Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσσου ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ την Α Π Α Τ Η με τα εμβόλια





Μια έκθεση σχετικά με τις πολιτικές διαδικασίες γύρω από την έγκριση της ουσίας mRNA δημοσιεύθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσσο τη Δευτέρα. 

Περιγράφει πώς, μέσω πολιτικού ενδιαφέροντος και σε αντίθεση με τα επιστημονικά πρότυπα, η πειραματική θεραπεία mRNA εγκρίθηκε και πώς οι αναφορές βλάβης από τα εμβόλια αποσιωπήθηκαν.


26 Ιουνίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 4,2 λεπτά



Στις ΗΠΑ, η «επανεκτίμηση» της πολιτικής Covid φαίνεται να είναι η πιο προηγμένη. Αυτό φαίνεται από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την Υποεπιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων. 


Περιγράφει πώς η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να υπερβεί τις ρυθμιστικές εξουσίες της για να φέρει την ουσία mRNA της Pfizer στην αγορά.



Πολιτική προτεραιότητας

Η ενδιάμεση έκθεση 30 σελίδων, με τίτλο «Πολιτική, ιδιωτικά συμφέροντα και η απόκλιση της κυβέρνησης Μπάιντεν από τους κανονισμούς του οργανισμού στην πανδημία COVID-19», περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Λευκός Οίκος καθοδήγησε τον FDA να μειώσει τα πρότυπα του οργανισμού
Επομένως, ήταν το πολιτικό συμφέρον που οδήγησε στην αλλαγή της διαδικασίας έγκρισης.


Το συμπέρασμα της μελέτης συνοψίζει: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν ήθελε να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς. Για να γίνει αυτό, ο FDA έπρεπε πρώτα να αδειοδοτήσει τα εμβόλια».


Σε δελτίο τύπου, η υποεπιτροπή γράφει (έμφαση TKP):


Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πώς η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να υπερβεί τις ρυθμιστικές εξουσίες της, να αλλάξει τις διαδικασίες της, να μειώσει τις τραχιές άκρες και να μειώσει τα πρότυπα του οργανισμού για να εγκρίνει το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer και να επιτρέψει αναμνηστικές δόσεις. 


Αυτή η έγκριση επέτρεψε στην κυβέρνηση Μπάιντεν να δώσει εντολή για το εμβόλιο COVID-19 παρά τις ανησυχίες ότι το ίδιο εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό σε κατά τα άλλα υγιείς νέους Αμερικανούς.


«Τον Αύγουστο του 2021, όταν το εμβόλιο της Pfizer έλαβε έγκριση από τον FDA και λίγο πριν το αναμνηστικό εμβόλιο λάβει το EUA, οι δύο κορυφαίοι ερευνητές εμβολίων του FDA με δεκαετίες εμπειρίας ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τον οργανισμό», δήλωσε ο πρόεδρος Thomas Massie (R-KY). 


«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η πολιτική υπερίσχυσε της επιστήμης στους κρατικούς θεσμούς που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της δημόσιας υγείας. 


Ο FDA εγκατέλειψε την οδηγία του Κογκρέσσου για την προστασία των πολιτών από ψευδείς ισχυρισμούς και κρυφές παρενέργειες, αγνοώντας αντ' αυτού τους δικούς του κανόνες για να ακολουθήσει μια πολιτική προώθησης του εμβολίου, υποβαθμίζοντας παράλληλα πιθανές βλάβες. 


Η αποκάλυψη και η παραδοχή λαθών που έχουν γίνει είναι ένα απαραίτητο βήμα για την αποκατάσταση της ακεραιότητας και της εμπιστοσύνης στις ρυθμιστικές αρχές μας».


Η έρευνα της υποεπιτροπής διαπίστωσε επίσης ότι ο οργανισμός χειρίστηκε λανθασμένα αναφορές τραυματισμών εμβολίων, παρά την υποχρέωσή του να ζητήσει, να συνοψίσει και να αναφέρει ενεργά σχόλια σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Άδειας Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA). 


Δύο πρώην επιστήμονες του FDA, η Δρ Marion Gruber και ο Δρ Philip Krause, κατέθεσαν ενώπιον της υποεπιτροπής ότι αισθάνθηκαν πίεση να πάρουν επιχρίσματα κατά την αναθεώρηση του εμβολίου, λόγω εξωτερικής πίεσης να δώσουν άμεση έγκριση, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να επιβάλει εμβόλια. 


Παρά τις αποδεδειγμένες βλάβες από το εμβόλιο EUA, η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπάθησε να εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο της Pfizer στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης αδειοδότησης βιολογικών φαρμάκων (BLA).


Με επικεφαλής την τότε υπηρεσιακή Επίτροπο του FDA Δρ Janet Woodcock, μια μακροχρόνια υπάλληλο του FDA που προήχθη σε υπηρεσιακό επίτροπο από την κυβέρνηση Μπάιντεν, και τον Δρ Peter Marks, επικεφαλής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Παραγόντων (CBER) του FDA, ο οργανισμός συντόμευσε την κανονικά αυστηρή διαδικασία BLA για να αναγνωρίσει το εμβόλιο EUA της Pfizer ως το μόνο πλήρως εγκεκριμένο, ασφαλές και «αποτελεσματικό» εμβόλιο COVID-19 στην αγορά


Σήμερα, η πρώην υπηρεσιακή επίτροπος του FDA Woodcock λέει ότι είναι «απογοητευμένη από τον εαυτό της» για τη βλάβη των εμβολίων και ότι ο FDA δεν έχει κάνει αρκετά για την καταπολέμηση της βλάβης των εμβολίων.


Η έκθεση καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι η βλάβη των εμβολίων είναι «πραγματική, αποτρέψιμη και εξακολουθεί να αγνοείται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση Μπάιντεν». Η έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων:


«Η κουλτούρα εντός του FDA το 2021 δεν επέτρεψε στον οργανισμό να θεωρήσει αντικειμενικά ότι η υπεράσπισή του για ένα υποχρεωτικό εμβόλιο COVID-19 μπορεί να μην ήταν η βέλτιστη. Ήταν σαφώς δύσκολο για τον Δρ Marks, ο οποίος έχει προωθήσει το εμβόλιο σε 41 βίντεο, να αντιμετωπίσει επαρκώς τις ανησυχίες για τραυματισμούς που σχετίζονται με ένα εμβόλιο στο οποίο συμμετείχε τόσο στενά. Ήταν πολύ πιο εύκολο να ισχυριστούμε απλώς ότι τα συμπτώματα ήταν τυχαία μετά τη χορήγηση του εμβολίου».


Φυσικά, αυτά τα συμπεράσματα κάθε άλλο παρά καινούργια είναι. Ήδη από τον Αύγουστο του 2021 (!), ο Robert F. Kennedy δημοσίευσε ένα άρθρο μαζί με τη Meryl Nass που επεσήμανε ακριβώς αυτή την πολιτική πίεση στην έγκριση και την υπεξαίρεση ζημιών από εμβόλια. 


Αυτό που είναι νέο, ωστόσο, είναι ότι το αμερικανικό Κογκρέσσο επιβεβαίωσε επίσημα αυτήν την προσέγγιση σε μια έκθεση. 


Αυτό είναι πιθανώς ένα ουσιαστικό έγγραφο για μελλοντικές νομικές διαμάχες.

Εικόνα: "Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φτάνει για να αναφερθεί" από τον Λευκό Οίκο Biden-Harris σημειώνεται με CC0 1.0.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!