Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Σέ μία ελεύθερη χώρα, ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ! – Στήν σοσιαλιστική / μαρξιστική / μαοϊκή αίρεση, ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ!...



Απάντησα σε ένα σχόλιο από το OutofStep στο νήμα που συνδέεται παρακάτω - η απάντησή μου ήταν εκτενής, οπότε σκέφτηκα ότι αξίζει να μετατραπεί σε άρθρο.

(100) Τα τελευταία 3 χρόνια διαφθοράς του Δημοκρατικού Κόμματος σε χίλιες λέξεις - (η διαφθορά από την εκλογή του Ομπάμα θα χρειαζόταν άλλες 10.000 λέξεις) (substack.com)

Αυτός ο ιστότοπος δείχνει καλύτερα το κομμάτι της "νομισματοποίησης" της [ιδιωτικής] Federal Reserve μαζί με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.


Μηνιαίοι Ισολογισμοί (yardeni.com) (https://www.yardeni.com/pub/peacockfedecbassets.pdf)

Το σχήμα 7 στη σελίδα 4 δείχνει τα 4,5 τρισεκατομμύρια νομισματοποίηση του σχεδόν ολόκληρου ποσού των διαδοχικών ελλειμμάτων τρισεκατομμυρίων δολλαρίων του Ομπάμα κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του έναντι «μόνο» περίπου ενός τρισεκατομμυρίου περίπου για τη θητεία του Τραμπ. 

Λάβετε υπόψη ότι το ΑΕΠ του Ομπάμα ξεκίνησε από περίπου 14 τρισεκατομμύρια δολλάρια, οπότε ένα τρισεκατομμύριο το 2009 ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ. Το τρέχον ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι περίπου 26,5 τρισεκατομμύρια δολλάρια.

Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) | ΦΡΕΝΤ | StLewis Fed (stlouisfed.org) (https://fred.stlouisfed.org/series/GDP/)

Αυτό έχει έναν πίνακα ετήσιων δημοσιονομικών ελλειμμάτων και αυξήσεων του χρέους μακροπρόθεσμα, που δείχνει τις λεπτομέρειες:

Δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ ανά έτος (thebalancemoney.com) (https://www.thebalancemoney.com/us-deficit-by-year-3306306)

(πίνακες)

Αυτός ο ιστότοπος δείχνει την πορεία του επιτοκίου των Fed Funds μακροπρόθεσμα - μπορείτε να επιλέξετε μια περίοδο 20 ετών:

Επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων - Ιστορικό διάγραμμα 62 ετών | Μακροτάσεις (https://www.macrotrends.net/2015/fed-funds-rate-historical-chart)

(πίνακας)

Η Fed διατήρησε μηδενικά επιτόκια για ΟΛΟΥΣ τους όρους του Ομπάμα, αλλά τα αύξησε κατά 2-2,5% τα πρώτα χρόνια της θητείας του Τραμπ.

Έτσι, ο Τραμπ έλαβε πολύ χαμηλότερα οικονομικά οφέλη από την ποσοτική χαλάρωση, ο Τραμπ αύξησε τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει και παρήγαγε ακόμα χαμηλότερα δημοσιονομικά ελλείμματα από τα χρόνια του Ομπάμα (συν τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία των μειονοτήτων).

Από την απάτη, η Fed έχει κερδίσει επιπλέον τέσσερα τρισεκατομμύρια δοlλάρια - σχεδόν ΟΛΕΣ τις "επιπλέον" δαπάνες C19, ΑΛΛΑ, έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά περίπου 5% (δύο χρόνια καθυστέρηση, από την άποψη του πληθωρισμού) για να πνίξει την πληθωριστική ώθηση 20% του δημοσιονομικού πλήγματος από ένα επιπλέον 25% του ΑΕΠ στις κρατικές δαπάνες - που προκάλεσε τον πληθωρισμό που υποφέρουμε σήμερα.

FWIW - Βλέπω την "μη πολιτικοποιημένη" δημοσιονομική θέση ως καθρέφτη του εμπορικού ελλείμματος ΚΑΙ το εμπορικό έλλειμμα είναι ένας δείκτης για το σχετικό IQ μιας χώρας.

Από εδώ και πέρα χωρίς πολιτική, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ήταν περίπου 800-900 δισεκατομμύρια και αντιπροσωπεύει εκπαιδευτικές ελλείψεις στη δημιουργία της ικανότητας ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο (μέσω της υποκατάστασης των εισαγωγών και των εξαγωγών - πρέπει να το προσαρμόσετε αυτό για τους φυσικούς πόρους φυσικά - καθιστώντας τις «μηδενικές καθαρές εισαγωγές/εξαγωγές υδρογονανθράκων» ελκυστικό πυλώνα της οικονομίας).

Εμπορικό ισοζύγιο ΗΠΑ 1970-2023 | Μακροτάσεις (https://www.macrotrends.net/countries/USA/united-states/trade-balance-deficit)

(πίνακας)

Μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας του εμπορίου από τις «προοδευτικές» δημοσιονομικές πολιτικές που κάνουν τους ανθρώπους φτωχότερους, πιο άρρωστους και ηλίθιους και λιγότερο ικανούς να ανταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ίσως αυτό συμπίπτει με τις επιπτώσεις της κατάχρησης φαρμακευτικών φαρμάκων και του εθισμού που προωθείται από τους ομοίους του Fauci.



Οι σοσιαλιστές/μαρξιστές/μαοϊκοί δεν σέβονται τη χρησιμότητα της νομισματικής μέτρησης ως μέτρο επιτυχίας – γι' αυτούς το χρήμα είναι συμπτωματικό με τη διαδικασία της «παγκόσμιας κυριαρχίας» μέσω μαζικών φόρων και κρατικών δαπανών που εξασφαλίζουν την τυραννική τους θέση.

Φυσικά, η χούντα του Μπάϊντεν επιδείνωσε αυτά τα προβλήματα, επειδή διαθέτει το μυαλό μιας πρωτεΐνης ακίδας, επιλέγοντας, για παράδειγμα, να εισάγει ακριβό αργό πετρέλαιο αντί να παράγει φθηνό εγχώριο πετρέλαιο, επειδή είναι «πράσινο» και κάτι τέτοια.

Κατά τη γνώμη μου. 

Η εξάλειψη όσο το δυνατόν περισσότερων ομοσπονδιακών φόρων και ομοσπονδιακών προγραμμάτων δαπανών, είναι ο τρόπος για να «λιμοκτονήσει το θηρίο».

Το επιχείρημα είναι απλό - ελευθερία εναντίον τυραννίας από (ιατρικούς) χαφιέδες και (πολιτικούς) κομπογιαννίτες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ"

V

Όλη η ιδιοκτησία είναι κλοπή σύμφωνα με ένα μέλος σοσιαλιστικής/μαρξιστικής/μαοϊκής αίρεσης – όλα όσα έχετε ανήκουν στο κράτος.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://peterhalligan.substack.com/p/in-a-free-country-all-taxation-is?utm_source=substack&utm_medium=email


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!