Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

'Woke' Τέχνη: Κανιβαλισμός και παιδεραστία



Φεμινισμός ή περιφρόνηση για τις γυναίκες;



Ένα άρθρο επισκεπτών από την Iris Zukowski

Η Kunsthalle Osnabrück παρουσιάζει αυτή την περίοδο μια έκθεση της Sophia Süßmilch που ασχολείται με το θέμα του κανιβαλισμού και απευθύνεται στους παιδεραστές
 
Ένα από τα έργα της δείχνει ένα παιδί δίπλα σε μια γυμνή γυναίκα στα τέσσερα, της οποίας το κεφάλι είναι διακοσμημένο με ένα βελούδινο κεφάλι αγελάδας. Φοράει μια γούνινη ουρά και κοιτάζει την κάμερα σαν σε παροξυσμό, ενώ ένα παιδί κάθεται σε ένα κουνιστό άλογο πίσω της. Το μήνυμα της σκηνοθεσίας της καλλιτέχνιδας, που εμφανίζεται στη φωτογραφία, είναι σαφές: η μητρότητα, όπως μια αγελάδα γαλακτοπαραγωγής, σημαίνει να υπηρετεί τους απογόνους. Ο τίτλος της εικόνας: «Γιατί δεν θέλετε παιδιά;»

Η καλλιτέχνιδα, η οποία κατάγεται από το Νταχάου, παρουσιάζει επίσης εγκαταστάσεις και μια περφόρμανς, της οποίας προηγήθηκε ακόμη και η Kunsthalle με προειδοποίηση σκανδάλης. 
 
Μπορείτε να δείτε γυμνές χορεύτριες και "Τούρτες μπροστά στις νεκρές κόρες μας". "απεικόνιση παιδιών σε πορνογραφικό περιβάλλον θα αποτελούσε υπόθεση της εισαγγελίας στο παρελθόν, αλλά σήμερα χρηματοδοτείται από χρήματα των φορολογουμένων.

Η Osnabrück Kunsthalle είχε ήδη δεχθεί κριτική το 2023, όταν μια εγκατάσταση τέχνης κάλυψε την πρόσοψη του πολυκαταστήματος με λινές τσάντες που έφθασαν στο Osnabrück από την Γκάνα.

Το κόστος της αεροπορικής μεταφοράς ήταν περίπου 15.000 ευρώ και ο συνολικός προϋπολογισμός για την εγκατάσταση ήταν 300.000 ευρώ. Το ταμείο της πόλης χρηματοδότησε 120.000 ευρώ, το υπόλοιπο ποσό προήλθε από άλλα φορολογικά χρηματοδοτούμενα δοχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

Μετά το κάλεσμα μποϊκοτάζ του CDU του Osnabrück να μην επισκεφθεί την έκθεση "Τα παιδιά ακούν εδώ!", η Sophia Süßmilch προσβάλλεται και απειλείται στα κοινωνικά δίκτυα. 
 
Τα αντικείμενα τέχνης της, τα οποία υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν έμβρυα και κρέμονται με αλυσίδες πάνω από κλουβιά ινδικών χοιριδίων, καθώς και μάσκες ζώων και μια παράσταση που ασχολείται με τον κανιβαλισμό, φαίνεται να μην έτυχαν πολύ καλής υποδοχής. 
 
Η Süßmilch δήλωσε στην Υπηρεσία Προτεσταντικού Τύπου ότι τώρα θα αναλάβει νομική δράση κατά των αντιδράσεων. Με την τέχνη της, εκπροσωπεί φεμινιστικές θέσεις. Χρησιμοποιεί συχνά γυμνά σώματα, γι' αυτό είναι επανειλημμένα εχθρική. Η έκθεση πραγματεύεται τη σχέση παιδιού και μητέρας και ασχολείται επίσης με θέματα όπως ο κανιβαλισμός (!!!) σε αυτό το πλαίσιο.



Η διαστροφή γίνεται κανονικότητα

Γιατί το κράτος χρηματοδοτεί μια μισογυνιστική και εχθρική προς το παιδί καρικατούρα μητέρας και παιδιού, η οποία κάνει την ομορφιά άσχημη και την απόκλιση επιλογή;


Η έκκληση του CDU για μποϊκοτάζ στο Osnabrück σήμαινε ότι τα αμφισβητήσιμα έργα τέχνης προβλήθηκαν επίσης σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ. 
 
Παρουσιάζεται η ενοχλητική τέχνη για να μεταφέρει ύπουλα στο μυαλό μας μια κανονικότητα διαστροφής, το αποτρόπαιο και το προηγουμένως αδιανόητο; (δείτε εδώ).


Γιατί η τέχνη στη δημοκρατία;

Η δημοκρατία προσπαθεί να μας δώσει μια νέα ιδέα για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, για τη συντροφικότητα και τις ηθικές αξίες. Η τέχνη θεωρείται κατάλληλο μέσο για την προώθηση των αξιών αυτής της νέας δημοκρατίας. Ο δικτυακός τόπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαντά στο ερώτημα «Γιατί η τέχνη στη δημοκρατία;», ως εξής:

«Κατανοώντας την τέχνη ως όπλο διαμαρτυρίας για την έκφραση ζητημάτων και προβλημάτων πολιτικής φύσης..., η τέχνη γίνεται τότε ένα μέσο μεταφοράς και ένα πολιτικό εργαλείο που στοχεύει στην αλλαγή και τον μετασχηματισμό της κοινωνίας».

Αυτό που είναι φυσικά ένα ταμπού στην ηθική μας συνείδηση μπορεί να διαδοθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έτσι να αφαιρεθεί από τα ταμπού. 
 
Ο προσεκτικός παρατηρητής της αγοράς του κινηματογράφου, της μουσικής, του βιβλίου και της τέχνης δεν παραβλέπει το γεγονός ότι η απανθρωποποίηση του ανθρώπου μας παρουσιάζεται με αυξανόμενη ένταση στα μέσα ενημέρωσης και την τέχνη. 
 
Η βία κατά των παιδιών και των γυναικών μπορεί να βρεθεί σε ταινίες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε σκηνές επίδειξης και σε μουσικά βίντεο βλέπουμε σατανικά μοτίβα και σε γκαλλερί τέχνης κανιβαλισμό και παιδιά παρουσιάζονται σε πορνογραφικό περιβάλλον για να αντιμετωπίσουν τη σχέση μεταξύ μητέρας και παιδιού από τη φεμινιστική θέση.


Μισογυνιστικός φεμινισμός

Εδώ και αρκετό καιρό, οι φεμινιστικές θέσεις μας παρουσιάζουν γυμνά γυναικεία σώματα, συχνά σεξουαλικοποιημένα, ως αυτοπεποίθηση «δημιουργού περιεχομένου μόνο θαυμαστών», ως ηθοποιούς ή ως υπηρεσίες συνοδείας. 
 
Αν η γυναίκα προσφέρει το σώμα της στους άνδρες για σεξουαλική ικανοποίηση έναντι χρημάτων, αυτή «ενδυναμώνεται» στη διαστρεβλωμένη κοσμοθεωρία των φεμινιστριών – αν και υποβιβάζει τον εαυτό της σε ένα σεξουαλικό αντικείμενο που υποτάσσεται στις ανάγκες των ανδρών. 
 
Εάν μια γυναίκα γεννήσει παιδιά και θηλάσει το μωρό της, απεικονίζεται ως αγελάδα γαλακτοπαραγωγής που υποτάσσεται στα παιδιά.
 
Θα μπορούσε η φεμινιστική τέχνη να είναι πιο μισογυνιστική;


Ο 'woke' φεμινισμός καταστέλλει τις (νέες) γυναίκες στην ανάπτυξη της γυναικείας δύναμης και των δυνάμεών τους. 
 
Η μητρική αγάπη φαίνεται να είναι άγνωστη στις σημερινές φεμινίστριες.
 
Κάθε τι φυσικό και θηλυκό διαπομπεύεται, ενώ διακηρύσσεται ότι οι άνδρες θα μπορούσαν να είναι και γυναίκες.
 
Μήπως ο 'woke' φεμινισμός εξυπηρετεί βασικά αδίστακτες πατριαρχικές δυνάμεις στο παρασκήνιο που θέλουν να περιφρονήσουν τη φύση των γυναικών, να τις υποβαθμίσουν και να τις αποδυναμώσουν;



Οι φεμινιστικές θέσεις πρέπει να ενδυναμώνουν τις γυναίκες, αλλά δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο

Όπως συμβαίνει συχνά, τα ψέμματα δηλώνονται ως η αλήθεια: η μητρότητα απεικονίζεται ως ταπεινωτική υποταγή στη φύση, παρ' όλο που μπορεί να είναι μια ικανοποιητική εμπειρία για τις γυναίκες. 

Οι υγιείς γυναίκες που είναι ικανές για αγάπη συνήθως βιώνουν μια αξιοσημείωτη ενίσχυση της θηλυκής τους δύναμης όταν γίνονται μητέρες. 

Το να είσαι ικανός για άνευ όρων αγάπη και ανιδιοτελή φροντίδα είναι μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή και το μυαλό για πολλές γυναίκες.

Μήπως η δημοκρατία και ο 'woke' φεμινισμός θέλουν να διώξουν συστηματικά από τη συνείδησή μας το θαύμα και την ομορφιά της δημιουργίας της ανθρώπινης ζωής, την εμπειρία της άνευ όρων αγάπης για το παιδί και τον εμπλουτισμό που μπορούν να φέρουν τα παιδιά στη ζωή μας – ακόμη και μέσω μίας παράλογης τέχνης;

Σε πολλά επίπεδα κοινωνικοπολιτικών γεγονότων, φαίνεται να είμαστε εκτεθειμένοι σε μια ναρκισσιστική ατζέντα που προφανώς θέλει να δηλώσει ότι η μη συναισθηματική, εγωμανής, αντικοινωνική επιθυμία και συμπεριφορά της είναι ο κανόνας για όλους.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!