Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΑΥΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ: Ο Mwafak A. έχει ΗΔΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕΙ έναν ΑΝΘΡΩΠΟ στο κεφάλι (και να σκεφθεί κανείς ότι ο Φίλιππος και η μητέρα του εργάζονταν εθελοντικά βοηθώντας ...πρόσφυγες)

Ο Mwafak A. προκάλεσε το θάνατο του Φιλίππου με την επίθεσή του


Ο Mwafak A., ο 18χρονος Σύρος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον Φίλιππο Τ., έχει ήδη χτυπήσει το κεφάλι ενός ατόμου με γκλομπ.

Ο αστυνομικός του φάκελλος περιέχει ακόμη περισσότερες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης.

παλιός


Μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο Mwafak A. χτύπησε επανειλημμένα στο κεφάλι τον Φίλιππο T. στο Bad Oeynhausen της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας - και τον τραυμάτισε τόσο άσχημα που ο 20χρονος πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. 


Τώρα γίνονται γνωστές νέες λεπτομέρειες για τον Σύρο, ο οποίος ήρθε στη Γερμανία το 2018: 


Ήταν γνωστός στην αστυνομία όχι μόνο για μερικά εγκλήματα ιδιοκτησίας, αλλά και για ληστεία, κλοπή, επίθεση και κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης.


Σύμφωνα με το Focus, ο Mwafak A. έχει κατηγορηθεί για κλοπή συνολικά οκτώ φορές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη από το 2020. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ήταν ληστεία - σύμφωνα με το άρθρο 252 του Ποινικού Κώδικα, αυτό ισχύει εάν διαπράχθηκε βία ή έγινε απειλή "με παρόντα κίνδυνο για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα". Το 2023, η αστυνομία κατέγραψε πέντε περιπτώσεις διακεκριμένης κλοπής που σχετίζονται με αυτόματους πωλητές τσιγάρων.


Εκτός από την κλοπή, δηλαδή τα εγκλήματα ιδιοκτησίας που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο αστυνομικός φάκελλος του Mwafaks A. περιλαμβάνει επίσης καταπάτηση και επίθεση


Σύμφωνα με το Focus, ο Σύρος λέγεται ότι χτύπησε το κεφάλι ενός ατόμου με γκλομπ το 2022. Την ίδια χρονιά, ο 18χρονος ερευνήθηκε επίσης για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης. Η προσφυγή απορρίφθηκε αργότερα.


Από τότε που μετακόμισε στο Bad Oeynhausen, ο Mwafaks A. έχει εμφανιστεί επανειλημμένα ενώπιον της αστυνομίας. Διεξήχθησαν έρευνες για ιδιαίτερα διακεκριμένη κλοπή, απλή κλοπή και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών. Παρ' όλα αυτά τα αδικήματα, ο Σύρος δεν καταδικάστηκε ποτέ.


Ο Mwafak A. παραμένει σιωπηλός για το έγκλημά του

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, ο 18χρονος συνελήφθη στη διεύθυνση κατοικίας του. Κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας, ο αρμόδιος δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου του Bielefeld εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για ολοκληρωμένη ανθρωποκτονία σε συνδυασμό με επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο Mwafak A. αρνείται στις αρχές ότι ήταν στον τόπο του εγκλήματος.


Σε συνέντευξή τους στο RTL, οι γονείς σχολίασαν τον θάνατο του γιου τους (ναναφορά του Apollo News). 


Η μητέρα του, Joanna S., εξήγησε ότι η επίθεση στον γιο της ήταν «εν ψυχρώ δολοφονία». «Δεν μπορεί να το πιστέψει». Μέσα στη θλίψη τους, η οικογένεια περιέγραψε τις προσπάθειες που είχαν κάνει για να σώσουν τον Φίλιππο. Η οικογένεια είχε «δοκιμάσει τα πάντα». Είχαν «προσευχηθεί πολύ» και μάλιστα «κάλεσαν πάστορα». Οι φίλοι της οικογένειας είχαν «πάει στην εκκλησία». Όλες αυτές οι προσπάθειες «δυστυχώς δεν βοήθησαν».


Ο Δημήτρης Τ., πατέρας του Φίλιππου, είπε στη συνέντευξη ότι η ζωή του γιου του είχε «μόλις αρχίσει» - «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι χτυπούν κάποιον μέχρι να τραυματιστεί τόσο σοβαρά»


Περιγράφει τον γιο του ως ένα ειρηνικό και εξυπηρετικό άτομο. Πάντα «υπερασπιζόταν τους άλλους», «πάντα υπερασπιζόταν τους αδύναμους». Αφού πέρασε το απολυτήριο λυκείου, ήθελε να ξεκινήσει μια μαθητεία. 


Ο Φίλιππος και η μητέρα του είχαν επίσης συμμετάσχει στην παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες το 2022 (διαβάστε παρακάτω)


ΠΗΓΗ: Er tötete Philippos: Mwafak A. schlug schon einmal auf den Kopf eines Menschen ein - Apollo News (apollo-news.net)




*


"Ramadan Kareem" – Ο Φίλιππος και η μητέρα του είχαν δεσμευθεί να βοηθούν τους πρόσφυγες



Ο Φίλιππος είχε μόλις έρθει από τον χορό της αδελφής του όταν δέχθηκε επίθεση από τον Mwafak A.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο Φίλιππος Τ. ξυλοκοπήθηκε βάναυσα μέχρι θανάτου από έναν 18χρονο Σύρο. 


Ο 20χρονος και η μητέρα του ήταν αφοσιωμένοι βοηθοί προσφύγων. 


Τον Μάρτιο, ο Φίλιππος είχε ευχηθεί σε όλους τους μουσουλμάνους ένα ευλογημένο Ραμαζάνι.




Ο Mwafak A., ένας 18χρονος Σύρος που ήρθε στη Γερμανία πριν από περίπου έξι χρόνια, ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 20χρονο Φίλιππο Τ. στο Bad Oeynhausen την περασμένη Κυριακή. 


Ο Σύρος όρμησε κατά μέτωπο στο θύμα του, με αποτέλεσμα ο Φίλιππος να πέσει προς τα πίσω και να χτυπήσει το πίσω μέρος του κεφαλιού του στο σκληρό έδαφος. 

Ξανά και ξανά, ο Σύρος χτυπούσε το κεφάλι του νεαρού. 

Ο Φίλιππος τραυματίστηκε τόσο βαριά που πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Σε συνέντευξή τους στο RTL, οι γονείς σχολίασαν τον θάνατο του γιου τους. Η μητέρα του, Joanna S., εξήγησε ότι η επίθεση στον γιο της ήταν «εν ψυχρώ δολοφονία». «Δεν μπορεί να το πιστέψει». Μέσα στη θλίψη τους, η οικογένεια περιέγραψε τις προσπάθειες που είχαν κάνει για να σώσουν τον Φίλιππο. Η οικογένεια είχε «δοκιμάσει τα πάντα». Είχαν «προσευχηθεί πολύ» και μάλιστα «κάλεσαν πάστορα». Οι φίλοι της οικογένειας είχαν «πάει στην εκκλησία». Όλες αυτές οι προσπάθειες «δυστυχώς δεν βοήθησαν».

Ο Δημήτρης Τ., πατέρας του Φίλιππου, είπε στη συνέντευξη ότι η ζωή του γιου του είχε «μόλις αρχίσει» - «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι χτυπούν κάποιον μέχρι να τραυματιστεί τόσο σοβαρά». Περιγράφει τον γιο του ως ένα ειρηνικό και εξυπηρετικό άτομο. Πάντα «υπερασπιζόταν τους άλλους», «πάντα υπερασπιζόταν τους αδύναμους». Αφού πέρασε το απολυτήριο λυκείου, ήθελε να ξεκινήσει μια μαθητεία.


Ο Φίλιππος και η μητέρα του ήθελαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες

Ο Φίλιππος και η μητέρα του Joanna S. συμμετείχαν επίσης ως βοηθοί προσφύγων. Σύμφωνα με τη Mindener Tageblatt, μητέρα και γιος ταξίδεψαν προς τα πολωνο-ουκρανικά σύνορα μαζί με άλλους βοηθούς στις αρχές Μαρτίου 2022. 


Η Joanna S., η οποία είναι πολωνικής καταγωγής, εξήγησε τότε ότι «δεν μπορούσε να καθίσει στο σπίτι και να παρακολουθεί». Έχει «οικογένεια στην Ουκρανία», είναι «απλά αδύνατο να περιγράψει με λόγια» αυτό που η οικογένειά της έχει να βιώσει εκεί. 

Ως εκ τούτου, είναι τώρα στο δρόμο της για να βοηθήσει. 

Η οικογένεια καθάρισε δύο δωμάτια του σπιτιού της για να κάνει χώρο για τέσσερεις πρόσφυγες που ήθελαν να πάρουν μαζί τους κατά την επιστροφή τους από τα σύνορα.

Την άνοιξη του 2022, η μητέρα ξεκίνησε επίσης μια έκκληση για βοήθεια μέσω Facebook για να προσελκύσει περισσότερους υποστηρικτές στο έργο της. 

Υπάρχουν «συλλογικά καταλύματα όπου μπορεί να παρασχεθεί βοήθεια σε μεγάλη κλίμακα», λέει η Joanna. Είναι σημαντικό οι «ιδιαίτερα ανήσυχοι και τραυματισμένοι Ουκρανοί» να «φιλοξενούνται» σε ιδιώτες. 

Σύμφωνα με την Mindener Tageblatt, πολλοί από τους συμπολίτες της ακολούθησαν το κάλεσμα, έτσι ώστε η γυναίκα να μπορέσει να συλλέξει κάποιο υλικό ανακούφισης, όπως πάνες και επιδέσμους. Ήλπιζε ότι θα μπορούσε να φέρει μια οικογένεια με παιδιά στη Γερμανία στο δρόμο της επιστροφής.

Το Apollo News γνωρίζει επίσης το προφίλ στο 'X' του νεαρού Φίλιππου. Εδώ όχι μόνο δημοσίευσε φωτογραφίες του, αλλά σχολίασε κάθε είδους πράγματα - για παράδειγμα, ήταν χαρούμενος για την ισχυρή απόδοση της ελληνικής εθνικής ομάδας στον δοκιμαστικό αγώνα εναντίον της Γερμανίας στις 8 Ιουνίου. 


Ο 20χρονος περιγράφει τον εαυτό του ως μουσικό στο 'X' και δημοσίευσε φωτογραφίες των μουσικών οργάνων του. Ο πατέρας του είπε επίσης κάποτε ότι στον γιο του άρεσε να κάνει μουσική.


Στις 12 Μαρτίου, στην αρχή του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού, ο Φίλιππος ευχήθηκε σε όλους τους μουσουλμάνους ένα ευλογημένο Ραμαζάνι – με τις λέξεις «ramadan kareem μουσουλμάνοι αδελφοί μου». 


Η τελευταία του ανάρτηση 'X' είναι από τις 16 Ιουνίου 2024.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας σχεδιάζει νέο μεταναστευτικό κύμα σε όλη τη Βρετανία.


ΗΠΑ: Τούρκος παράνομος κατηγορείται για βιασμό 15χρονου κοριτσιού
Ένας παράνομος μετανάστης από την Τουρκία κατηγορείται για βιασμό πρώτου βαθμού μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία στο Albany της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα. Ο Sakir Akkan, 21 ετών, φέρεται να ανάγκασε ένα 15χρονο κορίτσι να μπει στο όχημά του στις 14 Μαΐου και απείλησε να την χτυπήσει με μια μεταλλική βέργα. Ο Τούρκος λαθρομετανάστης, σύμφωνα με τις αρχές, προχώρησε στη συνέχεια αφαιρώντας τα ρούχα του κοριτσιού και βιάζοντάς την.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ακόμη ένα βίαιο βίντεο: Μετανάστες ξυλοκοπούν νέους
Στο Witten, υπήρξε ένα άλλο συγκλονιστικό περιστατικό. Δύο νέοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο ξυλοκόπησαν ένα ανυπεράσπιστο αγόρι. Ένα άλλο άτομο κινηματογράφησε την πράξη


Το σκάνδαλο βίζας της Baerbock: Όταν η παράνομη μετανάστευση είναι αναγκαστική
Υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Baerbock επέτρεψαν σε χιλιάδες μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα με πλαστά διαβατήρια - και περιφρόνησαν τους κανόνες του δικού τους υπουργείου. Ο υπουργός Εξωτερικών δέχεται αυξανόμενη πίεση.


Ένας ανησυχητικός αριθμός Κινέζων ανδρών σε ηλικία στράτευσης έχουν εισέλθει παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέλαβε καθήκοντα το 2021. Μόνο τον Μάρτιο, ο αριθμός των Κινέζων μεταναστών αυξήθηκε κατά 8.500% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021.
Ένα ιδιωτικό κοινωνικό δίκτυο που διευθύνεται από έναν αυτοπροσδιοριζόμενο πράκτορα της κινεζικής κυβέρνησης παρέχει πόρους στους παράνομους μετανάστες για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και να αποφύγουν τις συνοριακές αρχές, όπως αποκαλύφθηκε από έρευνα του Daily Caller News Foundation (DCNF).


Περισσότεροι από 400 παράνομοι κατέληξαν στην πολιτεία μέσω αυτής της διαδρομής και 50 μπορεί να εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, δήλωσαν ανώνυμοι αξιωματούχοι στο NBC News
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) έχει εντοπίσει περισσότερους από 400 μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα με τη βοήθεια ενός δικτύου παράνομης διακίνησης ανθρώπων που συνδέεται με το ISIS τα τελευταία τρία χρόνια, ανέφερε το NBC News, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους. Οι πηγές δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι εν λόγω άνθρωποι έχουν σχέδια να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

3 σχόλια:

  1. ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. ΕΥΓΕ ΟΔΥΣΣΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια κρίμα, που τόσο λίγοι τό καταλαβαίνουν αυτό.....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!