Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Στήν Ασία «γράφεται» η μετάβαση του κόσμου, προς μία νέα παγκόσμια ισορροπία! / ΒΙΝΤΕΟ

 




Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα περισσότερο εμφανές ότι το παγκόσμιο γεωπολιτικό και οικονομικό κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς Ανατολάς, ενώ υποχωρεί η παντοκρατορία της «δυτικής παγκοσμιοποίησης». Ο ονομαζόμενος «παγκόσμιος Νότος», σε Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική, ενισχύει τη θέση του στην παγκόσμια σκακιέρα. Κάτι που ιδιαίτερα εκφράζεται με το φαινόμενο των BRICS και της συνεχούς διεύρυνσής του.

Οι πρόσφατες επισκέψεις Πούτιν στη Βόρειο Κορέα και το Βιετνάμ, προηγουμένως στην Κίνα, σε χώρες του Περσικού, κ.ο.κ., έρχονται να τονίσουν τις διεργασίες που συνολικότερα συντελούνται στον κόσμο προς μια νέα παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων.

Βέβαια, η επίσκεψη Πούτιν στη Βόρειο Κορέα, και η υπογραφή συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών ήταν αυτή που προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας, και από την πλευρά της Δύσης εντονότατες επικρίσεις. 0:00 Προκάλεσε η Ρωσία τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ; Ο Πούτιν επέμενε πολύ καιρό να μην υπάρξει διεύρυνση. Δεν εισακούστηκε. Η Ρωσία απάντησε…. 3:30 Επίσκεψη στη Λ.Δ.Κορέας! Συμφωνία που αλλάζει το ρου των εξελίξεων στον κόσμο. Φιλανδία-Σουηδία: τι προσέθεσαν στο ΝΑΤΟ; 6:30 Να και το δυναμικό της Λ.Δ.Κορέας. Μαζί και πυρηνικό οπλοστάσιο. 8:20 Μετά την ορκωμοσία του, ο Πούτιν ταξιδεύει μόνο προς… Ανατολάς. Κίνα, Ουζμπεκιστάν, Λ.Δ.Κορέας, Λ.Δ.Βιετνάμ…. 10:10 Πολεμικό δυναμικό Κορέας στη βάση σοβιετικών προδιαγραφών. Ο Κιμ επιδιώκει να πάρει ρωσικές διαστημικές τεχνολογίες. Ακόμα και για υποβρύχια 13:50 Οι στόχοι της Β.Κορέας είναι αμερικανικά συμφέροντα σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία αλλά και μέσα στις ΗΠΑ! 15:45 Ο Τραμπ κορόιδεψε τον Κιμ… Αυτό οδήγησε τον Κιμ σε συμφωνία με τη Μόσχα… 18:00 Οι ΗΠΑ… περιττοί παντού. Πούτιν: Αν θέλουν τη στρατηγική μας ήττα, τότε γιατί να φοβόμαστε να πάμε μέχρι τέλους;;; 20:30 Διακαής πόθος η επανένωση των δυο κορεατικών κρατών! Ποιοι αντιδρούν; Οι Αγγλοσάξωνες… 22:25 Εκνευρισμός ΗΠΑ από επίσκεψη Πούτιν στο Βιετνάμ. Θέλουν να ξεχάσει η ανθρωπότητα τα εγκλήματα τους εκεί πριν 50 χρόνια 23:55 Βιετνάμ και Κορέα υπάρχουν ως σήμερα χάρι στη σοβιετική ισχύ και στήριξη στους πολέμους κατά των ιμπεριαλιστών 25:20 Σε πήρε κάποτε η Δύση, σε ξαναφέρνει η Ανατολή… Η Ρωσία δε χωρά σε καμμία αγκαλιά 27:00 Ο κόσμος αλλάζει προς άλλη, μη αγγλοσαξονική κατεύθυνση

28:00 Τέλος εκπομπής

Οι επισκέψεις Πούτιν στο Βιετνάμ και τη Βόρειο Κορέα έχουν στρατηγικής σημασίας αξία, σχολιάζει ο Δημήτρης Λιάτσος, στην εκπομπή του «Ιδεοχώρου».

Εδώ και πολύ καιρό, βέβαια, οι ΗΠΑ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αντιθέσεις ανάμεσα σε Βιετνάμ και Κίνα, προκειμένου να προσελκύσουν το Βιετνάμ στην πλευρά τους. Ποιοι; Αυτοί που το ισοπέδωσαν με τους βομβαρδισμούς, προκάλεσαν τουλάχιστον τρία εκατομμύρια νεκρούς, και ακόμα και σήμερα η γη της χώρας είναι μολυσμένη από τα αμερικανικά χημικά όπλα. Η επίσκεψη Πούτιν στο Βιετνάμ τους χαλάει τα σχέδιά τους.

Με αφορμή τη συμφωνία Ρωσίας - Β. Κορέας, οι Δυτικοί καταγγέλλουν τη Ρωσία για καταπάτηση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ποιοι; Αυτοί που έχουν κάνει κάνει κουρελόχαρτο τις αποφάσεις και κλωτσοπατινάδα το ΣΑ του ΟΗΕ.

Μια τέτοια συμφωνία, σε ένα τόσο ευαίσθητο σημείο του πλανήτη, δείχνει ότι οι Αμερικανοί είναι και εκεί περιττοί. Οπως δυτικά, στην Ευρώπη, έτσι και ανατολικά, στην Ασία.

Η συμφωνία δεν ήταν αναμενόμενη. Επεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Γι' αυτό εξεμάνησαν στη Δύση. Ηταν ένα ακόμα καρφί στο μάτι των εγκεφάλων της δυτικής παγκοσμιοποίησης. Η Β. Κορέα έχει τεράστια αποθέματα οπλισμού και πυρομαχικών σοβιετικού τύπου, τα οποία πανεύκολα μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία. Κατά τα Δυτικά ΜΜΕ, ο Κιμ θέλει από τη Ρωσία διαστημικές τεχνολογίες.

Επίσης, θέλει ρωσική τεχνολογία πυραύλων που θα εκτοξεύονται από τα υποβρύχια. Η Ρωσία θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα.

Οι Κορεάτες θέλουν να ενωθούν. Εγιναν προσπάθειες ένωσης Βόρειας και Νότιας Κορέας στο παρελθόν, αλλά τις εμπόδισαν οι ΗΠΑ. Κλασσικό δείγμα της πολιτικής του διαίρει και βασίλευε.

Γιατί το '89 η ένωση των Γερμανιών ήταν πρόοδος και δεν θα είναι πρόοδος η ένωση της Κορέας; Σκεφτείτε να ενωθεί η τεχνολογικά σύγχρονη Νότια με την πυρηνική Βόρεια; Δεν το θέλουν οι ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!