Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστική συνέντευξη με τους γονείς του Φίλιππου (†20): «ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ. ΣΤΥΓΝΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΟΥΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ»


Εικόνες από τη συνέντευξη που δημοσίευσε το RTL West



Η μοίρα του 20χρονου Φίλιππου από το Μίντεν συγκλονίζει ολόκληρη τη Γερμανία. Την ημέρα του θανάτου του, οι γονείς του μιλούν μπροστά στην κάμερα. Βλέποντας τον πόνο τους είναι σχεδόν αφόρητο.

Ο Φίλιππος είχε παρακολουθήσει τον χορό της αποφοίτησης της αδελφής του το Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε σε κώμα από μια ομάδα «νότιων» στους κήπους σπα του Bad Oeynhausen. Πέθανε την Τρίτη από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, την προηγούμενη ημέρα που είχε κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός από τους γιατρούς.

«Ήταν το καλύτερο αγόρι στον κόσμο»

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το RTL West, οι γονείς του Φίλιππου φαίνονται στον κήπο την ημέρα του θανάτου του. Τα λαμπάκια του πάρτυ κρέμονται, ο ήλιος λάμπει. Η μητέρα του Φίλιππου, Joanna Steinmann, κάθεται σε μια καρέκλα του κήπου. Στο πλευρό της είναι ένας νεαρός άνδρας, προφανώς φίλος της οικογένειας.





Η Joanna Steinmann, μαζί ένας φίλος ή συγγενής, την υποστηρίζει.

Σημαδεμένη από σοκ και θλίψη, η μικροκαμωμένη γυναίκα μιλά για τις τελευταίες ώρες του γιου της: «Δοκίμασα τα πάντα, δοκιμάσαμε τα πάντα». Ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο πάλευαν για τη ζωή του Φίλιππου, «προσπαθήσαμε να τον σώσουμε και με άλλους τρόπους». Οι φίλοι και η οικογένεια είχαν στραφεί στον Θεό. «Προσευχηθήκαμε πολύ. Καλέσαμε τον πάστορα, οι φίλοι πήγαν στην εκκλησία. Δυστυχώς, δεν βοήθησε».


Η μητέρα του Φίλιππου συγκλονίζεται επανειλημμένα από λυγμούς. Δάκρυα τρέχουν στο πρόσωπό της. Η σκηνή είναι δύσκολο να την αντέξει κανείς.



Οι δράστες της βίας κατέστρεψαν αυτή την ευτυχία: η μητέρα Joanna Steinmann με τον γιο της Φίλιππο.

Ο πατέρας του Φίλιππου μιλάει επίσης μπροστά στην κάμερα, κρατώντας τα γυαλιά ανάγνωσης στο χέρι του. Ο Δημήτριος Τσάνης είναι εξωτερικά συγκροτημένος. Δυνατός για τον γιο του. 
 
Λέει: «Ο γιος μου ήταν το καλύτερο αγόρι στον κόσμο. Ήταν εκεί για όλους. Για τους φίλους του, για όλους. Ήθελε απλώς να διασκεδάσει, στον χορό με την αδερφή του». Η αδελφή του Φιλίππου στέκεται πολύ κοντά του. Κλαίει καθώς μιλάει ο πατέρας της.






Σοκ και θλίψη: Ο πατέρας Δημήτρης και η αδελφή του Φιλίππου


«ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΣΤΥΓΝΑ»

Σε συνέντευξή της στο RTL West - που δεν φαίνεται στο βίντεο - η Joanna Steinmann βρίσκει σαφή λόγια για το θάνατο του γιου της: «ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΣΤΥΓΝΑ. Κανείς δεν το σκέφτηκε!», είπε, σύμφωνα με το RTL. 
 
Εξωτερικά, ο σοβαρά τραυματισμένος γιος της δεν φαινόταν σοβαρά, σύμφωνα με μια έκθεση σχετικά με τη συνέντευξη. Αλλά ο Φίλιππος υπέστη θανατηφόρες εγκεφαλικές αιμορραγίες. «Για μένα, αυτό ήταν εν ψυχρώ δολοφονία», φέρεται να είπε η Joanna Steinmann. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο γιος μου δολοφονήθηκε».





Ο Φίλιππος με την αδελφή του την ημέρα της τελετής αποφοίτησης


Ο πατέρας Δημήτριος είπε στη συνέντευξη στο RTL: «Για μένα, ήταν και είναι ένας κόσμος  που  καταρρέει. Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε!» Και: «Έχω πολύ θυμό μέσα μου, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό όταν χάνεις ένα παιδί».




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:

«ΝΑ ΜΗ ΒΡΟΥΝ ΗΣΥΧΙΑ. Έχω πολύ θυμό μέσα μου, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό όταν χάνεις ένα παιδί»
@rtlwest

Es ist eine verzweifelte Aufforderung einer Mutter an die Mörder ihres Kindes. Auf einem Platz im Kurpark von Bad Oeynhausen wird Philippos brutal zusammengeschlagen. Von mehreren jungen Männern. Offenbar kannten sie ihr Opfer nicht.

♬ Originalton - RTLWest


RTLWest (@rtlwest) Official | TikTok 



1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!