Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

( Α-πο-τυ-χη-μέ-να από κάθε άποψη! ) Μελέτη: Τά βαρέα ηλεκτρικά οχήματα προκαλούν ΔΙΠΛΑΣΙΑ Ζ Η Μ Ι Α στόν δρόμο, από τά αντίστοιχα βενζινοκίνητα! ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ;

ΔΕΙΤΕ  Ο Π Ω Σ Δ Η Π Ο Τ Ε  
ΤΟ 'ΒΙΝΤΕΟ' ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ,
ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 
ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ!


Τα βαρέα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) προκαλούν διπλάσια ζημιά στις επιφάνειες του δρόμου από τα ισοδύναμά τους με καύση, σύμφωνα με έκθεση την Τρίτη.

Μια βρετανική μελέτη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Leeds διαπίστωσε ότι το μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ασκεί 2,24 φορές μεγαλύτερη πίεση στους δρόμους από ένα παρόμοιο βενζινοκίνητο όχημα - και 1,95 περισσότερο από ένα ντήζελ.


 Τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να προκαλέσουν έως και 2,32 φορές περισσότερες ζημιές στους δρόμους.

Η καταπόνηση των δρόμων προκαλεί μεγαλύτερη κίνηση της ασφάλτου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μικρές ρωγμές και τελικά να επεκταθεί σε λακκούβες με τις τοπικές κυβερνητικές αρχές να αφήνονται να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ο αντίκτυπος είναι ακόμη μεγαλύτερος με μεγαλύτερα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε έως και 2,32 φορές περισσότερες ζημιές στις οδικές υποδομές, σύμφωνα με την έκθεση, όπως περιγράφεται (https://www.telegraph.co.uk/news/2023/06/26/pothole-electric-cars-damage-roads-double-petrol-telegraph/) από την Daily Telegraph.

Το αυξημένο βάρος των ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να αποδοθεί κυρίως στις βαριές μπαταρίες τους, οι οποίες μπορούν να ζυγίζουν έως και 500 κιλά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν τεθεί υπό έλεγχο για το βάρος τους στο δρόμο.

Όπως ανέφερε το Breitbart News (https://www.breitbart.com/environment/2023/01/12/u-s-official-airs-safety-concerns-over-heavy-electric-vehicles/), οι κίνδυνοι για την ασφάλεια που θέτουν τα βαρέα ηλεκτρικά οχήματα σε οποιαδήποτε σύγκρουση με ελαφρύτερα οχήματα ώθησαν τον επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ να εκδώσει γενική προειδοποίηση προς όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Η αξιωματούχος, Jennifer Homendy, έθεσε το θέμα σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον στο Συμβούλιο Έρευνας Μεταφορών, όταν έδειξε, παρεμπιπτόντως, ως παράδειγμα, ένα ηλεκτρικό GMC Hummer που ζυγίζει περίπου 9.000 λίβρες  (4082,33133 kg) με μια μπαταρία που μόνο είναι 2.900 λίβρες (1,315417873 kg) - περίπου ολόκληρο το βάρος ενός τυπικού Honda Civic.

«Ανησυχώ για τον αυξημένο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού και θανάτου για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου από τα βαρύτερα βάρη και την αύξηση του μεγέθους, της ισχύος και της απόδοσης των οχημάτων στους δρόμους μας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε η Homendy σε παρατηρήσεις που προετοιμάστηκαν για την ομάδα.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.breitbart.com/europe/2023/06/28/study-heavy-electric-vehicles-cause-twice-the-road-damage-than-their-petrol-equivalents/


1 σχόλιο:

  1. Η υποκρισια και η διανομη κουτοχορτου απο εμμισθους ειδικους,εχει ανεβει επιπεδο.Απο το "κακο"διοξειδιο[την ζωη της χλωριδας]εως την "καθαροτητα"των πανελς και την οικολογια των e-cars,ενα ψεμμα δρομος.Χωρια που η μελετη ειναι ψευδης,πχ ενα tesla model 3 ζυγιζει απο1600-1800κιλα,μια BMW σειρα 5 ζυγιζει 1800-1950 κιλα.Φυσικα υπαρχει και το μεγεθος πελματος ελαστικων.Εκεινο ομως που κρυβουν ειναιτο κοστος [καταναλωση συν συντηρηση]ανα χιλμετρο,με σημερινες τιμες οικιακου ρευματτος[ενισχυμενη παροχη αναγκαστικα]ειναι μεγαλυτερο στα ηλεκτρικα.Υπολογιστε οτι το κοστος αλλαγης των ηλ.στοιχειων ανα 150-200χιλ χλμ.κοστιζει περιπου 20000 ευρω[δεκα λεπτα στη καλυτερη περιπτωση ανα χλμ.επιβαρυνση.Να μην εξετασω την αντιοικολογικη κατασκευη των μπαταριων,ουτε το αρνητικο οικολογικο αποτυπωμα των γιγαντιων ανεμογεννητριων που ξεστοκαραν οι επιτηδειοι στον τοπο μας,γιατι θα μας παρει σελιδες.[και να φανταστειτε ειμαι φανατικος της ηλεκτροκινησης,ακομα πριν τις μπαταριες λιθιου]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!