Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

"Περιορίζουμε την ελευθερία ... γιά τό κοινό καλό": Το Ιρλανδικό Κόμμα των Πρασίνων, ζητά τον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του λόγου!

 

“We are Restricting Freedom … for the Common Good”: Irish Green Party Calls For Limiting Free Speech!


18 Ιουνίου 2023



Το Ιρλανδικό Κόμμα των Πρασίνων ακολούθησε πολλούς στην αριστερά σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας Δημοκρατικού Κόμματος, αυτή την εβδομάδα και βγήκε υπέρ της λογοκρισίας και του ελέγχου του λόγου

Πράγματι, το κόμμα έγινε πλήρως οργουελικό, καθώς η πρόεδρός του Pauline O'Reilly ζήτησε «περιορισμό της ελευθερίας» για την προστασία του....


Τα σχόλια της O'Reilly αποτελούν μέρος της εισαγωγής του νομοσχεδίου για την ποινική δικαιοσύνη (υποκίνηση βίας ή μίσους και αδικήματα μίσους) του 2022. Συζητήσαμε προηγουμένως αυτή τη μαζική επίθεση στην ελευθερία του λόγου.

Η νομοθεσία θα ποινικοποιεί την «υποκίνηση βίας ή μίσους εναντίον» ατόμων με «προστατευόμενα χαρακτηριστικά», καθώς και την «ανοχή, άρνηση ή κατάφωρη υποβάθμιση γενοκτονίας, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων κατά της ειρήνης».

Ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου έχει γίνει άρθρο πίστης για πολλούς στην αριστερά. Έχω γράψει για την αγωνία μου (ως κάποιος που μεγάλωσε σε μια φιλελεύθερη, πολιτικά ενεργή οικογένεια των Δημοκρατικών στο Σικάγο) βλέποντας την εγκατάλειψη των αξιών της ελευθερίας του λόγου από το κόμμα. 

Οι δημοκρατικοί ηγέτες ζητούν τώρα ομοιόμορφα κανονισμούς λογοκρισίας και λόγου. Ο πρόεδρος Μπάιντεν κατηγόρησε ακόμη ότι οι εταιρείες που αρνήθηκαν να λογοκρίνουν αντίθετες απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «σκοτώνουν ανθρώπους» (https://jonathanturley.org/2021/07/17/the-lethality-of-free-speech-biden-denounces-big-tech-as-killing-people-by-not-censoring-speech/). 

Άλλοι έχουν καταγγείλει την ελευθερία του λόγου ως «εμμονή ενός λευκού άνδρα» (https://jonathanturley.org/2022/05/01/why-does-musk-care-so-much-about-this-time-magazine-column-denounces-free-speech-as-a-white-mans-obsession/).

Το κίνημα κατά της ελευθερίας του λόγου έχει γίνει ανοιχτά οργουελιανό όταν ισχυρίζεται ότι προστατεύει την ελευθερία περιορίζοντας την ελευθερία. Χρησιμοποιεί επίσης όρους όπως παραπληροφόρηση για να αποκρύψει την προσπάθειά τους να φιμώσουν όσους έχουν αντίθετες απόψεις. Αντί να χρησιμοποιούν «λογοκρισία», αναφέρονται στην «εποπτεία περιεχομένου».

Αυτή η προσπάθεια εκδηλώθηκε πλήρως αυτήν την εβδομάδα στην Ιρλανδία με αυτήν τη νομοθεσία κατά της ελευθερίας του λόγου.

Μιλώντας ενώπιον της Ιρλανδικής Γερουσίας (Seanad) αυτή την εβδομάδα, η O'Reilly δήλωσε (https://www.oireachtas.ie/en/debates/debate/seanad/2023-06-13/10/?highlight%5B0%5D=pauline&highlight%5B1%5D=o%27reilly) ότι «όταν κάποιος το σκεφθεί, όλοι οι νόμοι και όλη η νομοθεσία αφορούν τον περιορισμό της ελευθερίας. Αυτό ακριβώς κάνουμε εδώ. Περιορίζουμε την ελευθερία, αλλά το κάνουμε για το κοινό καλό».

Είναι το ίδιο μήνυμα των δημοκρατών της Νέας Υόρκης που ζητούν τον περιορισμό του λόγου ως τρόπο προστασίας της δημοκρατίας (https://jonathanturley.org/2021/12/30/new-york-considers-legislation-to-curtail-free-speech-in-the-name-of-democracy/). Πράγματι, ο πρώην υπουργός Εργασίας της Clinton, Robert Reich, έχει δηλώσει ότι η ελευθερία του λόγου είναι «τυραννία» (https://jonathanturley.org/2022/04/13/187265/).

H O'Reilly διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η εγκατάλειψη της ελευθερίας δεν ήταν κάτι νέο ή απειλητικό: «Σε όλο το Σύνταγμά μας μπορεί κανείς να δει ότι ενώ κάποιος έχει δικαιώματα, περιορίζονται για το κοινό καλό. Όλα πρέπει να είναι ισορροπημένα».

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικό είναι το πόσο χαμηλό είναι το όριο για την άρνηση της ελευθερίας του λόγου, σύμφωνα με την O'Reilly. Τώρα φαίνεται ότι η «βαθιά δυσφορία» είναι αρκετή:

«Εάν οι απόψεις ενός ατόμου για την ταυτότητα των άλλων ανθρώπων κάνουν τη ζωή τους ανασφαλή και αβέβαιη και τους προκαλούν τόσο βαθιά δυσφορία που δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, η δουλειά μας ως νομοθέτες είναι να περιορίσουμε αυτές τις ελευθερίες για το κοινό καλό».

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η O'Reilly παραδέχεται ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο σχετικά με τις απόψεις μίσους, αλλά είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε τέτοιες φωνές: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τροφοδοτήσει το μίσος, αλλά έχουν επίσης εκθέσει για όλους μας το βρώμικο υπογάστριο του μίσους στην ιρλανδική κοινωνία. Αυτό το μίσος υπήρχε ανέκαθεν». Φυσικά, αυτή και η πλειοψηφία θα καθορίσουν ποιες απόψεις δημιουργούν «βαθιά δυσφορία».

Η ιρλανδική νομοθεσία είναι πιθανό να αναπαραχθεί σε όλο τον κόσμο εάν η κοινότητα της ελευθερίας του λόγου δεν μπορεί να κρατήσει τη γραμμή ενάντια στο κίνημα κατά της ελευθερίας του λόγου. Είναι μέρος ενός αδυσώπητου κινήματος στην Ευρώπη, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οπισθοδρόμηση των δυτικών αξιών της ελευθερίας του λόγου που κάποτε καθόριζαν τις χώρες.

Έχουμε συζητήσει τις προσπάθειες προσωπικοτήτων όπως η Hillary Clinton να στρατολογήσουν ευρωπαϊκές χώρες (https://jonathanturley.org/2022/11/02/eu-moves-against-twitter-to-block-free-speech-protections-after-calls-from-clinton-and-other-democratic-leaders/) για να αναγκάσουν το Twitter να αποκαταστήσει τους κανόνες λογοκρισίας. 

Ανίκανοι να βασιστούν στην εταιρική λογοκρισία ή να πείσουν τους χρήστες να αγκαλιάσουν τη λογοκρισία (https://jonathanturley.org/2022/11/28/new-twitter-sign-ups-hit-all-time-record-despite-cancel-campaign/), η Clinton και άλλοι καταφεύγουν στην παλιομοδίτικη κρατική λογοκρισία (https://jonathanturley.org/2022/04/29/democrats-move-from-corporate-censorship-to-good-old-fashioned-state-censorship/), ζητώντας ακόμη και από άλλες χώρες να λογοκρίνουν την ομιλία των Αμερικανών πολιτών.

Η Ιρλανδία βρίσκεται τώρα στο χείλος της ελευθερίας. Ο εναγκαλισμός τέτοιων νόμων από τους Ιρλανδούς είναι συντριπτικά ειρωνικός. 

Ο Frank Ryan, ο οποίος πολέμησε κατά της συνθήκης, μίλησε εκ μέρους πολλών ριζοσπαστών δηλώνοντας ότι «όσο έχουμε γροθιές και μπότες, δεν θα υπάρχει ελευθερία λόγου για τους προδότες». Αυτές οι δυνάμεις κατά της Συνθήκης απέρριψαν τις απόψεις της ελευθερίας του λόγου που καθόριζαν επί μακρόν τα δυτικά έθνη. Τώρα, η Ιρλανδία δηλώνει ότι «δεν υπάρχει ελευθερία λόγου για όσους μισούν» και αναλαμβάνει την εξουσία να ορίσει ποιοι είναι "μισητές" και ποιοι όχι.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://jonathanturley.org/2023/06/18/we-are-restricting-freedom-for-the-common-good-irish-green-party-calls-for-limiting-free-speech/

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ: ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ

    https://orthodoxyellas.blogspot.com/2023/06/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!