Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Πώς οι εκβιαστές του κλίματος στοχεύουν να μας αναγκάσουν σε "έξυπνα" γκουλάγκ




Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τα προγράμματα «διαχειριζόμενης υποχώρησης» θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που τα μοντέλλα «κλιματικής αλλαγής» καθιστούν «μη ασφαλιστέα»


Συγκλονιστικά στοιχεία αναδύονται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για το πώς η κλιματική απάτη χρησιμοποιείται για να επιβάλει ένα τεχνο-ολοκληρωτικό μέλλον της έξυπνης πόλης.

Οι εγκληματοκράτες παγκόσμιοι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν συχνά τις αποικίες της Κοινοπολιτείας τους για να δοκιμάσουν τις πιο ύπουλες κλιμακώσεις της τυραννίας τους - σκεφτείτε τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία κατά τη διάρκεια του Covid.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό θα είναι το σχέδιο για την ανάπτυξη της ατζέντας της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το εν λόγω μοχθηρό σχέδιο, που ονομάζεται "Managed Retreat", αποκαλύφθηκε από την ανεξάρτητη ερευνήτρια Kate Mason στο εξαιρετικό blog της Substack με στόχο την "αποδόμηση αφηγήσεων 4IR".

Η ιδέα είναι ότι η υπερβολική «μοντελλοποίηση» των φανταστικών επιπτώσεων της «κλιματικής αλλαγής» χρησιμοποιείται για να ορίσει ορισμένες περιοχές ως ακατάλληλες για ανθρώπινη εγκατάσταση.

Σε στενή συνεργασία με το κράτος συνεργάζεται ο ασφαλιστικός κλάδος – επί μακρόν κεντρικό τμήμα της διεφθαρμένης εγκληματοκρατικής αυτοκρατορίας – ο οποίος θεωρεί ότι τα σπίτια σε αυτές τις περιοχές είναι «ανασφάλιστα».

Οι τράπεζες παίζουν επίσης το ρόλο τους (φυσικά!) λέγοντας ότι είναι απρόθυμες να παράσχουν υποθήκες για αυτά τα «μη ασφαλιστέα» ακίνητα.




Στο τελευταίο της άρθρο, η Kate αναφέρεται σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ για το Kensington Banks, κοντά στο κέντρο της πόλης της Μελβούρνης, το οποίο έχει πρόσφατα κηρυχθεί ζώνη πλημμύρας.

Γράφει: «Οι τιμές των ακινήτων αναμένεται να πέσουν κατακόρυφα κατά 20%. Νομίζω ότι αυτό είναι μάλλον συντηρητικό - ποιος θα αγοράσει σε μια ζώνη πλημμύρας; Εκτός αν είναι ένας προγραμματιστής που θα τα ισοπεδώσει όλα και θα χτίσει ένα συγκρότημα Smart Resilient».

Εν τω μεταξύ, στη Νέα Ζηλανδία, οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί για τις προσπάθειες επιβολής «υποχώρησης» από τις παράκτιες περιοχές με το πρόσχημα της προβλεπόμενης ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Όπως δείχνει αυτή η έκθεση των μέσων ενημέρωσης, δεν πιστεύουν την κινδυνολογία της κλιματικής προπαγάνδας.

Ο Tim Rees είπε. "Ζω στην παραλία Paraparaumu από το 1965 και η παραλία γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Εδώ και 45 χρόνια έχω βουτήξει στα ανοικτά του νησιού Kāpiti και τα βράχια είναι ακόμα στο ίδιο ύψος κατά την άμπωτη».

Η Tania Lees πρόσθεσε: «Η επιστήμη δεν έχει κατασταλάξει και δεν υπάρχει συναίνεση. Δεν πιστεύουμε ότι η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει σημαντικά και [ότι] όλοι θα πλημμυρίσουμε».

Η κεντρική και τοπική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει «μια διαδικασία αυτής της κλίμακας», είπε. "Μέχρι στιγμής, οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολλάρια για τη διαδικασία Takutai Kāpiti.

«Απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξοδέψουμε περισσότερα. Εάν εφαρμοστεί, η διαχειριζόμενη υποχώρηση θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολλάρια».



Όσο για την ατζέντα πίσω από όλα αυτά, η Kate γράφει:


Η εύρεση των πληροφοριών σχετικά με τη μοντελλοποίηση της κλιματικής αλλαγής και την ασφάλιση έχει ενώσει τις τελείες για μένα σχετικά με τον τεράστιο όγκο οικιστικών εξελίξεων που προχωρούν στην Αυστραλία.

Θα πρέπει να μας βάλουν όλους κάπου όταν τα σπίτια μας θα κρίνονται μη ασφαλιστέα και πρέπει να τα πουλήσουμε για ένα ψίχουλο.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για τις λεγόμενες  «βιώσιμες» έξυπνες πόλεις. Τα πάντα συνδέθηκαν με το διαδίκτυο και τα δεδομένα συλλέχθηκαν, αποθηκεύτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως μοντέλλα για να υπαγορεύσουν όλο και πιο δυστοπικά κυβερνητικά μέτρα ελέγχου και επιβολής».

Ως επιβεβαίωση, αποκαλύπτει ότι το Ασφαλιστικό Συμβούλιο της Αυστραλίας, που συμμετέχει στο Managed Retreat, εργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλλου Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και τηρεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ακόμη και ως ιδρυτικό μέλος των Αρχών των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ασφάλιση.






Η ατζέντα των έξυπνων γκουλάγκ του ΟΗΕ παρέλασε στο 80σέλιδο φυλλάδιό τους με τίτλο «Τοποθετώντας τους ανθρώπους στις έξυπνες πόλεις: Ένα εγχειρίδιο για τις τοπικές και περιφερειακές κυβερνήσεις», όπως αναφέραμε το 2022.

Επίσης, το 2022, ένας οργανισμός που ονομάζεται Αυστραλιανό Συμβούλιο για το Κλίμα δημοσίευσε μια μελέτη η οποία εκτιμά ότι 1 στα 25 από όλα τα σπίτια και τα εμπορικά κτίρια στη χώρα θα καταστεί ουσιαστικά ανασφάλιστο έως το 2030 λόγω της «επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Οι πλημμύρες των ποταμών αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με τη μελέτη, με τις αστραπιαίες πλημμύρες και τις πυρκαγιές να αναγνωρίζονται ως οι άλλοι κύριοι κίνδυνοι που συμβάλλουν στο να καταστούν οι ιδιοκτησίες «ανασφάλιστες».

Εκτός από την έκκληση για «διαχειριζόμενες μετεγκαταστάσεις», η έκθεση τόνισε την ανάγκη για «αναβάθμιση των δημόσιων επενδύσεων στην ανθεκτικότητα» και για «υποστήριξη των κοινοτήτων ώστε να "ανοικοδομηθούν καλύτερα"».(666: build back better)

Δήλωσε: «Οι κωμοπόλεις, οι πόλεις και οι κοινότητες πρέπει να ανοικοδομηθούν – όπου ενδείκνυται – κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις αναπόφευκτες μελλοντικές αλλαγές στο κλίμα και να τις καθιστά πιο ανθεκτικές».

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η έκθεση παρουσιάστηκε με υπερηφάνεια στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ...








ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!