι γιατρός μολυσματικών ασθενειών) προωθώντας τη χρήση μάσκας για την πρόληψη του κοροναϊού. Ο John Volckens, Ph.D. έχει πραγματοποιήσει προηγούμενη έρευνα σε παιδιά στο Fort Collins που φορούν συσκευές παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα, οπότε βλέπει σαφώς τους ανθρώπους ως κατάλληλα υποκείμενα δοκιμών για περιβαλλοντικές συσκευές. Ο Volckens έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις που ΔΕΝ βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία σε ένα εργαστήριο μετάδοσης ιών (https://factor.niehs.nih.gov/2020/10/feature/2-feature-airborne): «Οι ατομικές συμπεριφορές όπως η χρήση μάσκας είναι ένας παράγοντας για τον προσδιορισμό του περιβαλλοντικού κινδύνου ενός ατόμου» και «Η συμπεριφορά είναι μια κοινωνική επιστήμη που πρέπει να υφανθεί στην έρευνά μας καθώς εστιάζουμε στην πρόληψη». Είναι πιθανό ότι ο μακροχρόνιος δωρεοδόχος του Εθνικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας του Volckens και μέλος της επιτροπής σχεδιασμού τον ώθησε να κάνει συστάσεις για τη χρήση ιατρικών συσκευών;

Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Fort Collins (https://fortcollinschamber.com/news/uchealth-launches-second-covid-19-vaccine-trial/) προώθησε την κλινική δοκιμή εμβολίου AstraZeneca της UC Health σε 1500 άτομα για να παραταχθούν σαν βοοειδή στο Ranch στο Loveland για ένα πειραματικό φάρμακο.

Το Συμβούλιο Υγείας της κομητείας Larimer αναγκάστηκε να «σταματήσει» το πρόγραμμα Vaccine-Verified Facility (https://www.coloradoan.com/story/news/2021/10/22/larimer-county-health-pauses-covidi-vaccine-verification-program-outcry-questions-vaccine-passport/6134068001/) λόγω της συντριπτικής δημόσιας αντίδρασης σχετικά με αυτήν την απειλή για την ιατρική ιδιωτικότητα και τα συνταγματικά δικαιώματα σχετικά με το εμπόριο και την κυκλοφορία.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το CDC ξεκίνησε το Εθνικό Σύστημα Επιτήρησης Λυμάτων (NWSS) (https://www.cdc.gov/nwss/wastewater-surveillance.html) και χρηματοδότησε δύο Κέντρα Αριστείας στο Χιούστον και το Κολοράντο, για να χρησιμεύσει ως ηγέτης στην εφαρμογή και τον συντονισμό της επιτήρησης των λυμάτων. Η κομητεία Larimer δέχτηκε βραβεία επιχορήγησης για να αναφέρει δεδομένα σε αυτό το πρόγραμμα CDC. Το CSU μελέτησε τα επίπεδα του ιού COVID-19 στα λύματα (https://www.larimer.gov/health/communicable-disease/coronavirus-covid-19/wastewater-testing-covid-19) που προέρχονται από επιχειρήσεις και τόπους διαμονής, σε συντονισμό με το CDPHE και το LCDHE. Το CDC σχεδιάζει να παρακολουθεί άλλες αναδυόμενες απειλές για την υγεία και απειλές μολυσματικών ασθενειών στα λύματα που αναφέρονται ως αντοχή στα αντιβιοτικά και τροφιμογενείς ασθένειες, οι οποίες δεν είναι μεταδοτικές ασθένειες. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, αυτό το πρόγραμμα επιτήρησης του Κολοράντο (https://drive.google.com/file/d/1sN7oc__gmQtVW0BySFaY5XCocAKYl-BI/view) μπορεί να εντοπίσει RNA από άτομο που έχει μολυνθεί με SARS-CoV-2 σε λύματα από μια συγκεκριμένη κατοικία, ωστόσο το πρόγραμμα παραδόξως ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ανιχνεύσει RNA από άτομο που εμβολιάστηκε από την Pfizer της Moderna στα λύματα. Η αξία του προγράμματος επιτήρησης των λυμάτων ως «σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης» δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.

 

Το εργαστήριο CSU είναι μια επέκταση του CDC που συνεργάζεται με το DOD

Η Επιχείρηση Warp Speed ήταν μια εκστρατεία του Υπουργείου Άμυνας (https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/2423700/operation-warp-speed-refines-vaccine-delivery-plan/) «Επιφορτισμένη με την ανάπτυξη και την παράδοση ενός εμβολίου σε 300 εκατομμύρια Αμερικανούς, η Επιχείρηση Warp Speed συνδύασε στρατιωτικούς σχεδιαστές με εμπειρογνώμονες στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες ενός μνημειώδους σχεδίου». Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το DOD συνεργάστηκε με το CDC για το COVID-19. Με την τρέχουσα ευρεία κριτική του «woke» στρατού και την αποδεδειγμένη ανικανότητα στο CDC κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Κολοράντο θα πρέπει να ανησυχεί για τα στοιχεία ότι, από στρατιωτική άποψη, αυτή η νέα εγκατάσταση CSU είναι μια προωθημένη επιχειρησιακή βάση (FOB) για την κύρια επιχειρησιακή βάση στο CDC. Το CDC το αποκαλεί Κέντρο Λειτουργίας Έκτακτης Ανάγκης (https://www.cdc.gov/orr/eoc/eoc.htm) και η κομητεία Larimer άνοιξε το EOC της τον Αύγουστο του 2021 (https://northfortynews.com/category/news/new-larimer-county-emergency-operations-center-opens/). Το Ίδρυμα CDC (https://www.cdcfoundation.org/partner-list) αναφέρει επίσης το CSU ως συνεργάτη και το Ίδρυμα Gates χρηματοδότησε πάνω από 1 εκατομμύριο δολλάρια σε έρευνα στο CSU για το Tuberculous το 2021.

Το κοινό δεν θα δει τακτικά στρατιωτικά οχήματα να αναπτύσσονται στην επιχείρηση του Υπουργείου Άμυνας στο εργαστήριο του CSU. Αντ' αυτού, ο στρατηγός Perna στην επιχείρηση Warp Speed (https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/2445137/operation-warp-speed-official-first-covid-19-vaccines-to-arrive-monday/) χρησιμοποίησε πολιτικές εταιρείες για να διαχειριστεί την υλικοτεχνική υποστήριξη μιας στρατιωτικής εκστρατείας:

«Μόνο μέσω του ιδρύματος που ιδρύθηκε από τους «απίστευτους εμπειρογνώμονες» των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η ικανότητα και η ικανότητα της εμπορικής βιομηχανίας - συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, McKesson [υπηρεσίες διανομής φαρμάκων], FedEx, UPS, Walgreens, CVS και ... Το πιο σημαντικό, οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας των κυβερνητών και οι κοινότητες υγειονομικής περίθαλψης - ότι αυτό το σχέδιο θα είναι επιτυχές», δήλωσε ο Perna. «Λόγω της απόλυτης ενέργειας και της προσέγγισης ολόκληρης της Αμερικής, είμαι απολύτως 100% βέβαιος ότι θα διανείμουμε με ασφάλεια αυτό το πολύτιμο αγαθό... [που είναι] απαραίτητη για να νικήσουμε τον εχθρό COVID».

Όταν ο στρατηγός Perna επαίνεσε τους «αξιωματικούς» της δημόσιας υγείας (με τους αξιωματικούς να είναι υψηλόβαθμοι άνθρωποι στο στρατό), αναφέρθηκε στους οσφυοκάμπτες κυρίους και κυρίες που κάθονται σε διορισμένες θέσεις σε ερευνητικά συμβούλια και συμβούλια δημόσιας υγείας για να εμποδίσουν την αντίθεση του κοινού. Το Fort Collins έχει τόσα πολλά παραδείγματα αυτών των αξιωματούχων δημόσιας υγείας με συγκρούσεις συμφερόντων που θα χρειαστεί ένα άρθρο παρακολούθησης. Ωστόσο, σε ένα παράδειγμα, η CSU επωφελήθηκε από χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολλαρίων για βιοφαρμακευτικά έργα για δέκα χρόνια υπό την ηγεσία της Linda Birnbaum (https://en.wikipedia.org/wiki/Linda_Birnbaum), η οποία συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας (NIEHS) το 2019. Η έρευνα της διατριβής της επικεντρώθηκε στον εμπλουτισμό των γονιδίων RNA. Ο γιος της, Δρ Bernard Birnbaum, διορίστηκε από τους Larimer County Commissioners στο Συμβούλιο Υγείας το 2016 και επί του παρόντος υπηρετεί τη δεύτερη πενταετή θητεία του. Ο Bernard Birnbaum παραβίασε τους κανονισμούς του διοικητικού συμβουλίου για να καθυστερήσει την ψηφοφορία για τους αξιωματικούς, στη συνέχεια ζήτησε μια δεύτερη θητεία ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Υγείας και το συμβούλιο τροποποίησε στη συνέχεια τους κανονισμούς μήνες αργότερα για να εξυπηρετήσει. Αυτά τα συμβούλια δημόσιας υγείας πρέπει να αμφισβητούνται σε κάθε πολιτική και διαδικαστική έγκριση. Όταν οι πολίτες καταθέτουν σε αυτούς τους «αξιωματούχους» της δημόσιας υγείας, οι έγκυρες αντιρρήσεις τους απορρίπτονται για την παρεμπόδιση εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδότησης που συνδέεται με έργα βιοέρευνας και δημόσιας υγείας. Αυτοί οι «αξιωματούχοι» δεν υποχρεούνται να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη της πολιτικής δημόσιας υγείας, ούτε να αναγνωρίζουν στοιχεία που δείχνουν ότι η δημόσια πολιτική τους είναι επιβλαβής για την ψυχική υγεία ή την οικονομία.

Το "Plan to Build NIH-Funded Bat Lab Research Lab στο Κολοράντο προκαλεί φόβους διαρροής εργαστηρίου" (https://childrenshealthdefense.org/defender/nih-funded-bat-research-lab-leak-colorado/) περιγράφει λεπτομερώς τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης (FOIA) ότι το CSU συμμετείχε σε συνεργασία το 2017 του DOD, CDC, NIH, με την EcoHealth Alliance. Η EcoHealth Alliance έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν στην έρευνα κέρδους λειτουργίας με κοροναϊούς και στοχεύει στην ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων αυτοεξαπλούμενων εμβολίων. Η EcoHealth Alliance έχει επίσης στόχους βιωσιμότητας για την «εξισορρόπηση και βελτιστοποίηση» (ή την παρακολούθηση και τον έλεγχο) πληθυσμών ανθρώπων και ζώων. Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2020 επιβεβαιώνουν τις επικοινωνίες μεταξύ του καθηγητή του CSU Tony Schounz, Ph.D. και του Jonathan Epstein, Αντιπροέδρου της EcoHealth Alliance, σχετικά με την εισαγωγή μολυσμένων νυχτερίδων και αρουραίων. Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το 2018 επιβεβαιώνουν την επικοινωνία μεταξύ του Schountz με επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπου ο Schountz πρότεινε μια συνεργασία σε έργα που αφορούν ιούς που μεταδίδονται από νυχτερίδες και αρμποϊούς (ιούς που μεταδίδονται από κουνούπια, τσιμπούρια, ψύλλους). Το CSU έχει επίσης συνεργασία με τη Zoetis, η οποία προηγουμένως ονομαζόταν Pfizer Animal Health μέχρι το 2013.

 

Δράστε τώρα - Η ανάγκη για τη συμβολή των ενδιαφερόμενων μερών των πολιτών και τη δημόσια αντίδραση

Η νέα εγκατάσταση του CSU θα επεκτείνει τις δυνατότητές του για τη μελέτη ιών με υψηλή θνησιμότητα στους ανθρώπους: ιός Ebola (https://www.cdc.gov/vhf/ebola/about.html), ιός Marburg (https://www.cdc.gov/vhf/marburg/about.html), ιός Nipah (https://www.cdc.gov/vhf/nipah/index.html) και ιός Hendra (https://www.cdc.gov/vhf/hendra/index.html). Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη εμβολίων mRNA για αυτούς τους ιούς. Πρόκειται για υψηλής παθογονικότητας παράγοντες βιοασφάλειας επιπέδου 4, ωστόσο η νέα εγκατάσταση προορίζεται μόνο για παράγοντες βιοασφάλειας επιπέδου 2.

Παρά το τρέχον σχέδιο του CSU ότι δεν θα διεξάγει αμφιλεγόμενη έρευνα κέρδους λειτουργίας, δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία μεταξύ του CSU και των πολιτών του Κολοράντο. Η διευθύντρια βιοασφάλειας του CSU Rebecca Moritz δήλωσε στο The Rocky Mountain Collegian (https://collegian.com/articles/news/2023/02/category-news-the-national-institutes-of-health-awards-csu-6-7-million-for-new-chirpoteran-research-facility/), "... Αυτή θα είναι η μόνη εγκατάσταση όπως αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες». Θέτει το ερώτημα των μοναδικών δυνατοτήτων που σχεδιάζονται για αυτό το εργαστήριο.

Η Christine Bowman ηγείται μιας νεοσυσταθείσας τοπικής ομάδας αντιπολίτευσης που ονομάζεται Covid Bat Research Moratorium of Colorado (CBRMC) (https://covidbats.org/). Αναφέρει ότι ο γερουσιαστής των ΗΠΑ John Hickenlooper, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Michael Bennet και η δήμαρχος του Fort Collins Jeni Arndt δεν έχουν απαντήσει στις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με το εργαστήριο CSU. Το CSU απέτυχε να προγραμματίσει την υποσχεθείσα διαδικασία δημόσιας δέσμευσης τους τελευταίους έξι μήνες για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του κοινού για την ασφάλεια.

Απαιτείται πρωτοφανής αντίδραση για να ξεπεραστεί η πρόθεση αποκλεισμού του κοινού από την έρευνα σε αυτό το εργαστήριο: δημόσια δέσμευση με τους επιτρόπους της κομητείας και το συμβούλιο υγείας στην κομητεία Larimer, απαιτήσεις των πολιτών για εκθέσεις σχετικά με τη διαφάνεια και τις αναθεωρήσεις ασφάλειας από το κυβερνών Συμβούλιο Θεσμικής Έρευνας (IRB), αιτήματα CORA, απεργίες φοιτητών στο CSU και πινακίδες και πινακίδες αυλής. Η αντίσταση στο βιοογικό εργαστήριο θα χρειαστεί χρηματοδότηση, επιστημονικούς εμπειρογνώμονες και δικηγόρους. Η αντίδραση πρέπει να εμποδίσει κάθε βήμα της κατασκευής του επόμενου βιολογικού εργαστηρίου της Γουχάν στο Κολοράντο.

 

Pam Long

Η Pam Long είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών στο West Point, βετεράνος του αμερικανικού στρατού και πρώην αξιωματικός ιατρικών πληροφοριών.

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://kimmonson.com/featured_articles/is-the-new-fort-collins-bat-lab-the-next-wuhan-bio-lab/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!