Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Θά έτυχε ρέ παιδιά...Η κόρη του "μεγαλο-οικολόγου" John Kerry καί ηγέτης του 'WEF' θά γίνει η πρώτη επικεφαλής του 'Π.Ο.Υ.' γιά τήν «κλιματική αλλαγή καί τήν υγεία»! [ Ο ..."μαγιονέζας" προώθησε τήν κορούλα του, τί περίεργο βλέπετε; ]

 


από Thomas Oysmüller

22 Ιουνίου 2023

Χρόνος ανάγνωσης: 2,6'

Η κόρη του John Kerry, η οποία ήταν ήδη ενεργή στη συμμαχία εμβολίων του Bill Gates, θα γίνει η πρώτη «ειδική απεσταλμένη του 'Π.Ο.Υ.' για την κλιματική αλλαγή και την υγεία». 

Η Vanessa Kerry θα επικουρεί [...] τον Γενικό Διευθυντή στο μέλλον....


Υπάρχει μια νέα ηγετική θέση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ): 

Από την Πέμπτη, ο Γενικός Διευθυντής επικουρείται από έναν «Ειδικό Εκπρόσωπο για την Κλιματική Αλλαγή και την Υγεία». Τη θέση θα αναλάβει η Vanessa Kerry, κόρη του έμπιστου του Obama, John Kerry. H Kerry είναι επίσης στην ομάδα WEF "Young Global Leader" του Klaus Schwab (https://www.younggloballeaders.org/community?utf8=%E2%9C%93&q=vanessa+kerry&x=0&y=0&status=&class_year=&sector=&region=#results).

Από τον Gates στον Schwab στον ΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της (πρώτα βιολογία, στη συνέχεια πολιτική υγείας στο Λονδίνο), ήταν ήδη ενεργή στη συμμαχία εμβολιασμού "GAVI" του Ιδρύματος Gates. 

Εκεί διαχειρίστηκε δραστηριότητες στη Γκάνα και τη Ρουάντα. 

Τι σκαλοπάτι για μια κορυφαία θέση στον ΠΟΥ.

Και δεδομένου ότι η νέα υγειονομική κρίση είναι προφανώς το «κλίμα», παίρνει μια κορυφαία θέση. Η Δρ Kerry, μια διάσημη εμπειρογνώμονας για την παγκόσμια υγεία, γιατρός και διευθύνων σύμβουλος της Seed Global Health, θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση των μηνυμάτων του ΠΟΥ για το κλίμα και την υγεία και την άσκηση πίεσης στο υψηλότερο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ Tedros, θα συνεργαστούν με τον Kerry «προς ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον για όλους». Είναι ένα «ανεκτίμητο πλεονέκτημα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην υγεία».

Η μαθήτρια του Schwab θα διαδραματίσει «βασικό ρόλο», ανακοινώνει ο ΠΟΥ (https://www.who.int/news/item/22-06-2023-dr-vanessa-kerry-appointed-as-who-director-general-special-envoy-for-climate-change-and-health)

Για παράδειγμα, αναλαμβάνοντας καθήκοντα συμβούλου στον Γενικό Διευθυντή, «άσκησης πίεσης στο υψηλότερο επίπεδο» και «προώθηση και υιοθέτηση συστάσεων του ΠΟΥ».

Η Kerry συμφωνεί. «Η κλιματική κρίση είναι μια κρίση υγείας – αποτελεί θεμελιώδη απειλή για την παγκόσμια υγεία και υπάρχει επείγουσα ανάγκη για δράση για τον μετριασμό και την αντιμετώπιση αυτής της σύνθετης πρόκλησης. 

Η κλιματική αλλαγή ήδη σπέρνει τον όλεθρο σε όλο τον κόσμο - από την επιδημία χολέρας στο Μαλάουι έως τις ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα στην Ινδία - πρέπει τώρα να επενδύσουμε σε ισχυρά συστήματα υγείας που είναι ανθεκτικά σε αυτές τις επιπτώσεις. 

Θα συνεργαστώ με τον ΠΟΥ και τους εταίρους του για να αυξήσω την ευαισθητοποίηση, να αναπτύξω λύσεις και να οικοδομήσω συναίνεση σχετικά με τη δράση για ένα υγιέστερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη», λέει για την ορκωμοσία της (έμφαση στο CPM).

Ο ΠΟΥ είναι αντίστοιχα φιλόδοξος. Το έτος 2023 είναι «κρίσιμο έτος για τη διασταύρωση της κλιματικής αλλαγής και της υγείας». 

Δεδομένου ότι η παγκόσμια σύνοδος κορυφής για το κλίμα τον Δεκέμβριο θα ασχοληθεί με το θέμα της «υγείας» την πρώτη ημέρα.

Ο ΠΟΥ καταλήγει:

«Ο διορισμός της Δρ Kerry ως Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ για την Κλιματική Αλλαγή και την Υγεία υπογραμμίζει τη δέσμευση του ΠΟΥ να δώσει προτεραιότητα στην κλιματική αλλαγή και τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια υγεία.

Μέσω της ηγεσίας της, η Δρ Kerry θα συμβάλει στη χάραξη πολιτικής του ΠΟΥ, θα προωθήσει τη συνεργασία και θα οδηγήσει σε μετασχηματιστική δράση για την προστασία και την προώθηση της δημόσιας υγείας ενόψει των κλιματικών προκλήσεων».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://tkp.at/2023/06/22/kerry-tochter-und-wef-leader-wird-erste-who-chefin-fuer-klimawandel-und-gesundheit/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!