Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

ΠΡΟ-ΣΟ-ΧΗ ! Ο 'Π.Ο.Υ.' πιέζει γιά ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ συνθήκη ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ! Ο Οργανισμός έχει ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα π α ρ α κ ο λ ο υ θ ή σ ε ω ς «κοινωνικής ακροάσεως» μέ τεχνητή νοημοσύνη!

 



Δημοσιεύτηκε στις 28 Iουνίου 2023 από την συντακτική ομάδα.

Λίγοι οργανισμοί έχουν κάνει περισσότερα ώστε να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις λογοκρίνουν μη δημοφιλείς απόψεις σχετικά με την πολιτική Covid από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). 


Αναφέρεται σε διαφωνίες και συζητήσεις που σχετίζονται με την υγεία ως «πανδημία πληροφοριών».

Μια έρευνα του Αμερικανού δημοσιογράφου Alex Gutentag και του καναλιού Substack Public (https://public.substack.com/p/world-health-organization-pushesαποκαλύπτει τώρα μια συντονισμένη προσπάθεια του ΠΟΥ να χρησιμοποιήσει μελλοντικές ιατρικές κρίσεις ως πρόσχημα για λογοκρισία πλήρους κλίμακας. 

Αντί να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού μετά την «πανδημία», ο ΠΟΥ προσπαθεί να κωδικοποιήσει μερικές από τις χειρότερες καταχρήσεις κρατικής εξουσίας τα τελευταία τρία χρόνια, δήλωσε ο Gutentag.

Το Associated Press (https://apnews.com/article/fact-check-WHO-pandemic-treaty-senate-736653222998), το Reuters (https://www.reuters.com/article/factcheck-who-treaty/fact-check-the-who-is-not-planning-to-implement-a-pandemic-treaty-that-would-strip-member-states-of-sovereignty-idUSL2N2XH0KA)το USA Today (https://www.usatoday.com/story/news/factcheck/2023/02/23/fact-check-false-claim-us-sovereignty-and-who-accord/11313805002/) και το FactCheck (https://www.factcheck.org/2022/05/scicheck-who-has-no-authority-to-dictate-u-s-health-policy/) δημοσίευσαν πρόσφατα άρθρα τονίζοντας ότι η νέα συνθήκη πανδημίας που προτείνει ο ΠΟΥ είναι απλώς μια προσπάθεια βελτίωσης του διεθνούς συντονισμού και όχι μια συνωμοσία για να φιμωθεί το κοινό.

Ωστόσο, το άρθρο 18 του σχεδίου συνθήκης της ΠΟΥ (https://healthpolicy-watch.news/wp-content/uploads/2023/05/DRAFT_INB_Bureau-text_22-May.pdf) καλεί πράγματι τα κράτη μέλη για: «Ανάληψη δράσης κατά ψευδών, παραπλανητικών ή παραπληροφορητικών πληροφοριών» και έλεγχος της «πανδημίας πληροφοριών» μέσω τακτικών πρωτοβουλιών «κοινωνικής ακρόασης». Ο ΠΟΥ έχει ήδη ξεκινήσει ένα παρόμοιο σύστημα επιτήρησης για την παρακολούθηση της λεγόμενης «παραπληροφόρησης» στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα Early Artificial Intelligence-supported Response with Social Listening (EARS ("αυτιά")https://www.who-ears.com/#/) του ΠΟΥ χρησιμοποιεί AI για την παρακολούθηση των τάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Public σχετικά με το πρόγραμμα «Social Listening» του ΠΟΥ, ένας εκπρόσωπος του οργανισμού απάντησε: «Η πλατφόρμα EARS δεν έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει παραπληροφόρηση». Το εργαλείο είναι «χρήσιμο όταν πρόκειται για την κατανόηση και την ιεράρχηση θεμάτων που προκαλούν ανησυχία».

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Gutentag, ο όρος «παραπληροφόρηση» αναφέρεται 22 φορές στο έγγραφο αναφοράς στο οποίο αναφέρεται ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ ως παράδειγμα της προσέγγισής του. Υποστηρίζεται μάλιστα ρητά ότι η «κοινωνική ακρόαση» μπορεί να βοηθήσει τις αρχές να «καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση».

Οι ισχυρισμοί ότι η συνθήκη θα δώσει στον ΠΟΥ περισσότερη εξουσία αντικρούονται από τον οργανισμό στο Public. Πρόκειται για «ψευδείς ειδήσεις».

Σύμφωνα με τον Gutentag, ωστόσο, μια νέα παγκόσμια συνθήκη για καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών είναι περιττή. Πράγματι, η συμφωνία θα έθιγε την εθνική κυριαρχία. Η Us For Them, μια βρετανική μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών, επισημαίνει (https://usforthem.co.uk/briefing-paper-the-who-pandemic-treaty-and-ihr-amendments/) ότι η συνθήκη προτείνεται μαζί με νέες τροποποιήσεις στον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό (IHR), το νομικά δεσμευτικό έγγραφο του ΠΟΥ για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση πανδημιών.

Αυτές οι αλλαγές, εξηγεί το Us For Them, θα επιτρέψουν στον ΠΟΥ να επιβάλει οικονομικές συνεισφορές από τα κράτη μέλη για κονδύλια πανδημίας και παρασκευή εμβολίων, καθώς και να παρακάμψει τις εθνικές διαδικασίες έγκρισης ασφάλειας για ιατρικά προϊόντα. Οι τροποποιήσεις δίνουν επίσης στον ΠΟΥ υπερεθνικές εξουσίες να επιβάλλει ιατρική περίθαλψη, εξετάσεις και καραντίνες. Η Goodday συνεχίζει:

«Τα σχέδια αυτά είναι ακόμη πιο ανησυχητικά καθώς ο ΠΟΥ υιοθέτησε πρόσφατα το σύστημα ψηφιακής πιστοποίησης υγείας της ΕΕ. Κατά τη διάρκεια του Covid, αυτό το ψηφιακό σύστημα χρησιμοποιήθηκε από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για να αποτρέψει τα μη εμβολιασμένα άτομα να διασχίσουν τα σύνορα. Πολλές χώρες χρησιμοποίησαν επίσης το πιστοποιητικό υγείας για να αρνηθούν στους μη εμβολιασμένους την πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια, στάδια, σαλόνια, θέατρα, ξενοδοχεία και άλλους χώρους. Ο ΠΟΥ επιθυμεί να επεκτείνει τις εξουσίες του για να περιορίσει και να λογοκρίνει το κοινό, αν και πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι πολλές από τις πληροφορίες σχετικά με τον Covid που ταξινομήθηκαν ως «παραπληροφόρηση» από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και κυβερνήσεις ήταν αρκετά αληθινές. Το Facebook παραδέχτηκε ότι λογοκρίνει «συχνά αληθινές» πληροφορίες σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, ενώ το «Virality Project» του Παρατηρητηρίου Διαδικτύου του Stanford ενθάρρυνε το Twitter και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να κάνουν το ίδιο.

Σύμφωνα με τον Gutentag, οι προσπάθειες του ΠΟΥ αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσέγγισης από τις ελίτ σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Γερμανία, η Βραζιλία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης για την πρόληψη της «παραπληροφόρησης» που σχετίζεται με την υγεία. Ο δημοσιογράφος επισημαίνει επίσης ότι ο ΠΟΥ συνεργάζεται τώρα με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσπάθησαν επίσης να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης στο όνομα της ασφάλειας.

Πηγή:

Alex Gutentag/Public: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προωθεί σαρωτική συνθήκη λογοκρισίας - 26 Ιουνίου 2023

(https://public.substack.com/p/world-health-organization-pushes(

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://transition-news.org/who-drangt-auf-weitreichenden-zensurvertrag


1 σχόλιο:

  1. Ο Π.Ο.Υ. είναι τό (παγκόσμιο) στρατηγείο
    τού Σατανά επί τής γής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!