Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η Βαυαρία αναζητά μια τεράστια περιοχή για "κεντρική αποθήκη πανδημίας" - για τι;


Συμβολική εικόνα: Μεγάλη αποθήκη (C) Report24.news


Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η επόμενη πλανδημία είναι ήδη επικείμενη. 

Νομικά, ο Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός της ΠΟΥ έχει δημιουργηθεί - αλλά προφανώς υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν δομικά πριν περάσει στον επόμενο γύρο. 

Στο Ελεύθερο Κρατίδιο της Βαυαρίας, ένας διαγωνισμός για μια κεντρική αποθήκη πανδημίας κοντά στο Μόναχο διαρκεί μέχρι τις 23 Ιουνίου. 

Προστασία συναγερμού, περίφραξη με προστασία από αναρρίχηση, ελεγχόμενη πρόσβαση, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έκτακτης ανάγκης και πολλά άλλα - έχετε προγραμματίσει κάτι.


Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων μπορεί να προβληθεί από οποιονδήποτε μέσω του ιστότοπου immobilien.bayern.de. 

Διακόπηκε στις 27 Μαΐου – η διάρκεια μέχρι τις 23 Ιουνίου προκαλεί έκπληξη και δίνει την εντύπωση του επείγοντος

Το γεγονός ότι ένα έργο αυτού του μεγέθους δημοπρατείται μόνο για ένα μήνα είναι τουλάχιστον εξαιρετικά ασυνήθιστο.


Η επιθυμητή ημερομηνία έναρξης μίσθωσης είναι ήδη το 4ο τρίμηνο του 2024 - και η διάρκεια έχει οριστεί για πέντε χρόνια - με δυνατότητα παράτασης.

Τώρα που η υποτιθέμενη πανδημία του κορωνοϊού έχει αναμφίβολα τελειώσει και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί είναι περισσότερο από ανήσυχοι να μην χρειάζεται να μιλούν γι' αυτό πια, το μεγάλο ερώτημα είναι ποια πανδημία αναμένεται το 4ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους;



Επέκταση ή μετεγκατάσταση της κεντρικής πανδημικής αποθήκης Garching;

Στο διαδίκτυο, υπάρχουν μόνο λίγες ενδείξεις εδώ για το αν η υπάρχουσα εγκατάσταση πρόκειται να επεκταθεί εδώ ή αν η υπάρχουσα εγκατάσταση από το Garching πρέπει να μεταφερθεί για κάποιο λόγο. 

Η κεντρική αποθήκη της πανδημίας υπάγεται στο Βαυαρικό Κρατικό Γραφείο Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων. Τα καθήκοντα του τμήματος μπορούν να βρεθούν σε αυτήν την αρχική σελίδα: Tasks Unit 6.2 Pandemic Central Warehouse Bavaria (PZB).

Η Κεντρική Αποθήκη Πανδημίας της Βαυαρίας ιδρύθηκε γύρω στον Ιούλιο του 2020 και το ακόλουθο κείμενο από μια περιφερειακή πυροσβεστική υπηρεσία από τις 21 Ιουλίου 2020, το οποίο έκτοτε «εξαφανίστηκε» από τον επίσημο ιστότοπο, μπορεί ακόμα να βρεθεί στην απεραντοσύνη του Διαδικτύου: Το ελεύθερο κράτος χτίζει κεντρική αποθήκη πανδημίας της Βαυαρίας / Εγγυημένη διαθεσιμότητα προστατευτικού εξοπλισμού ακόμη και σε περίπτωση συμφόρησης εφοδιασμού

Εκείνη την εποχή, 42,6 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, 12,6 εκατομμύρια ρόμπες θηλασμού/χειρουργικές ποδιές, 10 εκατομμύρια μάσκες FFP2 και 2,1 εκατομμύρια μάσκες FFP3, 3,6 εκατομμύρια προστατευτικές στολές, 190 εκατομμύρια γάντια μόλυνσης και 750.000 γυαλιά προστασίας ματιών αποθηκεύτηκαν εκεί. 

Επιπλέον, υπήρχε πιθανώς πολύ ακριβός ιατρικός εξοπλισμός, όπως μηχανήματα αξονικής τομογραφίας, αναλυτές αερίων αίματος και αναπνευστήρες ως «στρατηγικό θεμέλιο» εκείνη την εποχή. 

Ποιος πλήρωσε για όλα αυτά και πού είναι τα αγαθά σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα; 

Έχουν όλα ήδη απορριφθεί; Το 2021, το Augsburger Allgemeine ανέφερε το στρατόπεδο και έθεσε την ερώτηση εν μέσω της πανδημίας: «Αλλά σε τι είναι καλό;».



Υλικά πανδημίας αγοράζονται συνεχώς

Το γεγονός ότι τα προαναφερθέντα προϊόντα δεν έχουν σε καμμία περίπτωση αποθηκευτεί στατικά, αλλά προμηθεύονται συνεχώς, εξηγείται από ένα άρθρο στο Zeit.de της 9ης Ιουλίου 2023: Η Βαυαρία διανέμει περισσότερες από 30 εκατομμύρια μάσκες. (Πριν από την ημερομηνία λήξης). 

Στα τέλη του 2020, υπήρξε γραπτή έρευνα στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Βαυαρίας σχετικά με την κατασκευή του στρατοπέδου, που υποβλήθηκε από τον Δρ Dominik Spitzer, FDP - έντυπο υλικό 18/10416. 


Παρεμπιπτόντως, οι απαντήσεις δεν ταιριάζουν με τα δεδομένα της σελίδας πυροσβεστικής που αναφέρθηκε παραπάνω, στην πραγματικότητα η συσσώρευση «πανδημικών υλικών» είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στρατόπεδα πανδημίας έχουν επίσης δημιουργηθεί σε άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια, ακόμη και αν η κατάσταση των πληροφοριών εξακολουθεί να είναι συγκεχυμένη. 

Πρόσφατα αναφέρθηκε από τη Θουριγγία ότι 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες (εντελώς άσκοπες κατά των ιών) αποθηκεύτηκαν σε μια τέτοια αποθήκη. 

Το στρατόπεδο πανδημίας της Ερφούρτης δημιουργήθηκε επίσης το 2020

Η νέα «περιστροφή» στην αφήγηση είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης. 

Δεδομένου ότι το ύφασμα της μάσκας είναι γνωστό ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από τους ιούς (σύγκριση: πόρτα αχυρώνα με μπάλα του τένις), τώρα υποτίθεται ότι λειτουργούν μέσω «ηλεκτροστατικού φορτίου». 

Ωστόσο, αυτό θα υποβαθμιστεί με την πάροδο του χρόνου, γι' αυτό και οι μάσκες θα πρέπει να αναδιατάσσονται τακτικά. Θα βρεθεί ποτέ κάποιος να εντοπίσει τους δικαιούχους αυτών των συμφωνιών και, αν χρειαστεί, να τους προσφύγει στη δικαιοσύνη;


Μια αστεία υποσημείωση στο πλάι. Στα μέσα του 2021, οι Πράσινοι ανησυχούσαν ότι διανέμονταν μάσκες σε όλη τη Γερμανία από την κεντρική αποθήκη της πανδημίας στη Βαυαρία που δεν προσέφερε καν βασική προστασία. Διότι, ακούει κανείς και εκπλήσσεται, αυτές οι μάσκες έχουν πιστοποιηθεί με μια «γρήγορη διαδικασία της TÜV Nord» χωρίς έλεγχο θερμοκρασίας και χωρίς προσομοίωση χρήσης - δηλαδή μόνο με βάση την καλή πίστη στην ειλικρίνεια 😏των κινέζων κατασκευαστών

Όταν τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης αμφισβήτησαν το προστατευτικό αποτέλεσμα και, πάνω απ' όλα, την πιστοποίηση των μασκών και των τεστ, ειπώθηκε ότι ήταν παραπληροφόρηση, ψευδείς ειδήσεις και άλλα.



Αυτό απαιτείται για τη νέα κεντρική αποθήκη πανδημίας στη Βαυαρία

Τοποθεσία:
γύρω από το Μόναχο, κατά προτίμηση σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων γύρω από το Oberschleissheim
(βλ. σχέδιο τοποθεσίας στη σελίδα 6 της έκθεσης)

Συγκοινωνιακές συνδέσεις:
Επαρκώς αποδοτικές για την κυκλοφορία φορτηγών 
Βολική τοποθεσία όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ομοσπονδιακό αυτοκινητόδρομο
Μονόδρομος ως είσοδος/έξοδος ή ευρεία είσοδος/έξοδος
Πολύ καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις επιθυμητές

Τύπος δωματίου: Εσωτερικοί αποθηκευτικοί χώροι με εξωτερικό χώρο και χώρο γραφείου

Εμβαδό: περίπου 21670 τ.μ.


Ειδικές απαιτήσεις ασφαλείας
ασφαλισμένος με συναγερμό, περίφραξη τουλάχιστον ασφαλούς αναρρίχησης, ελεγχόμενη πρόσβαση, κεντρικό κλείσιμο, σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έκτακτης ανάγκης εάν είναι απαραίτητο ή/και σημείο τροφοδοσίας για γεννήτριες ισχύος έκτακτης ανάγκης.


Άλλες απαιτήσεις

Διαρρύθμιση περιοχής:
περίπου 7,370 m² 

Εξωτερικοί αποθηκευτικοί χώροι: περίπου 1,800 m² 

Αποθηκευτικός χώρος για ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες προϊόντα: Περίπου 1,280 m² 

Αποθηκευτικός χώρος για ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες προϊόντα (επιθυμητή στέγη): Περίπου 1,000 m² 

Χώρος στάθμευσης οχημάτων (επιθυμητή στέγη):
Περίπου 1,860 m² 

Θέσεις στάθμευσης εμπορευματοκιβωτίων (για διπλή στοίβαξη): Περίπου 1,430 m² 

Αποθηκευτικός χώρος για περίπου 10 φορτηγά και περίπου 25 αυτοκίνητα συν επαρκείς διαδρόμους κυκλοφορίας, περιοχές φόρτωσης και ελιγμών: περίπου 13.000 m² εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, εκ των οποίων:

περίπου 6.900 m² επιφάνεια ψηλού κόλπου με ύψος οροφής τουλάχιστον 11 m (για περίπου 13.000 θέσεις αποθήκευσης παλετών ευρώ)

περίπου 500 m² αποθήκευση επικίνδυνων εμπορευμάτων περίπου

5.600 m² διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι (αποθήκευση μπλοκ για περίπου 2.000 ευρώ αποθηκευτικοί χώροι παλετών, ράφι, χώρος συλλογής κ.λπ.)

περίπου 1.300 m² γραφείο και άλλος χώρος:
περίπου 500 m² χώρος γραφείου σε 3 μονά και 18 δίκλινα γραφεία
περίπου 130 m² αίθουσες συνεδριάσεων περίπου 300 m² εργαστήριο
περίπου 370 m² άλλα δωμάτια (π.χ. δωμάτιο αχθοφόρου, κοινωνικά δωμάτια, χώροι υγιεινής, αποδυτήρια, αίθουσα φωτοτυπιών, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα αρχείων, δωμάτιο καθαρισμού)

Εάν είναι απαραίτητο, 1-3 διαμερίσματα εξυπηρέτησης στις εγκαταστάσεις ή σε κοντινή απόσταση, εάν υπάρχουν.

Επιθυμητή έναρξη μίσθωσης 4ο τρίμηνο 2024

Περίοδος ενοικίασης: 5 χρόνια συν επιλογή


ΠΗΓΗ: Freistaat Bayern sucht riesiges Areal für "Pandemie-Zentrallager" - wozu? (report24.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!