Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Το WEF προωθεί σχέδια για να πάρει τον έλεγχο της παροχής ...ο ξ υ γ ό ν ο υ!





Τα μέλη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) έχουν αρχίσει να συζητούν σχέδια για να πάρουν τον έλεγχο όλων των στοιχείων της φύσης στα οποία βασίζονται οι άνθρωποι για την επιβίωσή τους, όπως η τροφή, το νερό, ακόμη και η παροχή οξυγόνου.





Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνάντησης των Νέων Πρωταθλητών του WEF, γνωστή και ως «Καλοκαιρινό Νταβός», στο Νταλιάν της Κίνας, οι παγκοσμιοποιητές δήλωσαν ότι τα φυσικά συστήματα είναι πεπερασμένα και πρέπει να ενσωματωθούν.


Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο πάνελ του Νταβός, η ομιλήτρια του WEF, Lindsay Hooper, κατηγόρησε τα μέλη του ευρύτερου κοινού ότι αναμένουν ότι το νερό και το οξυγόνο θα είναι «απεριόριστα» και «δωρεάν».


H Hooper, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Ηγεσίας Βιωσιμότητας του Πανεπιστημίου του Cambridge, υποστήριξε ότι τα τρόφιμα, το νερό και το οξυγόνο είναι «μορφές φυσικού κεφαλαίου» που οι παγκόσμιες ελίτ πρέπει να βάλουν «στον ισολογισμό».



«Δεν μπορούμε να κάνουμε επιχειρήσεις σε έναν νεκρό πλανήτη», προειδοποίησε τα μέλη του WEF που συγκεντρώθηκαν για την ετήσια εκδήλωση.


H Hooper προώθησε το σχέδιο κατά τη διάρκεια του πάνελ με τίτλο "Κατανόηση του καθολικού της φύσης".

Κατά τη διάρκεια του πάνελ, οι παγκοσμιοποιητές υποστήριξαν ότι κάθε μέρος της οικονομίας εξαρτάται από τη φύση.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προκειμένου να «προστατεύσουν» τα φυσικά συστήματα, οι μη εκλεγμένες εταιρικές ελίτ πρέπει να «φέρουν τη φύση στον ισολογισμό».


«Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα φυσικά συστήματα, μία από τις λύσεις είναι να φέρουμε τη φύση στον ισολογισμόn να φέρoυμε τη φύση στους τρόπους με τους οποίους λαμβάνονται οι αποφάσεις εντός των επιχειρήσεων για να της αποδώσουν αξία – να την φέρουν σε λογιστικούς και οικονομικούς μηχανισμούς», εξήγησε η Hooper.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:



Η Hooper προειδοποίησε τα μέλη του WEF ότι οι προσπάθειες για περαιτέρω επέκταση του πλούτου και της εξουσίας «δεν είναι βιώσιμες σε έναν πεπερασμένο πλανήτη».


Σύμφωνα με την Hooper, «Οι τρόποι με τους οποίους αναπτύξαμε τις οικονομίες μας, τα μοντέλλα οικονομικής ανάπτυξής μας, ήταν απίστευτα επιτυχημένα για την παγκόσμια ευημερία.


«Οι ακούσιες συνέπειες των σημερινών μοντέλλων ανάπτυξης απλά δεν είναι βιώσιμες σε έναν πεπερασμένο πλανήτη».


Τα λόγια της Hooper απηχούν εκείνα του ιδρυτή του WEF, Klaus Schwab.

Στην εναρκτήρια ολομέλεια του καλοκαιριού στο Νταβός την Τρίτη, ο Schwab είπε ότι υπάρχουν «όρια στην ανάπτυξη».


Ο Schwab είπε στις παγκόσμιες ελίτ ότι η εισαγωγή της ατζέντας της παγκοσμιοποίησης θα απαιτήσει από την ανθρωπότητα να αναγκαστεί σε μια «συνεργασία» με τον μη εκλεγμένο οργανισμό, όπως ανέφερε το Slay News.


Υποστηρίζει ότι η «οικονομική ανάπτυξη» και ένα πιο «ειρηνικό» μέλλον θα προέλθουν από τη μείωση του αριθμού του πληθυσμού και την υιοθέτηση της καινοτομίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), χρησιμοποιώντας παράλληλα την πράσινη ατζέντα για την προώθηση της αλλαγής πολιτικής.


Στο τέλος της ομιλίας του, ο Schwab επανήλθε στο θέμα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, ενώ επανεξέτασε το φετινό θέμα, λέγοντας ότι υπήρχαν «όρια στην ανάπτυξη».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:


Όπως ανέφερε το Slay News, το "Limits to Growth" είναι ένα νεύμα στο ομώνυμο βιβλίο της Λέσχης της Ρώμης που δημοσιεύθηκε το 1972.


Το βιβλίο είναι ένα μανιφέστο για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού των ανθρώπων.


Ο συγγραφέας του βιβλίου, Dennis Meadows, είναι μέλος του WEF και θεωρείται αρχιτέκτονας της αντι-ανθρώπινης ατζέντας της οργάνωσης.


Όπως έχει αναφέρει προηγουμένως το Slay News, ο Meadows υποστήριξε ότι οι παγκόσμιες ελίτ πρέπει να ενορχηστρώσουν ένα μαζικό γεγονός μείωσης του πληθυσμού για να εξαλείψουν το 86% της ανθρώπινης φυλής.


Υποστηρίζει ότι οι «ελίτ» που θα μείνουν πίσω θα έχουν μια καλύτερη ζωή με λιγώτερους ανθρώπους στη Γη.


Αφού έκανε ένα λεπτό νεύμα σε αυτή την ατζέντα, ο Schwab λέει ότι αυτά τα όρια μπορούν να ξεπεραστούν χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης με σύνεση.



Υποστήριξε ότι η πράσινη ατζέντα πρέπει να προωθηθεί ως «μεγάλη ευκαιρία για την ανθρωπότητα».


Κατά τη διάρκεια του πάνελ του WEF με θέμα «Κατανοώντας το βιβλίο της φύσης», η Hooper προειδοποίησε ότι η φύση δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζεται μέσα στην οικονομία σαν να ήταν ελεύθερη και απεριόριστη.



"Προς το παρόν, ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις σε καθημερινό επίπεδο εντός των επιχειρήσεων και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι επειδή εξετάζουμε μετρήσεις οικονομικών δεδομένων που δεν λαμβάνουν υπόψη", δήλωσε η Hooper.



«Η φύση αντιμετωπίζεται μέσα στην οικονομία σαν να είναι απεριόριστη και κυρίως σαν να είναι ελεύθερη», παραπονέθηκε.



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:



Σύμφωνα με την Hooper, αυτό συμβαίνει επειδή «κάθε μέρος της οικονομίας εξαρτάται θεμελιωδώς από τη φύση».


Ως αποτέλεσμα, οι παγκοσμιοποιητές πρέπει να πάρουν τον έλεγχο «του αέρα που αναπνέουμε, του νερού που πίνουμε, του εδάφους, των ωκεανών που χρειαζόμαστε για τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε, των ορυκτών που χρειαζόμαστε ως εισροές στην τεχνολογία και στις υποδομές», δήλωσε η Hooper.


«Χωρίς αυτές τις μορφές αξίας, αυτές τις μορφές φυσικού κεφαλαίου, δεν θα έχουμε οικονομίες.


«Είναι τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία των οικονομιών μας».


Εκτός από την τοποθέτηση της «φύσης στον ισολογισμό», μια άλλη πρόταση που έρχεται στο τέλος της συζήτησης πρότεινε να τεθεί ένας φόρος στα φυσικά συστήματα όπως το νερό στο ίδιο πνεύμα με τους φόρους άνθρακα.


Στην παρουσίασή της, η διευθύνουσα σύμβουλος του WEF για τη φύση και το κλίμα Gim Huay Neo δήλωσε ότι η «ενσωμάτωση του φυσικού κεφαλαίου στο λογιστικό μας πλαίσιο» θα πρέπει να συμβεί σύντομα.


«Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε, συνεχίζοντας παράλληλα να βελτιώνουμε και να βελτιώνουμε, και το καλύτερο παράδειγμα που μπορώ να δώσω είναι η τιμολόγηση του άνθρακα», δήλωσε η Neo στα μέλη του WEF.


«Σήμερα, η τιμολόγηση του άνθρακα, το ETS [Συστήματα Εμπορίας Εκπομπών], οι φόροι άνθρακα καλύπτουν πραγματικά περίπου το 25% των παγκόσμιων εκπομπών.


«Θα πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε την κλιμάκωση για να καλύψουμε και το 100% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.


«Και πέρα από τον άνθρακα, ας σκεφτούμε άλλες πτυχές της φύσης που είναι ευκολότερο να ποσοτικοποιηθούν.


«Πιθανότατα δεν θα είμαστε σε θέση να ποσοτικοποιήσουμε τα πάντα την πρώτη μέρα, αλλά τι γίνεται με το νερό;


«Αυτό είναι πολύ πιθανό για εμάς να αρχίσουμε να ενσωματώνουμε συστηματικά στους τρέχοντες μηχανισμούς τιμολόγησης του άνθρακα εμπορίας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:


ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:


Ωστόσο, οι παγκόσμιες ελίτ προωθούν όλο και περισσότερο παρόμοια σχέδια τα τελευταία χρόνια.

Στην COP27 τον Νοέμβριο του 2022, ο πρώην σύμβουλος της Τράπεζας της Αγγλίας και συμπρόεδρος της G20 Michael Sheren δήλωσε ότι ο άνθρακας «κινείται πολύ γρήγορα σε ένα σύστημα όπου θα είναι κοντά σε ένα νόμισμα».


Υποστήριξε ότι επόμενο στην ατζέντα ήταν η συμβολοποίηση της φύσης και της βιοποικιλότητας, όπου μέρη όπως η Ινδονησία, η Βραζιλία και η Αφρική θα ήταν «απολύτως κρίσιμα».


"Ο άνθρακας, έχουμε ήδη καταλάβει, και ο άνθρακας κινείται πολύ γρήγορα σε ένα σύστημα όπου θα είναι πολύ κοντά σε ένα νόμισμα, βασικά θα είναι σε θέση να πάρει έναν τόνο απορροφημένου ή δεσμευμένου άνθρακα και να είναι σε θέση να δημιουργήσει μια καμπύλη μελλοντικής τιμολόγησης, με αρχιτεκτονική χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, τεκμηρίωση", δήλωσε ο Sheren.


Και με τον άνθρακα να είναι κοντά σε ένα νόμισμα, «Θα υπάρξουν παράγωγα».


Στη συνέχεια δήλωσε ότι επόμενο στην ατζέντα είναι η συμβολοποίηση του νερού, των δέντρων, του οξυγόνου και σχεδόν ο,τιδήποτε άλλου στη φύση.


«Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε να βάλουμε τιμές στο νερό, στα δέντρα, στη βιοποικιλότητα, βρίσκουμε πού βρίσκεται αυτό;» είπε ο Sheren.

«Πώς αρχίζουμε να κάνουμε tokening;

"Πώς αρχίζουμε να χτίζουμε συστήματα που πραγματικά δημιουργούν όχι μόνο την αξία αλλά μεταφέρουν αυτή την αξία σε όλο τον κόσμο;"

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

Κατά τη διάρκεια της φετινής ετήσιας συνάντησης του WEF στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο, πραγματοποιήθηκε ένα παρόμοιο πάνελ με τίτλο «Βάζοντας μια τιμή στη φύση».

Εν μέσω της συζήτησης, ο ηγέτης της κοινότητας του Αμαζονίου Uyunkar Domingo Peas Nampichkai δήλωσε ότι ήταν αδύνατο να τεθεί τιμή σε ένα ιερό, ζωντανό οικοσύστημα.


«Όταν μιλάμε για τη Μητέρα Γη και το οικοσύστημά μας, όταν οι μεγαλύτερες εταιρείες μιλούν για την αξία της, για εμάς αυτό το οικοσύστημα είναι ένα ιερό οικοσύστημα. Δεν υπάρχει αξία σε αυτό. Είναι ανεκτίμητο», είπε.


Παρ' όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του Νταβός το 2022, ένα μέλος του WEF παρουσίασε σχέδια για να προκαλέσει μια παγκόσμια κρίση νερού ως μέσο για να οδηγήσει στον έλεγχο των μαζών.


Όπως ανέφερε το Slay News, η εκπρόσωπος του WEF, καθηγήτρια Mariana Mazzucato, υποστηρίζει ότι μια κρίση με επίκεντρο το «νερό» θα «παραδώσει» εκεί όπου ο «Covid» και η «κλιματική αλλαγή» «απέτυχαν».


«Χρειάζεσαι ούτως ή άλλως νερό», υποστήριξε η Mazzucato κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης πάνελ ενώπιον ενός ακροατηρίου σιελοποιημένων παγκοσμιοποιητών.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Τί διεστραμμένα μυαλά υπάρχουν, πόσο "βουτηγμένοι" βαθιά στόν Αντίχριστο τρόπο σκέψης καί πράξης είναι αυτοί οί....
    "" άνθρωποι""- "σαυροειδή".!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=MKpifvOd-5Y
    Τζίμης Πανούσης - Το παιδί του σωλήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!