Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των νευρολογικών θανάτων μεταξύ των νέων




Μια ομάδα επιστημόνων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μετά από μια ανησυχητική νέα μελέτη που αποκάλυψε μια τεράστια αύξηση των θανάτων μεταξύ των νέων που πάσχουν από νευρολογικές ασθένειες.

Οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία για μια δραματική αύξηση των νευρολογικών θανάτων μεταξύ ατόμων ηλικίας 15-44 ετών που ξεκίνησε το 2021 και συνέχισε να αυξάνεται μέχρι το 2023.

Η μελέτη προδημοσίευσης, η οποία βασίζεται σε εκτεταμένα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), ανέλυσε τη θνησιμότητα που σχετίζεται με νευρολογικές ασθένειες σε διάφορες ηλικιακές ομάδες από το 2000 έως το 2023.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν μια ανησυχητική αύξηση των θανάτων από νευρολογικές ασθένειες, τόσο ως κύρια αιτία όσο και μεταξύ πολλαπλών παραγόντων που συμβάλλουν, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η μελέτη, που διεξήχθη από κορυφαίους επιστήμονες δεδομένων της Phinance Technologies, αποκαλύπτει ότι η αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική μεταξύ των νεώτερων ενηλίκων.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αυξανόμενοι θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν βαθιές επιπτώσεις στις πολιτικές δημόσιας υγείας του έθνους, ειδικά μετά την πανδημία COVID-19.

Αφού εντόπισαν την αύξηση των θανάτων, οι ερευνητές συνέχισαν την έρευνά τους σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την αιτία του κύματος θνησιμότητας.

Ίσως το πιο ανησυχητικό, η μελέτη διαπίστωσε αύξηση των νευρολογικών επιπλοκών μετά από εμβολιασμούς COVID-19, συμπεριλαμβανομένων καταστάσεων όπως το σύνδρομο Guillain-Barré και η οξεία διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα.

Επικεφαλής της ομάδας της Phinance Technologies είναι ο παγκοσμίου φήμης αναλυτής δεδομένων Ed Dowd.

Απαντώντας στα αποτελέσματα της μελέτης, ο Dowd υποστήριξε ότι τα δεδομένα έχουν «πολύ υψηλή στατιστική σημασία».

"Τα αποτελέσματα δείχνουν μια σαφή ρήξη με την προηγούμενη ιστορική τάση στα ποσοστά θνησιμότητας από νευρολογικές ασθένειες", σημείωσε ο Down σε μια ανάρτηση στο X.



Οι επιστήμονες δεδομένων της Phinance Technologies, Carlos Alegria και Yuri Nunes, πραγματοποίησαν μια βαθιά κατάδυση εξετάζοντας τη θνησιμότητα που σχετίζεται με νευρολογικές ασθένειες σε διάφορες ηλικιακές ομάδες από το 2000 έως το 2023.

ΠΗΓΗ: Scientists Raise Alarm over Surging Neurological Deaths Among Young People - Slay News


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!