Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η Μελίντα Γκέητς υποστηρίζει τον Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο, λέει ότι η ΑΜΒΛΩΣΗ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ πάρα πολλά ΠΑΙΔΙΑ



Η Μελίντα Γκέητς δήλωσε ότι έκανε την πρώτη της προεδρική έγκριση για τον Τζο Μπάιντεν λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τραμπ υπέρ της ζωής και ισχυρίστηκε ότι η άμβλωση είναι ένα «θεμελιώδες ζήτημα» επειδή ορισμένες γυναίκες «δεν μπορούν να ταΐσουν» τα παιδιά.



(LifeSiteNews) — Όπως σημείωσα σε αυτό το διάστημα στις 3 Ιουνίου, η Μελίντα Φρέντς-Γκέητς - η οποία χώρισε τον σύζυγό της Μπιλλ το 2021 - έφυγε από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates τον Μάϊο και διέθεσε αμέσως περιουσία 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων στους πολέμους υπέρ των αμβλώσεων. 

Τόσο ο Μπιλλ όσο και η Μελίντα ήταν ανέκαθεν λάτρεις των αμβλώσεων, αλλά η Μελίντα έχει καταστήσει σαφές ότι η εμβρυοκτονία θα είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ως σόλο φιλάνθρωπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα την έγκριση του Τζο Μπάιντεν.

Σε ένα κύριο άρθρο για το CNN, η French-Gates σημείωσε ότι δεν έχει υποστηρίξει ποτέ έναν προεδρικό υποψήφιο πριν (όχι ότι οι συμμαχίες της αμφισβητήθηκαν ποτέ) λόγω της δουλειάς της με ηγέτες και από τις δύο πλευρές, αλλά ότι οι πολιτικές υπέρ της ζωής της προηγούμενης κυβέρνησης Τραμπ είχαν αλλάξει γνώμη αυτή τη φορά. 

Ο Τραμπ, σημείωσε, «διόρισε σκόπιμα δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα ανέτρεπαν την απόφαση Roe v. Wade», υποστηρίζοντας επίσης ότι η άμβλωση είναι «υγειονομική περίθαλψη» και ότι απειλείται επίσης «η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως τα αντισυλληπτικά».

Για να γίνει πιο σαφής, ακολούθησε το κύριο άρθρο της δημοσιεύοντας μια συνέντευξη βίντεο με την 21χρονη κόρη της Φοίβη Γκέητς στο 'X', γράφοντας στη λεζάντα: «Πριν από δύο χρόνια σήμερα, το Roe v. Wade ανατράπηκε και η γενιά των θυγατέρων μου έχασε ένα θεμελιώδες δικαίωμα με το οποίο μεγάλωσα. Πρόσφατα μίλησα με την κόρη μου, Φοίβη, για τη σημασία της αναπαραγωγικής ελευθερίας και γιατί οι φετινές εκλογές είναι τόσο κρίσιμες».

«Πες μου πώς είναι να συμβαίνει η κατάργηση των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων [sic] στη διάρκεια της ζωής σου», είπε στην κόρη της.

«Νομίζω ότι δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά είναι απογοητευτικό», απάντησε η Φοίβη. «Η πλειοψηφία της χώρας γνωρίζει ότι νοιάζεται για τις γυναίκες που λαμβάνουν αποφάσεις για το σώμα τους και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι εκλογές είναι τόσο σημαντικές, επειδή ειδικά η Gen Z έχει τεθεί σε ένα μέρος όπου δεν έχουμε έναν τόνο ελέγχου. Είτε πρόκειται για το σώμα μας, την οικονομία, το κλίμα, αισθανόμαστε εκτός ελέγχου, και αυτό είναι πραγματικά, πραγματικά κρίσιμο», συνέχισε η νεαρή ακτιβίστρια κατά των αμβλώσεων.

«Έχω μάθει από γυναίκες ότι όταν μπορούν να προγραμματίσουν χρονικά τις γεννήσεις, τις εγκυμοσύνες τους, οι γυναίκες θα σας πουν σε όλο τον κόσμο: "Μπορώ στη συνέχεια να πάρω τις αποφάσεις για το υπόλοιπο της ζωής μου που θέλω να πάρω, την εκπαίδευσή μου, την καριέρα μου, την έναρξη μιας επιχείρησης"», είπε η French-Gates στην κόρη της.

«Και σε ορισμένα μέρη του κόσμου, οι γυναίκες θα σας πουν ότι είναι θέμα ζωής και θανάτου για αυτές, επειδή μπορεί να έχουν ήδη τέσσερα ή πέντε παιδιά και δεν μπορούν να έχουν άλλο γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν. Επομένως, είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα για τις γυναίκες».

Η Γκέητς δεν εξήγησε γιατί, σε αυτό το σενάριο, έχει εντοπίσει τα πάρα πολλά παιδιά ως πρόβλημα και όχι την ανεπαρκή τροφή. Το πάθος της για τη μείωση του πληθυσμού σημαίνει ότι μπορεί να μην της έχει περάσει ποτέ από το μυαλό.

Η Φοίβη συνέχισε με μια τελευταία ερώτηση: «Γιατί αισθάνεσαι ότι η αναπαραγωγική ελευθερία είναι τόσο αναπόσπαστη σε αυτές τις εκλογές;»

«Στη διάρκεια της ζωής της γενιάς σου, όταν γεννηθήκατε, υπήρχε ένα δικαίωμα [sic] στα βιβλία που είχαν οι γυναίκες για την αναπαραγωγική τους υγεία», απάντησε η French-Gates (αναφερόμενη στην εμβρυοκτονία, όχι στην υγεία). «Και έτσι αυτές οι εκλογές είναι τόσο σημαντικές, επειδή πραγματικά κρέμονται από μια κλωστή αν αυτή η αναπαραγωγική ελευθερία πρόκειται να προχωρήσει στη χώρα μας ή αν θα συνεχίσει να υποχωρεί».

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέητς βλέπουν τους εαυτούς τους ως φιλάνθρωπους, αλλά υπήρξαν χρηματοδότες ενός τεράστιου ποσού θανάτου και δυστυχίας. 

Όπως έγραψε η Νιγηριανή ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Obianuju Ekeocha το 2016 στην «Ανοιχτή επιστολή μιας Αφρικανής γυναίκας προς τη Melinda Gates» ως απάντηση στη δέσμευση του Γκέητς για ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για τα «αναπαραγωγικά δικαιώματα» στην Αφρική: 

«Βλέπω αυτά τα 4,6 δισεκατομμύρια δολλάρια να μας αγοράζουν δυστυχία. Το βλέπω να μας αγοράζει άπιστους συζύγους. Το βλέπω να μας αγοράζει δρόμους χωρίς την αθώα φλυαρία των παιδιών. Το βλέπω να μας αγοράζει ασθένειες και πρόωρο θάνατο. Το βλέπω να μας αγοράζει μια συνταξιοδότηση χωρίς την τρυφερή στοργική φροντίδα των παιδιών μας. Σε παρακαλώ Μελίντα, άκουσε την κραυγή μέσα από την καρδιά μιας Αφρικανής γυναίκας και διοχέτευσε με έλεος τα κεφάλαιά σου για να χρηματοδοτήσεις αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε».

Η Μελίντα δεν δίνει προσοχή. Ή τουλάχιστον, δεν ακούει. Βλέπει μια γυναίκα με τέσσερα παιδιά και όχι αρκετό φαγητό και σκέφτεται: Αν είχε δύο ή τρία λιγώτερα παιδιά, δεν θα πεινούσε. 
 
Γιατί τόσοι πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι τόσο αποφασισμένοι να κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά;



Προτεινόμενη εικόνα

Ο Jonathon Van Maren είναι δημόσιος ομιλητής, συγγραφέας και ακτιβιστής υπέρ της ζωής. Τα σχόλιά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες και έχουν δημοσιευθεί ευρέως στο διαδίκτυο καθώς και σε έντυπες εφημερίδες όπως η Jewish Independent, η National Post, η Hamilton Spectator και άλλες. Έχει λάβει βραβείο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού σε έντυπη μορφή από την εβραϊκή οργάνωση B'nai Brith. Τα σχόλιά του έχουν παρουσιαστεί στο CTV Primetime, Global News, EWTN και CBC, καθώς και σε δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδησεογραφικά πρακτορεία στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλάει για μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών θεμάτων σε όλη τη Βόρεια Αμερική σε πανεπιστήμια, γυμνάσια, εκκλησίες και άλλες λειτουργίες. Μερικά από αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν την άμβλωση, την πορνογραφία, τη σεξουαλική επανάσταση και την ευθανασία. Ο Jonathon είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts στην ιστορία από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser και διευθυντής επικοινωνίας του Καναδικού Κέντρου Βιο-Ηθικής Μεταρρύθμισης.

Το πρώτο βιβλίο του Jonathon, The Culture War, κυκλοφόρησε το 2016.




 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:


3 σχόλια:

  1. Η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέϊτς έχουν εταιρία ευγονικής, δηλαδή εταιρία που δίνει συμβουλές για την μείωση των γεννήσεων παγκοσμίος, όποτε όπως λέει και Ευαγγελάτος, τι ποιο σύνηθες να συμβεί. Μισάνθρωπο αλλά αυτοί λένε ότι κάνουν την δουλεία τους. Ποιος όμως συμβουλεύεται το ίδρυμά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!