Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Ψ υ χ ο π ά θ ε ι α καί ναρκισσισμός, τά αιτία του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ, αναφέρει μελέτη!....


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Current Psychology, ο αριστερός εξτρεμισμός στους ανθρώπους οφείλεται συχνά σε έντονα ψυχοπαθητικά και ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά.

 Σύμφωνα με τη μελέτη, η αντιρατσιστική δέσμευση αφορά τη διέξοδο για «σαδιστικές τάσεις και μεγαλειώδεις αυτοεικόνες».

Η New York Post εφιστά την προσοχή σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Current Psychology στην οποία έχουν διερευνηθεί τα αίτια του αριστερού εξτρεμισμού.

Σύμφωνα με τη μελέτη, είναι ένας συγκεκριμένος τύπος προσωπικότητας που συχνά έλκεται από τον αντιρατσισμό και τον αντιφασισμό. 

Για το σκοπό αυτό, οι συγγραφείς της μελέτης, Ann Krispenz και  Alex Bertrams , επινόησαν μια νέα ιδέα: την αρχή «Το όχημα του σκοτεινού εγώ».

— Σύμφωνα με αυτή την αρχή, άτομα με σκοτεινές προσωπικότητες, όπως υψηλά επίπεδα ναρκισσιστικών και ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών, έλκονται από συγκεκριμένες μορφές πολιτικού και κοινωνικού ακτιβισμού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο για να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες που εστιάζουν στο εγώ και όχι γιατί πραγματικά θέλουν να προωθήσουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα, λένε οι ερευνητές στο PsyPost.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο αριστερός ακτιβισμός παρέχει πολλές ευκαιρίες σε αυτούς τους «σκοτεινούς τύπους προσωπικότητας» να επιβληθούν και να επιδείξουν «ηθική ανωτερότητα» , να αποκτήσουν κοινωνική θέση και να «κυριαρχήσουν τους άλλους» . 

Η συμμετοχή σε κοινωνικές συγκρούσεις και η επίδειξη επιθετικότητας, ικανοποιεί ταυτόχρονα την ανάγκη τους για «αναζήτηση συγκίνησης» , δείχνει η μελέτη,

Η μελέτη, αποκαλύπτει επίσης ότι οι ίδιοι οι αριστεροί εξτρεμιστές πολύ σπάνια ζουν όπως διδάσκουν τον εαυτό τους και ότι ο λεγόμενος ακτιβισμός τους γίνεται ένας τρόπος να ξεφύγουν από το να «συμπεριφέρονται διαταραγμένοι» .

— Άτομα που διακατέχονται από τον αριστερό εξτρεμισμό μπορεί να δηλώνουν ότι εκείνοι που αντιτίθενται στις «προοδευτικές αξίες» τους είναι «παλιομοδίτικοι», επιδιώκουν να καταστείλουν την ελευθερία του λόγου προκειμένου να ρυθμίσουν την ικανότητα των δεξιών πεποιθήσεων να εκφράζονται στην εκπαίδευση και υποστηρίζουν ακόμη και τη χρήση βίας για την επίτευξη του στόχου των πολιτικών τους στόχων, λένε οι ερευνητές.

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι ναρκισσιστές και οι ψυχοπαθείς που έλκονται από τον αριστερό εξτρεμισμό προέρχονται συχνά από εύπορα υπόβαθρα...

— Εφ΄όσον οι μεγαλεπήβολοι ναρκισσιστές λαχταρούν συχνά τη φήμη, τη διάκριση και την υψηλή κοινωνική θέση και σημασία, μπορεί να υποτεθεί ότι φιλοδοξούν να αποκτήσουν θέσεις επιρροής που περιλαμβάνουν υψηλό βαθμό δημοσιότητας και επιρροής, καθώς και πρόσβαση σε οικονομικά και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Οι ερευνητές ελπίζουν τώρα ότι μειονοτικές ομάδες και άλλες οργανώσεις που έχουν ειλικρινή πρόθεση να αναζητήσουν δικαιοσύνη θα λάβουν υπ΄όψη τη μελέτη και θα ασκήσουν επαγρύπνηση εναντίον αυτού του τύπου ατόμου, που πιστεύουν ότι θα μπορούσε εύκολα να αρχίσει να κυριαρχεί σε αυτές τις ομάδες.

ΚΟ: από εδώεδώ κι εδώ

http://redskywarning.blogspot.com/2023/05/blog-post.html

5 σχόλια:

 1. Γιατροί σε δημόσια κλινική του Λονδίνου άλλαζαν φύλο σε μικρά παιδιά

  https://enromiosini.gr/arthrografia/giatroi-se-dimosia-kliniki/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το WEF δηλώνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε κό@ρανα και να πίνουν ούρα,για την
  καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

  https://thepeoplesvoice.tv/wef-declares-humans-must-eat-feces-and-drink-urine-to-fight-climate-change/

  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ????
  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ Lear Jet ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ....

  AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Von der Leyen: Κρυφά SMS, 35 δισεκατομμύρια στα σκουπίδια,
  η πιο άθλια σύμβαση στον κόσμο
  BINTEO

  https://www.eyewideopen.org/?p=4949

  AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Εγκληματικό»: Εμπιστευτικά έγγραφα της ΕΕ αποκαλύπτουν χιλιάδες θανάτους από εμβόλια της Pfizer-BioNTech PDF

  https://www.triklopodia.gr/%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ad%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b1/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. https://www.youtube.com/watch?v=yqkkIxdeDRI

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!