Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Οδηγός ταξί αντιμετωπίζει πρόστιμο 1000 ευρώ για αναφορά της Βίβλου στο αυτοκίνητο.

Η Ένωση Ταξί προτρέπει τους οδηγούς να «εκφράσουν την πίστη τους με διαφορετικό τρόπο»




Με το χέρι στην καρδιά: Το βρίσκετε προσβλητικό να διαβάσετε κάπου το ακόλουθο απόσπασμα από τη Βίβλο: «Ιησούς Χριστός – η οδός – η αλήθεια και η ζωή». Για παράδειγμα, αυτή η δήλωση είναι κατάλληλη σε ένα ταξί; Προσωπικά, δεν μπορώ να δω τίποτα κακό σε αυτό το ρητό από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο. Αντιθέτως. Σε μια χριστιανική χώρα –την οποία εξακολουθώ να θεωρώ τουλάχιστον την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας– αυτό θα έπρεπε να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Ακριβώς όπως σε ένα ισλαμικό κράτος, κανείς δεν θα σκεφτόταν να θεωρήσει ένα απόσπασμα από το Κοράνι ως προσβλητικό.

Αλλά στη σημερινή Γερμανία. Ένα απόσπασμα από την Αγία Γραφή θεωρείται τώρα προσβλητικό εδώ. Τουλάχιστον σύμφωνα με το Γραφείο Οδικής Κυκλοφορίας του Έσσεν. Τώρα κατηγορεί έναν οδηγό ταξί για την προαναφερθείσα παράθεση της Βίβλου στο αυτοκίνητό του ως «απαράδεκτη θρησκευτική διαφήμιση». Η αρχή απαίτησε δήλωση από αυτόν σχετικά με αυτή την κατηγορία και απειλεί με πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ, όπως αναφέρει η «Bild».

«Είμαι πιστός Χριστιανός εδώ και 18 χρόνια και αγαπώ τον Ιησού. Ήθελα απλώς να κάνω κάτι καλό», δήλωσε ο Jalil Mashali, ένας γεννημένος στο Ιράν οδηγός ταξί και πρώην μουσουλμάνος, σύμφωνα με την έκθεση. Σύμφωνα με την έκθεση, ο 51χρονος οικογενειάρχης θέλει με το αυτοκόλλητό του να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκεφτούν τη σχέση τους με τον Χριστιανισμό.
Δεν μπορώ να δω τίποτα προσβλητικό σε αυτό. Επίσης, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν ένας οδηγός ταξί στην Ινδία έβαζε ένα ινδουιστικό σύνθημα στο αυτοκίνητό του για να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν τον ινδουισμό. Ή αν έβλεπα ένα βουδιστικό ρητό σε έναν ταϊλανδό οδηγό ταξί. Αντίθετα, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας ινδουιστής ή βουδιστής επισκέπτης θα είχε προβλήματα με ένα χριστιανικό ρητό σε ένα γερμανικό αυτοκίνητο.

Από πού προέρχεται το πρόβλημα είναι ο μεγάλος ελέφαντας που στέκεται στη μέση του δωματίου - αλλά δεν επιτρέπεται καν να προφέρετε. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση η πλειοψηφία των μουσουλμάνων μπορεί να ζήσει καλά με ένα τέτοιο ρητό. Αλλά όχι οι Γερμανοί, οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν την εύνοια ιδιαίτερα μαχητικών μουσουλμάνων σε προληπτική υπακοή.

Η περίπτωση του ιρανού οδηγού ταξί στο Έσσεν είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Ο άνδρας βρήκε τον Χριστό αφού έχασε το αριστερό του πόδι σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Προηγουμένως, ήταν μουσουλμάνος. Όταν είχε αυτοκτονικές σκέψεις εξαιτίας 23 χειρουργικών επεμβάσεων, μια ηλικιωμένη γυναίκα προσευχήθηκε μαζί του στον Ιησού και τον έφερε στον Χριστιανισμό. «Από τότε, το σύνθημα που κόλλησα στο νέο μου ταξί είναι το μάντρα μου», λέει ο Jalil Mashali, σύμφωνα με την «Bild».
Σύμφωνα με την έκθεση, είχε προηγουμένως κολλήσει ένα ψάρι σε άλλο όχημα ως σύμβολο της χριστιανικής πίστης του. Αυτό δεν οδήγησε ποτέ σε προβλήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με το "Διάταγμα για τη λειτουργία μηχανοκίνητων οχημάτων στις επιβατικές μεταφορές", το οποίο ισχύει σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύεται η πολιτική και θρησκευτική διαφήμιση στα ταξί.

Όμως, συνιστά ένα ρητό από την Αγία Γραφή «διαφήμιση»;

Σύμφωνα με την «Bild», η Ομοσπονδιακή Ένωση Ταξί και Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων διευκρίνισε ότι οι θρησκευτικές δηλώσεις δεν επιτρέπονται στα ταξί σύμφωνα με απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου το 1998. Ο λόγος: το ταξί έχει μια σημαντική λειτουργία στις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες και παρέχει μια υπηρεσία κοινής ωφέλειας για όλους. Διευθύνων Σύμβουλος Michael Oppermann: «Μπορούμε μόνο να συμβουλεύσουμε τον συνάδελφό μας να εκφράσει και να ζήσει την πίστη του με διαφορετικό τρόπο».

Αν το σκεφτείτε ωστόσο, ένας οδηγός ταξί - και επίσης ένας οδηγός λεωφορείου - δεν επιτρέπεται πλέον να φοράει Σταυρό γύρω από το λαιμό του.


Φυσικά, ορισμένοι θα πουν τώρα: μια τέτοια απαγόρευση είναι απαραίτητη, διότι διαφορετικά θα μπορούσαν να υπάρχουν και ισλαμικά δόγματα στα ταξί.

Αφενός, το επιχείρημα αυτό έχει βαρύτητα. Όμως: Η Γερμανία είναι – τουλάχιστον ακόμη – μια χώρα που μπορεί να χαρακτηρισθεί ότι ανήκει στην χριστιανική πολιτιστική σφαίρα.

Στην Ανατολική Ευρώπη, έχω δει συχνά οδηγούς ταξί να έχουν μια εικόνα ή ένα χριστιανικό σύνθημα στο αυτοκίνητό τους. Ή στις ισλαμικές περιοχές της Ρωσσίας, ισλαμικά σύμβολα. Αν τους έλεγα ότι αυτό απαγορεύεται στη Γερμανία, νομίζω ότι θα έλεγαν ότι ήμουν τρελλός.

Μπορώ να καταλάβω ότι η επιθετική θρησκευτική διαφήμιση που ισοδυναμεί με απόπειρα προσηλυτισμού ή προσβολή άλλων θρησκειών απαγορεύεται σε δημόσιο χώρο όπως ένα ταξί.

Αλλά αν ένα απόσπασμα της Αγίας Γραφής σε ένα ταξί είναι παράνομο στη Γερμανία, τότε έχουμε απομακρυνθεί τρομακτικά από τις ρίζες μας και στην πραγματικότητα περιφρονούμε τις παραδόσεις μας.



ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/taxi-fahrer-droht-1000-euro-strafe-fuer-bibel-zitat-im-wagen/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Παιδικός σταθμός στο Αμβούργο καταργεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η αιτία; Δεν θέλουν να αποκλείσουν κανέναν λόγω της πίστης του

https://weltwoche.de/daily/hamburger-kita-schafft-den-weihnachtsbaum-ab-begruendung-man-will-keinen-aufgrund-seines-glaubens-ausschliessen-obwohl-sich-offenbar-niemand-bisher-daran-gestoert-hatte/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!